Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΑΣΟΥ ΚΑΡΑΜΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΙΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε μία λιτή, ζεστή και συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στο ιστορικό ξενοδοχείο «Έλαφος» ο δήμος Καμείρου τίμησε τον επί σειρά ετών βουλευτή και δημότη του, κ. Αναστάσιο Καραμάριο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι αρχών και φορέων, και πλήθος κόσμου, συγχωριανοί, φίλοι και φυσικά η οικογένεια του βουλευτή.
Συγκεκριμένα έδωσαν το παρών, ο μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ζωίδης, η επίκουρος νομάρχη κ. Δέσποινα Διακοσταυριανού-Σώζου, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Σωτήρης Παμπάκας, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, η πρόξενος της Γαλλίας Κ. Αλίκη Μοσχή, ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ κ. Βασίλης Χρύσης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μηνάς Νικολάου, ο αστυνομικός διευθυντής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Λερογιάννης, ο δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μανώλης Σαββής, ο δήμαρχος Αταβύρου κ. Νίκος Τσουκαλάς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ροδίων κ. Μάνος Κόνσολας, ο γραμματέας Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Αθανάσιος Κοσσιώρης, ο πρώην δήμαρχος Καμείρου κ. Στέφανος Δημητράς κ.α.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καμείρου, υπό την προεδρεία του προέδρου του σώματος κ. Μιχάλη Ευσταθίου ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι, με αυτή τη σεμνή τελετή το δημοτικό συμβούλιο Καμείρου αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Αναστάσιο Καραμάριο, για το ήθος του και την πολυσχιδή προσφορά του τόσο στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο όσο και στο Δωδεκανησιακό, ιδιαίτερα όμως, στην ανάπτυξη του τόπου καταγωγής του, το δήμο Καμείρου.
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο δήμαρχος Καμείρου κ. Δημήτρης Κρητικός, κάνοντας λόγο για την οφειλόμενη τιμή στον κ. Αναστάσιο Καραμάριο, ο οποίος ξεκίνησε από τη Σορωνή και ανεξάρτητα από τη λαμπρή του πορεία, δεν την ξέχασε αλλά την είχε πάντα στην καρδιά και τη ψυχή του.
Αναφέρθηκε στο έργο και στις πολλαπλές δραστηριότητές του και τόνισε ότι ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο του και τους ανθρώπους του, υπογραμμίζοντας ότι η στάση του θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.
«Πολιτεύτηκε και πολιτεύεται έχοντας ως επίκεντρο του ενδιαφέροντός του τον απλό άνθρωπο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρητικός, επισημαίνοντας ότι «ο Τάσος Καραμάριος παραμένει ο Τάσος μας, ένας άνθρωπος απλός, καθημερινός που δεν τον επηρέασε η λάμψη της πολιτικής» και καταλήγοντας στο ότι «μας κάνει να αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι».
Ακολούθησε ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Γιάννης Μαρίνος ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι στη σημερινή εποχή με όλα τα κρούσματα της παθογένειάς της που παρακολουθούν άναυδοι οι πολίτες καθημερινά, είναι ένα σημαντικό ζητούμενο να έχει κάποιος μία μακρά ενεργή πορεία στα δρώμενα και στην πολιτική ζωή και να παραμένει ταυτόχρονα συνεπής απέναντι στις αρχές του.
«Και είναι επίσης πολύ σημαντικό ένας βουλευτής να έρχεται σε ρήξη ακόμα και με το ίδιο του το κόμμα αγνοώντας τις συνέπειες όταν θεωρεί και πιστεύει ότι τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του τόπου του πλήττονται από τους απρόσωπους μηχανισμούς της κεντρικής εξουσίας όταν αυτοί εθελοτυφλούν απέναντι στις ιδιαιτερότητες ενός ακριτικού νησιωτικού νομού όπως ο δικός μας. Κι αυτή ακριβώς τη συνέπεια τιμάμε σήμερα γιατί αυτή αντανακλά ιδιαίτερη υπερηφάνεια όχι μόνο για το πρόσωπο του κ. Καραμάριου αλλά και για την ίδια τη γενέτειρά του», κατέληξε ο κ. Μαρίνος.
Στη ζωή και το έργο του βουλευτή αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Ζαχαριάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε, ότι ο Τάσος Καραμάριος, βλέπει τα ζητήματα από την πλευρά του Δωδεκανήσιου που βρίσκεται στη βουλή. Παλεύει και πολλές φορές βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις της κυβέρνησής του.
«Δε φοβάται. Λέει την άποψή του. Μπορεί στην κυβέρνηση κάποιοι να στενοχωριούνται, όμως ο Τάσος θα πει και θα πράξει αυτό που πιστεύει. Δεν είναι ούτε αντάρτης ούτε επαναστάτης. Είναι ένας ελεύθερος πολίτης και γι’ αυτό η άποψή του θεωρείται πάντοτε βαρύνουσα» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από το σεβασμιότατο μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχει για κάποιον η αναγνώριση από τη γενέτειρά του, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή είναι ακόμα πιο σημαντική όταν προέρχεται από αβίαστη αγάπη και ανιδιοτέλεια.
Παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, αναφέρθηκε στη βαρύτητα που έχουν οι διακρίσεις και τα χειροκροτήματα όταν προέρχονται από τους συγχωριανούς μας, και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ανάμεσα σε εκείνον και τον κ. Καραμάριο υπήρχε εσωκομματικός ανταγωνισμός για το ποιος θα προσφέρει τα πιο πολλά και ποιος θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.
Καταλήγοντας ο κ. Παυλίδης είπε χαρακτηριστικά ότι «ο Τάσος Καραμάριος είναι βαθύτατα Δωδεκανήσιος, εξαιρετικής συνείδησης με αποδείξεις εντός και εκτός βουλής» και ότι εφόσον ο κόσμος το θέλει έχουν ακόμα να προσφέρουν και οι δύο πολλά στον τόπο.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκος Ζωίδης που ανέβηκε αμέσως μετά στο βήμα, μίλησε για την πολιτική σοφία του Αναστάσιου Καραμάριου, ο οποίος είναι όπως τόνισε και ο μέντοράς του. «Είναι η ενσάρκωση της πολιτικής αξιοπρέπειας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο , όταν μιλάει εμπνέει σεβασμό, περνά το μήνυμα ότι, οτιδήποτε κάνει το κάνει σοβαρά. Δεν είναι όλοι έτσι. Εμείς στη Δωδεκάνησο είμαστε υπερήφανοι γιατί οι άνθρωποί μας είναι άνθρωποι ξεχωριστοί» κατέληξε ο κ. Ζωίδης.
«Παλέψαμε μαζί από τα έδρανα της βουλής και διδάχτηκα πολλά από αυτόν» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Βασίλης Χρύσης που πήρε αμέσως μετά το λόγο, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Τάσος Καραμάριος προσέφερε με ανιδιοτέλεια στον τόπο του. «Πέρασε πολλές πίκρες, αλλά στάθηκε στο ύψος του. Αν αποχωρήσει από την πολιτική ζωή, ο δημόσιος βίος θα γίνει φτωχότερος « κατέληξε ο κ. Χρύσης.
Τον χαιρετισμό του νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη που λόγω υποχρεώσεων βρισκόταν εκτός Ρόδου, διάβασε η επίκουρος νομάρχη κα Δέσποινα Διακοσταυριανού-Σώζου. Σε αυτόν ο κ. Μαχαιρίδης επεσήμανε ότι, όποιος αποφασίζει να ασχοληθεί με τη μάχιμη πολιτική κάνει μία και μόνο επιλογή, επιλογή ζωής: να αφοσιωθεί πλήρως στην υπηρεσία του τόπου του. Μία δύσκολη απόφαση με προσωπικό κόστος αλλά και συγκινήσεις.
«Αυτό κάνει και ο Αναστάσιος Καραμάριος. Γνώστης των προβλημάτων της Δωδεκανήσου έμπειρος και καταρτισμένος ευγενικός και μαχητής πάντα παρών και διεκδικητικός. Με σεβασμό και προσήλωση στην παράταξή του αλλά πάνω από όλα ένας καλός πατριώτης που όποτε χρειαστεί κινείται και εκτός γραμμής προκειμένου να πιέσει και να υπερασπιστεί το αίτημα του Δωδεκανήσιου» επεσήμανε ο νομάρχης στο μήνυμά του.
Από την πλευρά της η κ. Διακοσταυριανού αναφέρθηκε στα κοινά βιώματα που έχει με το βουλευτή λόγω της κοινής καταγωγής τους και στάθηκε στο ήθος και την αγάπη του κ. Καραμάριου προς τους συμπολίτες του.
Ακολούθησε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο οποίος επεσήμανε τη στοργή με την οποία τον περιέβαλε ο κ. Καραμάριος στο ξεκίνημα της πολιτικής του καριέρας, και εξέφρασε την ευχή να βρίσκεται για όσο το δυνατόν πιο μεγάλο διάστημα κοντά μας ώστε να συμβάλει στη διεκδίκηση των αιτημάτων της περιοχής.
Τέλος τον χαρακτήρισε άξιο άνθρωπο που ξεχωρίζει μέσα στη χυδαιότητα της εποχής μας και έδωσε συγχαρητήρια στο δήμο Καμείρου για την απόφαση να τον τιμήσει.
Τέλος μίλησε ο δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μανώλης Σαββής, εκ μέρους των δημάρχων του νησιού, που τόνισε ότι οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Τάσο Καραμάριο για την προσφορά του στον τόπο, και ο οποίος υπογράμμισε ότι, προτεραιότητά του ήταν πάντα το κοινό συμφέρον.
Μηνύματα για την εκδήλωση έστειλαν ο περιφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και ο αντινομάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκινος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «χαιρετίζω την εκδήλωσή σας και σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας σαν τιμήσετε τον συνδημότη σας που εργάζεται με αυταπάρνηση για το καλό του τόπου, τον άξιο εκπρόσωπο της Δωδεκανήσου στη βουλή των Ελλήνων τον άνθρωπο που στέκεται δίπλα στον πολίτη και αγωνίζεται για την προώθηση των μεγάλων έργων, τον προσωπικό μου φίλο και άξιο στέλεχος της Ν.Δ. στα νησιά μας, Τάσο Καραμάριο».
Από την πλευρά του στο μήνυμά του ο κ. Χατζηδιάκος, τόνισε ότι «επιβάλλεται και πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να αναγνωρίζουν και να τιμούν τους ανθρώπους που γέννησε και ανέδειξε ο τόπος οι οποίοι με τη δράση και τη συμπεριφορά τους καταξιώνουν θεσμούς αναδεικνύουν και προβάλλουν τον τόπο καταγωγής τους. Ένας από αυτούς είναι και οι βουλευτής κ. Αναστάσιος Καραμάριος».
Ανεβαίνοντας στο βήμα ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Αναστάσιος Καραμάριος, φανερά συγκινημένος, άνοιξε την ομιλία του με τη φράση του Αποστόλου Παύλου: «η αγάπη είναι η κορυφή κάθε αξίας» εκφράζοντας συνεχώς τις ευχαριστίες του στο δήμο Καμείρου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Ξεκινώντας από τα δύσκολα χρόνια στη Σορωνή, και περιγράφοντας όλους τους σημαντικούς σταθμούς στη ζωή του, ο κ. Καραμάριος, στάθηκε στα ιδανικά και τις αξίες που πιστεύει μέχρι σήμερα, επισημαίνοντας ότι στόχος του ήταν πάντα ο σεβασμός προς τους άλλους και η πρόοδος της πατρίδα του.
Μάλιστα στο πλαίσιο της εκδήλωσης έκανε γνωστό ότι εξασφαλίστηκε ποσό 150.000 ευρώ για την αποπληρωμή μέρους του χρέους προς την Εθνική Τράπεζα για την παραχώρηση του ξενοδοχείου «Έλαφος», και ότι θα ακολουθήσει σύντομα νέο ποσό ύψους 200.000 ευρώ, για την εξόφληση του χρέους αυτού.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι, οι αρμόδιοι της ΚΕΔ, υποσχέθηκαν να παραχωρήσουν στο δήμο Καμείρου, τη βίλα Ντε Βέκι και τα κτίρια του πρώην σανατορίου Ελεούσας, για να χρησιμοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς.
http://www.iridatv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου