Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Ενδέχεται να κατασκευαστεί νέο λιμανάκι στις Φάνες

Την απόφαση να σταματήσει η μελέτη για το λιμενικό καταφύγιο των Φανών, αφού κάθε φορά που γίνονται καθαρισμοί, το πρόβλημα επανεμφανίζεται λόγω συνεχόμενης προσάμμωσης, έλαβε χτες κατά την συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.
Το θέμα έφερε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φανών κ. Βασίλης Νικολίτσης, ο οποίος παρακάλεσε το Σώμα «να λάβει άμεσα μια απόφαση για τον καθαρισμό του καταφυγίου, αφού
παραμένει κλειστό εδώ και 10 μήνες, με αποτέλεσμα, αφενός να μην μπορεί κανένα πλοιάριο να εισέλθει και αφετέρου, οι αλιείς δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους».
Απαντώντας η κα Μαρίκα Δεληγιάννη, τόνισε πως «το θέμα με τις Φάνες έχει απασχολήσει επανειλημμένως το Λιμενικό Ταμείο αφού παρουσιάζονται πολλά προβλήματα προσάμμωσης. Πρέπει πλέον, να σταματήσει η μελέτη διότι, τελικά, το έργο δεν είναι ασφαλές. Κάθε φορά που γίνονται καθαρισμοί, συνεχώς μπαζώνει από φύκια κ.λπ. με συνέπεια να ξοδεύονται χρήματα χωρίς αποτέλεσμα».
Στο θέμα σημειώθηκε ομοφωνία απόψεων καθώς
υπάρχουν πολλά εμπόδια για να κατασκευαστεί το έργο ολοκληρωτικά: «Η κατάσταση είναι πολύ κακή. Πρέπει να ανοιχτεί ένας δίαυλος στο λιμανάκι ώστε να επιτρέπεται η διέλευση των πλοίων και να μην εμποδίζονται οι αλιείς να κάνουν την δουλειά τους», είπε η κα Δεληγιάννη.
Ο κ. Νικολίτσης, ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες καθαρισμού, έχοντας ήδη μια πρόταση από συγκεκριμένο ιδιώτη, να παραμένουν τα μηχανήματα καθαρισμού στην περιοχή μέχρι και τον Απρίλιο του 2020 ώστε να υπάρχει μόνιμος δίαυλος στο λιμανάκι.
Η πρόταση έγινε δεκτή και το δ.σ. του Λ.Τ.
αποφάσισε, 
α. να λάβει κι άλλη προσφορά –ενδεχομένως πιο οικονομική, 
β. να εξουσιοδοτηθεί ο νομικός σύμβουλος και η Τεχνική Υπηρεσία να διερευνήσουν την λύση αυτή και στη συνέχεια, να επανεξεταστεί η περίπτωση κατασκευής νέου λιμανιού.
Επιπλέον, ο πρόεδρος κ. Βασίλης Παπαοικονόμου, ανέφερε ότι η μειοψηφία στο τοπικό συμβούλιο των Φανών, εκφράζει δυσαρέσκεια επειδή ‘ξοδεύονται πολλά για το αλιευτικό καταφύγιο’ ζητώντας να υπάρξει συναίνεση σε τοπικό επίπεδο για να προχωρήσει το έργο. 
Πηγή κειμένου: www.dimokratiki.gr
Πηγή φωτογραφιών: Ρουβήμ Καρασάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου