Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Μαθητές του Γυμνασίου Σορωνής – Λίγα λόγια για το δικό μας αγώνα!

Έχοντας κάνει πράξη όλα τα παραπάνω ότι κι αν συμβεί στο μέλλον εμείς θα έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας εφόσον έχουμε δώσει έναν καινοτόμο αγώνα για τα δεδομένα της κοινότητάς μας.
06 Οκτωβρίου 2011
Μαθητές του Γυμνασίου Σορωνής – Λίγα λόγια για το δικό μας αγώνα!
Με αφορμή την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, που έχει ήδη επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τον κλάδο της παιδείας, εμείς οι νέοι έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρούμε τη διαμαρτυρία καθήκον. Θέλοντας λοιπόν να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας ως μαθητές, καταλήξαμε στο να θέσουμε το σχολείο μας, Γυμνάσιο Σορωνής, υπό κατάληψη. Αν και ήδη γνωρίζουμε τις απόψεις που επικρατούν στα υπουργεία και στις δημοτικές αρχές, εμείς συνεχίζουμε δυναμικά επιμένοντας και υπομένοντας για ένα καλύτερο αύριο.
Με κύρια αιτήματά μας την αποστολή όλων των βιβλίων και ειδικευμένων καθηγητών στα σχολεία, προσπαθούμε να πείσουμε την κυβέρνηση πως η στάση μας είναι κάθε άλλο παρά αδρανής. Δείχνουμε το ενδιαφέρον μας, πολεμάμε για τα ιδανικά μας και υποστηρίζουμε τις απόψεις μας με επιχειρήματα με σκοπό την εξασφάλιση της δωρεάν εκπαίδευσης για εμάς αλλά και για τις μελλοντικές γενιές. Δεν παρασυρόμαστε από τα κομματικά ρεύματα της εποχής τα οποία προσπαθούν ποικιλοτρόπως τα οποία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις εξεγέρσεις των νέων για δικό τους συμφέρον. Διαψεύδουμε τα κακώς κείμενα που γράφονται εις βάρος μας και προσβάλουν την αξιοπρέπεια και το ήθος μας.
Εμπιστοσύνη, συνεργασία, εργατικότητα και τόλμη είναι μόνο τέσσερις λέξεις που χαρακτηρίζουν την υπέρμετρη και φιλόδοξη προσπάθειά μας. Δεν σκύβουμε το κεφάλι στις κυβερνητικές πιέσεις, θυσιάζοντας εκδρομές και άλλου τύπου μέρες ανάπαυσης και ξεκούρασης. Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε πως αψηφούμε το κατεστημένο και περνάμε το ρεαλιστικό μήνυμα πως ο απώτερος στόχος μας δεν είναι να χάσουμε πολύτιμες διδακτικές ώρες. Αυτό αποδεικνύεται μέσα από την ενέργεια να κλείσουμε το Γυμνάσιο Σορωνής από το πρωινό του Σαββάτου (01-10-2011) και όχι καθημερινή εργάσιμη ημέρα. Επιπλέον, σε συνεργασία με το ΓΕΛ Σορωνής πραγματοποιήσαμε μία πορεία στον κεντρικό δρόμο της Σορωνής δείχνοντας έτσι τη δυσαρέσκειά μας για νέα κυβερνητικά μέτρα.
Έχοντας κάνει πράξη όλα τα παραπάνω ότι κι αν συμβεί στο μέλλον εμείς θα έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας εφόσον έχουμε δώσει έναν καινοτόμο αγώνα για τα δεδομένα της κοινότητάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου