Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, προς τους αρμόδιους Υπουργούς για οριζόντια εφαρμογή μέτρων στήριξης επιχειρήσεων για τον covid19.

ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 

Ρόδος, 26 Μαρτίου 2020 

Αριθμ. Πρωτ. 436 

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κου Γιάννη Πάππου προς τους αρμόδιους Υπουργούς για οριζόντια εφαρμογή μέτρων στήριξης επιχειρήσεων για τον covid19.

Προς :- Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη 
- Υπουργό Οικονομικών , κ. Χρήστο Σταϊκούρα 
- Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων , κ. Ιωάννη Βρούτση 

ΘΕΜΑ: ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, 
Βασική προτεραιότητα στις πρωτόγνωρες συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε, αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας. 
Οι επιπτώσεις στην οικονομία λόγω της πανδημίας είναι ήδη εμφανείς πλήττοντας βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση, το εμπόριο, οι μεταφορές αλλά και κάθε είδους δραστηριότητα που έδινε ζωή στις επιχειρήσεις, ιδίως μετά την παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώσαμε. 
Στην παρούσα φάση, οφείλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι και να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τον κεντρικό σχεδιασμό, προκειμένου να περιορίσουμε κατά το δυνατόν την εξάπλωση της πανδημίας. 
Συστρατευόμαστε στον αγώνα που δίνετε για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού αλλά και για την άμβλυνση των δυσάρεστων οικονομικών επιπτώσεων που απειλούν την επιχειρηματικότητα. 
Ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία και οι κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε, αναδεικνύουν καθημερινά την ανάγκη προστασίας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, του νοικοκυριού μας. Όλοι οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας έχουν δεχθεί σοβαρότατο πλήγμα. 
Αναμφίβολα, πρώτο μέλημά μας είναι να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι αυτή την υγειονομική κρίση και να βγούμε νικητές. 
Ωστόσο, οφείλουμε να προετοιμαστούμε και για την επόμενη ημέρα. 
Ο Νομός Δωδεκανήσου, ο πλέον τουριστικός νομός της χώρας, έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα, καθώς το σύνολο των επιχειρήσεων είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον τουριστικό κλάδο και το μέλλον προδιαγράφεται αβέβαιο. 
Αντιλαμβάνεστε ότι πληθώρα επιχειρήσεων που η λειτουργία τους δεν έχει ανασταλεί με ΠΝΠ, ή υπολειτουργούν ή συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως οφείλουν, παρά την κάθετη πτώση του τζίρου τους, την αβεβαιότητα για την πληρωμή των υπηρεσιών τους και το θολό τοπίο για την αντικατάσταση του εμπορεύματός τους. 
Αναγνωρίζουμε τα άμεσα αντανακλαστικά και τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της χώρας. 
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να επισημάνουμε την απαρέγκλιτη ανάγκη της πρόληψης και λήψης μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία νέου κύκλου ληξιπρόθεσμων οφειλών του συνόλου των επιχειρήσεων. 

Κύριοι Υπουργοί, 
αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου και αφουγκραζόμενοι την αγωνία εργοδοτών αλλά και εργαζομένων, κρίνεται αναγκαία η ανακοίνωση οριζόντιων μέτρων στήριξης, για όλους τους κλάδους. Ζητούμε να συμπεριληφθούν όλοι ανεξαιρέτως οι ΚΑΔ καθώς «γεννώνται» δευτερογενείς συνέπειες και προβλήματα σε όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας. 
Είμαστε εδώ, όλη η επιχειρηματική κοινότητα, για να αντιμετωπίσουμε μαζί την κρίση αυτή, η οποία βρήκε τη χώρα μας την στιγμή που θεράπευε ακόμα τις πληγές της προηγούμενης οικονομικής κρίσης. Τα μέτρα που θα ληφθούν απαιτείται, πέρα από οριζόντια, να είναι ουσιαστικά και άμεσα εφαρμόσιμα από την επόμενη κιόλας ημέρα. 
Το τέλος της πανδημίας θα βρει λαβωμένες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά εμάς θα πρέπει να μας βρει προετοιμασμένους να επαναλειτουργήσουμε για την αποκατάσταση της οικονομικής ομαλότητας στο συντομότερο δυνατό χρόνο. 

Με εκτίμηση, 
Γιάννης Πάππου 
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου