Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Δείτε ένα φανταστικό σπίτι στην Κρεμαστή της Ρόδου!!!

ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!! 
Χθες, βρέθηκα στο όμορφο χωριό της Κρεμαστής και όπως ήταν φυσικό, το περπάτησα από τη μια άκρη στην άλλη…
Είδα πολλά όμορφα πράγματα αλλά εκείνο που με εντυπωσίασε, ήταν ένα «περίεργο» σπίτι… τα χρώματα… η διακόσμηση … το μεράκι του ανθρώπου που το έφτιαξε, εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη…
Ζήτησα την άδεια από ένα νεαρό που βρισκόταν εκεί, για να το φωτογραφίσω… Ο νεαρός όχι μόνο μου έδωσε την άδεια για εξωτερικές φωτογραφίες, αλλά μου ζήτησε να μπω και στο σπίτι για να δω και το εσωτερικό του…
Μόλις πέρασα το κατώφλι, αποσβολώθηκα!!! Αυτό που αντίκρισα με έκανε να μείνω άφωνος!!!
Ένα παλιό «καμαρικό» σπίτι, έχει μετατραπεί σε ένα καταπληκτικό Μουσείο!!!
Ρώτησα να μάθω για τον άνθρωπο που το είχε φτιάξει… δυστυχώς, ο νεαρός δεν ήξερε και το μόνο που μου είπε, ήταν ότι τώρα «το έχουν αγοράσει κάποιοι ξένοι και το νοικιάζουν…»
Φεύγοντας από το σπίτι, ρώτησα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αν γνώριζαν κάτι να μου πουν… Το μόνο που ήξεραν, ήταν ότι ο άνθρωπος μου μετάτρεψε αυτό το σπίτι σε Μουσείο, ήταν από την Καβάλα και δεν γνώριζαν ακόμα και αν ζει…
Επικοινώνησα με την Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής και εκεί βρήκα κάποια άκρη με τη βοήθεια της γραμματέως και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου οι οποίοι με πληροφόρησαν ότι ο άνθρωπος που το έφτιαξε, λεγόταν ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ – χτίστης στο επάγγελμα – και ότι τώρα το σπίτι ανήκει σε κάποιους Ελληνοκαναδούς και ο ίδιος μένει πλέον στην πόλη της Ρόδου…
 ---------------

Λίγα λόγια για την Κρεμαστή.
ΚΡΕΜΑΣΤΗ
Το «Πανηγύρι της Παναγίας» που ξεκινά στις 14 Αυγούστου στην Κρεμαστή, έδρα του δήμου, διαρκεί εννέα μέρες μέχρι και τις 23 Αυγούστου και το οποίο συγκεντρώνει προσκυνητές απ’ όλη τη Δωδεκάνησο αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Πλαισιώνεται από πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας Κρεμαστής που λειτουργεί αδιάλειπτα επί 42 έτη. Συμμετέχουν περισσότεροι από 100 εκθέτες κάθε χρόνο απ΄ όλη την Ελλάδα. Διαρκεί από τις 10 - 23 Αυγούστου.
Η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας Κρεμαστής αποτελεί την κορωνίδα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο δήμο Πεταλούδων αφού καθ΄ όλη τη διάρκεια της, πλαισιώνεται από πλούσια πολιτιστικά δρώμενα, που γίνονται στον χώρο της Έκθεσης από τις 11-23 Αυγούστου 2007 
--------------------------

Η Κρεμαστή είναι κωμόπολη της Ρόδου και ένας από τους μεγαλύτερους οικισμούς του νησιού. Βρίσκεται 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα, στην βορειοδυτική ακτή του νησιού. Ανήκει διοικητικά στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Πεταλούδων Ρόδου ενώ με την διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη  (2010-2011) υπάγεται σήμερα, όπως όλοι οι οικισμοί του νησιού, στον νέο ενιαίο Δήμο Ρόδου.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο τουριστικό οικισμό που έχει αναπτυχθεί κατά μήκος κυρίως του κεντρικού δρόμου που οδηγεί από την Ρόδο στις παραλίες και τα θέρετρα της δυτικής ακτής. Ο πληθυσμός της βάσει της απογραφής του 2001 ανέρχεται στους 4.585 μόνιμους κατοίκους, των οποίων η κύρια ασχολία είναι ο τουρισμός καθώς και η γεωργία.
.Ο οικισμός έχει μεγάλη κίνηση και πολλούς επισκέπτες, πράγμα που ευνοείται και από την γειτνίαση με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου (λιγότερο από 3 χιλιόμετρα δυτικά) και με την κοιλάδα των Πεταλούδων.
Το κέντρο της κοσμεί ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας που γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ παράλληλα πλαισιώνεται από πολιτιστικές εκδηλώσεις και την Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας Κρεμαστής.
Σημαντικά αξιοθέατα αποτελούν το Ιπποτικό Φρούριο του Μεγάλου Μαγίστρου Καρέττι, με οικισμό που ιδρύθηκε από τους ιππότες στα μέσα του 15ου αιώνα, καθώς και η Βιβλιοθήκη στην πλατεία της Κρεμαστής.
Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org/


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΡΟΔΟΣυλλέκτης



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου