Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ

Από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Καμείρου κύριο Ιωάννη Μαριεττή, λάβαμε το παρακάτω κείμενο το οποίο δημοσιεύουμε ως έχει.

Ο Δήμος Καμείρου εκτείνετε στο μέσον περίπου της βορειοδυτικής πλευράς του νησιού της Ρόδου και καταλαμβάνει έκταση 211.875 στρεμμάτων. Στον Δήμο Καμείρου ανήκουν τα χωριά δημοτικά διαμερίσματα Σορωνή (έδρα του Δήμου), Φάνες, Καλαβάρδα, Σάλακος, Απόλλωνα, Πλατάνια και Διμυλιά, όπου ανήκει και ο οικισμός της Ελεούσας. Ο πληθυσμός του Δήμου ανέρχεται σήμερα στους 5.145 κατοίκους. Το κλίμα στην περιοχή του Δήμου Καμείρου είναι εύκρατο μεσογειακό με ελαφρές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις παραθαλάσσιες πεδινές και τις ορεινές ζώνες. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να χαρεί από τη μια τη φύση, που παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα βιοποικιλότητα, κι από την άλλη την ομορφιά της θάλασσας.
Ειδικά για την ορεινή δασική ζώνη αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Ιταλοί είχαν χαρακτηρίσει τον Προφήτη Ηλία <<Άλπεις του Αιγαίου>>, επειδή πρόσφερε εξαιρετικές συνθήκες υγιεινής διαβίωσης. Γι’ αυτό το λόγο δημιούργησαν στην περιοχή υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές. Όμως, παρά το γεγονός του πρώιμου εντοπισμού των ειδικών αυτών γεωφυσικών και κλιματολογικών πόρων, δεν συνεχίστηκε η ανάπτυξη και η αξιοποίηση της περιοχής στα μετέπειτα χρόνια, με αποτελέσματα μεταξύ των άλλων, να προσφέρεται σήμερα η περιοχή για ανάπτυξη. Εκτός από την αρχαία Κάμειρο, στην περιοχή του Δήμου υπάρχουν διάσπαρτα μνημεία όλων των εποχών, αρχαιοελληνικά, μεσαιωνικά και νεότερα, ενώ μπορεί να θαυμάσει κανείς στα μικρά μουσεία (λαογραφικές συλλογές) εξαίρετα δείγματα του λαϊκού πολιτισμού.
Ο Δήμος πήρε το όνομά του από την αρχαία πόλη Κάμειρο, που ήταν κτισμένη κοντά στο Μυλάντιο ακρωτήριο (σήμερα ακρωτήριο του Αγίου Μήνα).
Η περιοχή του Δήμου Καμείρου διακρίνεται κυρίως για τις φυσικές καλλονές της. Και τα περισσότερα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής έχουν να κάνουν με τη φύση και το φυσικό περιβάλλον. Παρά ταύτα, είναι από τις λιγότερο προβεβλημένες περιοχές της Ρόδου. Η μικρή απόσταση του Δήμου από το αεροδρόμιο του νησιού και το τουριστικά ανεπτυγμένο βόρειο τμήμα του, σε συνδυασμό με το καλό οδικό δίκτυο και το γεγονός ότι η απόκτηση γης δεν είναι υψηλού κόστους, καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό το περιβάλλον ανάπτυξης επιχειρηματικών επενδυτικών δραστηριοτήτων. Άμεσα θα κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων στην παραλία Φανών 600 κλινών .Οι αγροτοτουριστικές δραστηριότητες, οι βιοκαλλιέργειες, οι ήπιες εκμεταλλεύσεις των φυσικών πόρων και η αξιοποίηση του αρχαιολογικού πολιτισμικού πλούτου αποτελούν τομείς συμβατούς με τα γεωφυσικά ιστορικά χαρακτηριστικά του τόπου και τις πατροπαράδοτες συνήθειες και νοοτροπίες των κατοίκων, συνθέτοντας έτσι το πλαίσιο μιας αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης. Είναι στις προθέσεις επιχειρηματιών η ίδρυση αγροτοτουριστικών μονάδων στην Διμυλιά και στη Σάλακο.
Γι’αυτό και στηρίζονται από τις τοπικές αρχές και χρηματοδοτούνται από το Ελληνικό Κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση ενέργειες, που αποσκοπούν στην υλοποίηση τέτοιας μορφής επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Επιπροσθέτως, η περιοχή του Δήμου προσφέρεται για την απόκτηση παραθεριστικής εξοχικής κατοικίας, ιδιαίτερα γι’αυτούς που επιδιώκουν τη βίωση μιας βαθύτερης καθημερινής σχέσης με τη φύση και τον παραδοσιακό αιγαιοπελαγίτικο τρόπο ζωής.
Του Ιωάννη Μαριεττή Αντιδημάρχου του Δήμου Καμείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου