Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ "Η ΕΝΩΣΗ"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ "Η ΕΝΩΣΗ" ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ. 


Ρόδος 29/09/2020 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 
Σας κοινοποιούμε την απάντηση του Παραρτήματος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου «Η Ένωση» που στηρίζει το Ε.Κ.Ρ μετά την ‘καταγγελία’ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου. 
Το μόνο θετικό στην ανακοίνωση είναι ότι τόλμησαν μετά από δύο χρόνια να ψελλίσουν τη χρησιμότητα της ιστορικής έκδοσης του βιβλίου του Ε.Κ.Ρ, ενός βιβλίου που απαξίωσαν και πολέμησαν από την πρώτη μέρα. 

«ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΛΑΔΙ, ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΕΞΙ ΤΟ ΛΑΔΟΞΥΔΟ!» 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ «Η ΕΝΩΣΗ» 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
Αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η σε βάρος του Συλλόγου μας ανακοίνωση, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, στην πραγματικότητα μιας κομματικά υποκινούμενης οργάνωσης - «μπουτίκ», η οποία αριθμεί μερικές δεκάδες μέλη, με χαμηλή συνδικαλιστική πυκνότητα και χωρίς υπαρκτή δράση για πολλά πολλά χρόνια. 
Η οργάνωσή μας είναι Πανελλαδικής εμβέλειας, αριθμεί χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ως μέλη, ιδρύθηκε το 1982 και μετρά 128 ζωής και δράσης. Το δε Παράρτημά μας στη Ρόδο, ιδρύθηκε το 2017 και ενεγράφη τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια συσπειρώθηκαν στο Παράρτημά μας πάνω από 800 ιδιωτικοί υπάλληλοι του νησιού, οχταπλάσια δηλαδή μεγαλύτερος αριθμός εγγεγραμμένων μελών από το 
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων που μας εγκαλεί με την ανακοίνωσή του. 
Η δράση της «ΕΝΩΣΗΣ» είναι πανελλαδικά αναγνωρισμένη, με χιλιάδες αξιόλογες παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μόνο το Παράρτημά μας στη Ρόδο, τα τελευταία 3 χρόνια, έχει δώσει λύσεις σε εκατοντάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ειδικά τώρα την περίοδο της κρίσης πανδημίας, όπου οι συνάδελφοί μας εποχικοί υπάλληλοι δεινοπαθούν εξαιτίας της ανεπάρκειας των εφαρμοζόμενων πολιτικών και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Χαρακτηριστικές ήταν οι πρόσφατες παρεμβάσεις μας στο θέμα των εποχικών εργαζομένων στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών του Αεροδρομίου Διαγόρας και των υπαλλήλων στα τουριστικά πρακτορεία, όπου εργαζόμενοι – μέλη μας από κοινού με το ΕΚΡ ανέδειξαν τα προβλήματα στο πανελλήνιο και δρομολογούν λύσεις. Την ίδια στιγμή ήδη δρομολογούνται σειρά παρεμβάσεων για τον τερματισμό της ομηρίας σε μια σειρά από εποχικούς συναδέλφους που δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης, εξαιτίας της ανυπαρξίας συλλογικών ρυθμίσεων που να κατοχυρώνουν τέτοιο δικαίωμα. Αλήθεια τι έκαναν για το θέμα της υποχρεωτικής επαναπρόσληψης τόσα χρόνια οι κομματικοί «σωτήρες» του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου; Γιατί τόσες δεκαετίες αρκούνται μόνο σε κομματικά υποκινούμενες φιέστες και δράσης επαναστατικής γυμναστικής; Δεν είναι μέσα στα καθήκοντα και στο ρόλο των συνδικαλιστικών οργανώσεων η σύναψη συλλογικών συμφωνιών που να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των ιδιωτικών υπαλλήλων του νησιού; Γιατί μένουν ακάλυπτοι όλα αυτά τα χρόνια οι συνάδελφοί μας στον ιδιωτικό τομέα; 
Αυτές οι εύλογες απορίες και η αδράνεια της εγκαλούσας οργάνωσης είναι που οδήγησαν εκατοντάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους του Νησιού της Ρόδου στους κόλπους του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων 
«Η ΕΝΩΣΗ». Η εντολή που έχουμε αντιπροσωπευτικά είναι να προχωρήσουμε και να δρομολογήσουμε λύσεις υπέρ των ιδιωτικών υπαλλήλων του νησιού. Και θα το κάνουμε δίχως να ζητήσουμε την άδεια κομμάτων και κομματαρχών. 
Τέλος, σε ότι αφορά τις συκοφαντίες για τον Πρόεδρο της Κεντρικής Διοίκησης της «ΕΝΩΣΗΣ» κ. Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, τους καλούμε να κάνουν λίγη υπομονή. Τις επόμενες ημέρες συζητείται η αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της ηγεσίας του Π.Α.ΜΕ για όσα ψευδώς και δόλια του καταμαρτυρούν. Συνδικαλιστικά ήδη απάντησαν οι εργαζόμενοι με την πανηγυρική επανεκλογή του στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ τον περασμένο Φεβρουάριο και μάλιστα στη θέση του Γραμματέα Τύπου. Νομικά θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα… η δικαιοσύνη έχει τους δικούς της ρυθμούς!!! 

Ρόδος, 29.9.2020 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου