Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 3 Μαΐου 2008

ΡΟΔΟΣ Ο ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός η Ρόδος
Η Ρόδος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος στον κόσμο σε μια δημοσκόπηση που διενήργησε η διαδικτυακή υπηρεσία ταξιδιωτικών συμβουλών TripAdvisor.
Σύμφωνα με τους ειδικούς στον τουριστικό τομέα, παρά την τρέχουσα οικονομική κρίση, την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και το χάος στα αεροδρόμια, τα ταξίδια παραμένουν πάντα δημοφιλή και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.
Ο επόμενος δημοφιλέστερος ευρωπαϊκός προορισμός, μετά τη Ρόδο, είναι η πόλη Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Κορυφαίος προορισμός σε όλο τον κόσμο ψηφίστηκε το Μίλφορντ Σάουντ, ένα φιορδ στα νοτιοδυτικά του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, χάρη στο πανέμορφο ορεινό τοπίο του. Στη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται και η δεύτερη προτίμηση των ταξιδιωτών, η πόλη Κουίνσταουν, που φημίζεται για τα εξτρίμ σπορ.
Επιπλέον, δημοφιλέστερη χώρα αναδείχτηκε η Ιταλία με επτά πόλεις στους 25 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Συνολικά, στην παγκόσμια κατάταξη, το Αμάλφι βρέθηκε στη 15η θέση. Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που μπήκαν στην εικοσάδα είναι η Σιένα της Ιταλίας, το Ντινγκλ στη νοτιοδυτική Ιρλανδία και η Μπριζ στο Βέλγιο. Να σημειωθεί ότι η TripAdvisors έχει έξι εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και κάθε μήνα δέχεται περίπου 25 εκατομμύρια επισκέψεις στις σελίδες της.
Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ρόδου, Χατζής Χατζηευθυμίου, η πρώτη θέση στην Ευρώπη είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά η πέμπτη θέση στον κόσμο μας κάνει να έχουμε περισσότερες υποχρεώσεις, για να διατηρηθούμε σε αυτή τη θέση.
ΑΝΤΕΝΑ
………………………………

Πρώτος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη
Πρωταθλήτρια η Ρόδος
Πρώτος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και πέμπτος στον κόσμο, ψηφίστηκε η Ρόδος σε μια δημοσκόπηση ποιυ διενήργησε η διαδικτυακή υπηρεσία ταξιδιωτικών συμβούλων Trip Advisor. Αυτό δείχνει ότι παρά την γκρίνια και τα προβλήματα που υπάρχουν, η Ρόδος εξακολουθεί να αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο.Ωστόσο, η Ρόδος θα μπορούσε να ψηφιστεί και ως πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο αν και η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την επίλυση των προβλημάτων που την ταλανίζουν και διέθετε τους απαραίτητους πόρους για την προβολή και τη διαφήμισή της στο εξωτερικό. Ο,τι έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα, οφείλεται στους τοπικούς φορείς, όπως η ΤΕΔΚΔ η οποία από το υστέρημά της, μέσω του ΔΗΦΟΔΩ, διαθέτει κονδύλια για την προβολή και τη διαφήμιση της Ρόδου.
ΜοναδικόςΤο νησί μας είναι ο μοναδικός τουριστικός προορισμός της χώρας μας, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των δημοφιλέστερων προορισμών της Ευρώπης και του κόσμου. Ομως η Ρόδος, η ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού, έχει αφεθεί στην τύχη της από την κυβέρνηση, που δεν επιδεικνύει το παραμικρό ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων της. Ακόμη και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος αδιαφορεί και απαξιεί να την επισκεφθεί. Εχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του και ακόμη δεν έχει έρθει στη Ρόδο. Η στάση του προκαλεί αλγεινή εντύπωση στους τοπικούς φορείς, ακόμη και σε εκείνους που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, όπως είναι ο δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου.
Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης προκάλεσε χαρά και ικανοποίηση στους αρμοδιους φορείς αλλά και τους γέμισε με ευθύνες για τη διατήρηση των θέσεων που έλαβε η Ρόδος. Η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής και η διεκδίκηση των όσων δικαιούται ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος στον κόσμο συνεχής.ΝαυαρχίδαΟ αντινομάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προέβη στην εξής δήλωση: «Παρά την όποια γκρίνια και τα όποια προβλήματα υπάρχουν, η Ρόδος εξακολουθεί να είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού. Η Ρόδος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη, ο πέμπτος στον κόσμο. ΠαρΆ όλα αυτά ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος απαξιεί να επισκεφθεί το νησί μας, τον δημοφιλέστερο, όπως έχει αποδειχτεί, τουριστικό προορισμό της χώρας. Η στάση του κ. Σπηλιωτόπουλου, προκαλεί αλγεινή εντύπωση και αποδεικνύει την αδιαφορία του για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τη Ρόδο.»
Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης εξέφρασε με δηλώσεις του και ο δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου, ο οποίος κατήγγειλε τη στάση που τηρεί ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος απέναντι στο νησί μας.
Ευθύνη«Η Ρόδος δεν ανακαλύφθηκε τώρα, ανέκαθεν ήταν δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Το καλό για εμάς είναι ότι διατηρήθηκε σε υψηλές θέσεις, ανταγωνιστικές παρά τους πολλούς τουριστικούς προορισμούς που υπάρχουν. Βεβαίως είναι ευχάριστο αλλά και πάρα πολύ σημαντικό που η Ρόδος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και στον κόσμο, μας γέμισε με ικανοποίηση και χαρά, όμως μας δημιουργεί και υποχρεώσεις για την παροχή υπηρεσιών ποιότητας προς τους Ελληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού μας. Είναι υποχρέωση μας να βοηθήσουμε, ώστε να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για να προχωρήσουν τα έργα υποδομής στο αεροδρόμιο, το λιμάνι, στους οδικούς άξονες και να αναβαθμιστούν οι αρχαιολογικοί χώροι, στην Παλιά Πόλη, στη Λίνδο, την Κάμειρο Σκάλα, την Ιαλυσό. Τώρα αρχίζει η ευθύνη όλων για να βοηθήσουμε, προκειμένου η Ρόδος να παραμείνει στη θέση που βρίσκεται σήμερα», τόνισε ο κ. Χατζηευθυμίου.Αναφερόμενος στη στάση του κ. Σπηλιωτόπουλου, ο δήμαρχος Ροδίων την καυτηρίασε λέγοντας ότι «η απουσία του υπουργού δεν βοηθά στη διατήρηση της Ρόδου στη θέση που έχει καταλάβει και ότι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα, οφείλεται εν πολλοίς στις τοπικές δυνάμεις, όπως στον ΠΡΟΤΟΥΡ, ο οποίος έχει δουλέψει πολύ με τις εκθέσεις που συμμετέχει και με τα πλωτά σεμινάρια, τα οποία διοργανώνει στο Ρήνο».
Ο κ. Χατζηευθυμίου για μια ακόμη φορά υπογράμμισε ότι η Ρόδος πρέπει να προωθήσει τη θέση της στις Σκανδιναβικές χώρες μια και οι κάτοικοί τους έχουν δείξει ότι προτιμούν το νησί μας για τις διακοπές τους και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι τοπικοί φορείς παρά να ψάχνοουν νέες αγορές. «Καλό είναι το ψάξιμο των αγορών, αλλά να διατηρήσουμε και αυτές που έχουμε», είπε ο δήμαρχος Ροδίων.
Μεγάλη τιμή
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη διάκριση της Ρόδου δήλωσε στην «Πρόοδο» ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου Βασίλης Μηναΐδης. «Είναι μεγάλη τιμή για τη Ρόδο που ψηφίστηκε κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και πέμπτος στον κόσμο, μεταξύ των πόλεων που θεωρούνται κορυφαίες στον πολιτισμό και στο φυσικό κάλλος. Τα κριτήρια της επιλογής που τέθηκαν ήταν σοβαρά. Οι ευθύνες που επωμιζόμαστε είναι μεγάλες και πολλές περισσότερες, ώστε να διατηρήσουμε τη θέση αυτή. Οι Κασσάνδρες που διέδιδαν ότι η Ρόδος είναι γερασμένη διαψεύστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», κατέληξε ο κ. Μηναΐδης.
Δήλωση Βαληνάκη
«Η διάκριση της Ρόδου ως κορυφαίου ευρωπαϊκού προορισμού και πέμπτου σε σειρά δημοφιλέστερου προορισμού παγκοσμίως αντανακλά την πρόοδο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον τουρισμό μας και στην προσπάθεια της ανάδειξης της Ρόδου σε παγκόσμιο κέντρο τουρισμού. Όλα αυτά γίνονται μέσα από σκληρή δουλειά. Βέβαια δεν εφησυχάζουμε. Είναι σκαλοπάτια στα οποία πατάμε κάθε φορά για να κάνουμε περισσότερη προσπάθεια, περισσότερη δουλειά για να ανεβάσουμε τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα ψηλότερα» δήλωσε χθες ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Γιάννης Βαληνάκης, σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η μεγαλύτερη διαδικτυακή υπηρεσία ταξιδιωτικών συμβουλών.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΟΔΟΣ
………………………………………………………
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ
«Η διάκριση της Ρόδου ως κορυφαίου ευρωπαϊκού προορισμού και πέμπτου σε σειρά δημοφιλέστερου προορισμού παγκοσμίως αντανακλά την πρόοδο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον τουρισμό μας και στην προσπάθεια της ανάδειξης της Ρόδου σε παγκόσμιο κέντρο τουρισμού. Όλα αυτά γίνονται μέσα από σκληρή δουλειά. Είναι σκαλοπάτια στα οποία πατάμε κάθε φορά για να κάνουμε περισσότερη προσπάθεια, περισσότερη δουλειά για να ανεβάσουμε τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα ψηλότερα» δήλωσε χθες ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιάννης Βαληνάκης, σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η μεγαλύτερη διαδικτυακή υπηρεσία ταξιδιωτικών συμβουλών.
Ο κ. Βαληνάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή επανέναρξης της λειτουργίας του επίτιμου προξενείου της Αυστρίας στη Ρόδο, αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας-Αυστρίας, λέγοντας ότι «Οι σχέσεις μας με την Αυστρία ήταν πάντα πολύ στενές και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ακόμη στενότερες». Ο Υφυπουργός χαρακτήρισε την επανασύσταση του αυστριακού προξενείου στη Ρόδο ως ένα βήμα προς την κατεύθυνση της σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών και ιδιαίτερα με τη Ρόδο και τη Δωδεκάνησο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον νέο επίτιμο Πρόξενο Σ. Παπαγεωργίου.
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ‘ΠΑΛΜΟΣ’ http://www.palmos-fm.gr
……………………………………………………………………
Ρόδος: Ο πέμπτος δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στον κόσμο
Η Ρόδος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος στον κόσμο, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η διαδικτυακή υπηρεσία ταξιδιωτικών συμβουλών TripAdvisor.
Σύμφωνα με τους ειδικούς στον τουριστικό τομέα, παρά την τρέχουσα οικονομική κρίση, την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και το χάος στα αεροδρόμια, τα ταξίδια παραμένουν πάντα δημοφιλή και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.
Ο επόμενος δημοφιλέστερος ευρωπαϊκός προορισμός, μετά τη Ρόδο, είναι το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.
Κορυφαίος προορισμός σε όλο τον κόσμο ψηφίστηκε το Μίλφορντ Σάουντ, ένα φιόρδ στα νοτιοδυτικά του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, χάρη στο πανέμορφο ορεινό τοπίο του. Στη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται και η δεύτερη προτίμηση των ταξιδιωτών, η πόλη Κουίνσταουν, που φημίζεται για τα εξτρίμ σπορ.
Δημοφιλέστερη χώρα αναδείχτηκε η Ιταλία με επτά πόλεις στους 25 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Συνολικά, στην παγκόσμια κατάταξη, το Αμάλφι βρέθηκε στη 15η θέση. Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που μπήκαν στην εικοσάδα είναι η Σιένα της Ιταλίας, το Ντινγκλ στη νοτιοδυτική Ιρλανδία και η Μπριζ στο Βέλγιο.
Σημειώνεται ότι η TripAdvisors έχει έξι εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και κάθε μήνα δέχεται περίπου 25 εκατομμύρια επισκέψεις στις σελίδες της.
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΚΑΪ
………………………………………………………………………….
Ρόδος: ψηφίστηκε ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός
Βρετανία
Η Ρόδος αναδείχτηκε κορυφαίος ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός και πέμπτος στον κόσμο σε διαδικτυακή έρευνα
Η Ρόδος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος στον κόσμο σε μια δημοσκόπηση που διενήργησε η διαδικτυακή υπηρεσία ταξιδιωτικών συμβουλών TripAdvisor.
Σύμφωνα με τους ειδικούς στον τουριστικό τομέα, παρά την τρέχουσα οικονομική κρίση, την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και το χάος στα αεροδρόμια, τα ταξίδια παραμένουν πάντα δημοφιλή και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.
Ο επόμενος δημοφιλέστερος ευρωπαϊκός προορισμός, μετά τη Ρόδο, είναι η πόλη Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Κορυφαίος προορισμός σε όλο τον κόσμο ψηφίστηκε το Μίλφορντ Σάουντ, ένα φιόρδ στα νοτιοδυτικά του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, χάρη στο πανέμορφο ορεινό τοπίο του. Στη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται και η δεύτερη προτίμηση των ταξιδιωτών, η πόλη Κουίνσταουν, που φημίζεται για τα εξτρίμ σπορ.
Δημοφιλέστερη χώρα αναδείχτηκε η Ιταλία με επτά πόλεις στους 25 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Συνολικά, στην παγκόσμια κατάταξη, το Αμάλφι βρέθηκε στη 15η θέση. 'Αλλες ευρωπαϊκές πόλεις που μπήκαν στην εικοσάδα είναι η Σιένα της Ιταλίας, το Ντινγκλ στη νοτιοδυτική Ιρλανδία και η Μπριζ στο Βέλγιο.
Να σημειωθεί ότι η TripAdvisors έχει έξι εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και κάθε μήνα δέχεται περίπου 25 εκατομμύρια επισκέψεις στις σελίδες της.
ΑΠΕ Ανδρέας Ροδίτης
http://news.pathfinder.gr
……………………………………………………..
Στην κορυφή των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών η Ρόδος
Ρόδος και Σάλτσμπουργκ οι αγαπημένοι προορισμοί των Ευρωπαίων
Η Ρόδος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος στον κόσμο σε μια δημοσκόπηση που διενήργησε η διαδικτυακή υπηρεσία ταξιδιωτικών συμβουλών TripAdvisor.
Σύμφωνα με τους ειδικούς στον τουριστικό τομέα, παρά την τρέχουσα οικονομική κρίση, την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και το χάος στα αεροδρόμια, τα ταξίδια παραμένουν πάντα δημοφιλή και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.
Ο επόμενος δημοφιλέστερος ευρωπαϊκός προορισμός, μετά τη Ρόδο, είναι η πόλη Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.
Κορυφαίος προορισμός σε όλο τον κόσμο ψηφίστηκε το Μίλφορντ Σάουντ, ένα φιορδ στα νοτιοδυτικά του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, χάρη στο πανέμορφο ορεινό τοπίο του. Στη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται και η δεύτερη προτίμηση των ταξιδιωτών, η πόλη Κουίνσταουν, που φημίζεται για τα εξτρίμ σπορ.
Δημοφιλέστερη χώρα αναδείχτηκε η Ιταλία με επτά πόλεις στους 25 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Συνολικά, στην παγκόσμια κατάταξη, το Αμάλφι βρέθηκε στη 15η θέση. Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που μπήκαν στην εικοσάδα είναι η Σιένα της Ιταλίας, το Ντινγκλ στη νοτιοδυτική Ιρλανδία και η Μπριζ στο Βέλγιο.
Να σημειωθεί ότι η TripAdvisors έχει έξι εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και κάθε μήνα δέχεται περίπου 25 εκατομμύρια επισκέψεις στις σελίδες της.
http://www.phorum.gr/
…………………………………………..
Ρόδος: ψηφίστηκε ως κορυφαίος τουριστικός...
01.05.08
Η Ρόδος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος στον κόσμο σε μια δημοσκόπηση που διενήργησε η διαδικτυακή υπηρεσία ταξιδιωτικών συμβουλών TripAdvisor.
Σύμφωνα με τους ειδικούς στον τουριστικό τομέα, παρά την τρέχουσα οικονομική κρίση, την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και το χάος στα αεροδρόμια, τα ταξίδια παραμένουν πάντα δημοφιλή και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Ο επόμενος δημοφιλέστερος ευρωπαϊκός προορισμός, μετά τη Ρόδο, είναι η πόλη Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.
Κορυφαίος προορισμός σε όλο τον κόσμο ψηφίστηκε το Μίλφορντ Σάουντ, ένα φιόρδ στα νοτιοδυτικά του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, χάρη στο πανέμορφο ορεινό τοπίο του. Στη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται και η δεύτερη προτίμηση των ταξιδιωτών, η πόλη Κουίνσταουν, που φημίζεται για τα εξτρίμ σπορ.
Δημοφιλέστερη χώρα αναδείχτηκε η Ιταλία με επτά πόλεις στους 25 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Συνολικά, στην παγκόσμια κατάταξη, το Αμάλφι βρέθηκε στη 15η θέση. ’λλες ευρωπαϊκές πόλεις που μπήκαν στην εικοσάδα είναι η Σιένα της Ιταλίας, το Ντινγκλ στη νοτιοδυτική Ιρλανδία και η Μπριζ στο Βέλγιο.
Να σημειωθεί ότι η TripAdvisors έχει έξι εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και κάθε μήνα δέχεται περίπου 25 εκατομμύρια επισκέψεις στις σελίδες της.
http://www.mjourney.gr/


........................................................


Σύμφωνα με τον Tripadvisor. Η Ρόδος, ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα της αξίας της
2/5/2008 09:08 Πηγή: SKY

Η Ρόδος ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και ο πέμπτος στον κόσμο, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η διαδικτυακή υπηρεσία ταξιδιωτικών συμβουλών TripAdvisor.
Παρά την τρέχουσα οικονομική κρίση, την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και το χάος στα αεροδρόμια, τα ταξίδια παραμένουν πάντα δημοφιλή και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Ο επόμενος δημοφιλέστερος ευρωπαϊκός προορισμός, μετά τη Ρόδο, είναι το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Κορυφαίος προορισμός σε όλο τον κόσμο ψηφίστηκε το Μίλφορντ Σάουντ, ένα φιόρδ στα νοτιοδυτικά του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, χάρη στο πανέμορφο ορεινό τοπίο του.
Στη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται και η δεύτερη προτίμηση των ταξιδιωτών, η πόλη Κουίνσταουν, που φημίζεται για τα εξτρίμ σπορ. Δημοφιλέστερη χώρα αναδείχτηκε η Ιταλία με επτά πόλεις στους 25 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Συνολικά, στην παγκόσμια κατάταξη, το Αμάλφι βρέθηκε στη 15η θέση. Άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που μπήκαν στην εικοσάδα είναι η Σιένα της Ιταλίας, το Ντινγκλ στη νοτιοδυτική Ιρλανδία και η Μπριζ στο Βέλγιο. Σημειώνεται ότι η TripAdvisors έχει έξι εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και κάθε μήνα δέχεται περίπου 25 εκατομμύρια επισκέψεις στις σελίδες της.
Μιλώντας σήμερα στο SKY ο Δήμαρχος Ροδίων Χατζής Χατζηευθυμίου τόνισε πως αυξάνονται οι υποχρεώσεις του Δήμου Ροδίων, αφού είναι πολλή σημαντική αυτή η θέση. Πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές σε αεροδρόμιο, ξενοδοχεία, στο λιμάνι και στο περιβάλλον γενικότερα. Ασφαλτόστρωση θα γίνει σε ολόκληρο το λιμάνι της Ακαντιάς και σε κάποιους δρόμους της Ρόδου.
http://www.skyfm100.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου