Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

“Μετά από 27 μήνες οι δύο μηνύσεις εις βάρος μου, από τον διευθυντή της Ένωσης και από την ίδια την Ένωση για τo Μουσείο κρασιού στις Φάνες είχαν αίσιο τέλος”

Η επιστολή του Απόστολου Κυριατσούλη για την απόφαση του δικαστηρίου για τις δύο μηνύσεις εις βάρος του, από τον διευθυντή της Ένωσης και από την  Ένωση την οποία δημοσίευσε σήμερα (13/12/2019) η Δημοκρατική. 

13 Δεκεμβρίου 2019 

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,
Η πρώτη μήνυση του διευθυντή της Ένωσης εις βάρος μου, στις 08.09.2017 μπήκε στο αρχείο, στις 08.04.2019 (ημερομηνία διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου). Αυτή η μήνυση (αυτόφωρο) προκάλεσε και την σύλληψή μου. Με συνέλαβαν στο χωριό, έχοντας απασχολήσει 11 αστυνομικούς και 3 αυτοκίνητα της αστυνομίας για 2,5 ώρες, και ο λόγος ήταν ότι στις 07.09.2017, δημοσίευσα στον τοπικό τύπο μια επιστολή με την οποία ζητούσα τους λόγους της μη εισέτι λειτουργίας του Βιωματικού Κέντρου Αγροτικής Κληρονομιάς Νοτίου Αιγαίου “Ρω” – Μουσείο Φανών.
Στις 06.12. ορίστηκε η εκδίκαση της δεύτερης μήνυσης. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η δεύτερη μήνυση της Ένωσης εναντίον μου ήταν μη νόμιμη. Με άλλα λόγια δεν μπορεί ένας Σύλλογος ή μια Ένωση, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου να μηνύσει έναν πολίτη, για το αδίκημα το οποίο με εγκαλούν. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από “φυσικά πρόσωπα”. Έτσι είχαν, και οι δύο μηνύσεις, μετά από 27 μήνες, αίσιο τέλος για μένα.
Τις θερμές μου ευχαριστίες θέλω να εκφράσω, δημόσια, στη δικηγόρο μου, κυρία Γαρυφαλλιά Κακούρου, η οποία, σχεδόν από την αρχή, ανεξαρτήτως της εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό μου, και της πολύμηνης συστηματικής της δουλειάς, προς την απόδειξη της αναλήθειας των εις βάρος μου καταγγελλομένων, με τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων και λήψη μαρτυριών, καθόλα έτοιμοι να υποστούμε με τη βάσανο μιας ποινικής δίκης και να αποδείξουμε την αθωότητα μας, οικοδόμησε μια νομική στρατηγική, που οδήγησε σε αυτά τα δύο προαναφερθέντα αποτελέσματα!
Ευχαριστώ θερμά όλους τους μάρτυρες υπεράσπισης, τον κ. Γιώργο Κριτσωτάκη, τον κ. Μανώλη Γκουσιόπουλο, την κυρία Φωτεινή Σκλαβούρη και τον κ. Ρουβήμ Καρασάββα και όλους, που υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις!
Τα εύσημα ανήκουν επίσης και στις δύο κυρίες του δικαστηρίου (06.12.2019), στην κυρία Πρόεδρο και στην κυρία Εισαγγελέα, γιατί παρά τις πιέσεις της πολιτική αγωγής για αναβολή και άλλα σχετικά (μέχρι σε ένα βαθμό κατανοητό), εφάρμοσαν τον νόμο κατά ΓΡΑΜΜΑ! Εμείς, οι Φανενοί πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Γιώργο Κριτσωτάκη, πρώην γενικό Διευθυντή της Ένωσης και στον κ. Δημήτρη Κοκκάρη για το Μουσείο-Διαμάντι που μάς έστησαν στις Φάνες. Καθώς, επίσης, και σε άλλους πολλούς που συνέβαλαν να γίνει όλο αυτό το έργο, όπως π.χ. στον κ. Στέλιο Κούτρη! Εμείς, οι Φανενοί πρέπει τώρα να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι των προσπαθειών αυτών των ανθρώπων, και για μένα, θα είναι μια μικρή ηθική ικανοποίηση στις προσπάθειές μου να αναδείξω πιο πλατιά αυτό το Μουσείο!
Σίγουρα, 27 μήνες ταλαιπωρία, έξοδα, αγωνία, να προσπαθείς να αποδείξεις, ότι όσα λέγονται δεν είναι αλήθεια, και οι συκοφαντίες εις βάρος μου ότι τάχα ήθελα να αναλάβω, επιχειρηματικά, το Μουσείο, για να το εκμεταλλευτώ, ή και ότι προσπάθησα να αγοράσω το Μουσείο αφήνουν σημάδια… Τώρα πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μπροστά. Ο αγώνας για τη λειτουργία του Μουσείου να συνεχιστεί με μας, όλους τους Φανενούς. Πέρα από τις περίπου 440 υπογραφές που συγκεντρώσαμε και δημοσιεύσαμε τον Μάιο του 2019, επιθυμία όλων των Φανενών είναι η δημιουργία μιας επιτροπής με σκοπό την λειτουργία του Μουσείου, με κύριο αρωγό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φανών προς προώθηση του θέματος. Η δική μου υποστήριξη με οποιονδήποτε τρόπο είναι αυτονόητη! Πιστεύω ότι ένα τέτοιο έργο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του νησιού μας, και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, ως εξ αντικειμένου οικοδόμησης του έργου αυτού, πρέπει να ασχοληθούν επισταμένως και αδιαλείπτως προς την επίτευξη του σκοπού αυτού. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Στράτο Καρίκη και τον κ. Μανώλη Γλυνό, οι οποίοι είχαν, πριν από τις δημοτικές εκλογές, ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας, προκειμένου να τους εκτεθεί το θέμα της μη λειτουργίας του Βιωματικού Κέντρου Αγροτικής Κληρονομιάς Νοτίου Αιγαίου «Ρω» -Μουσείο Φανών και ευελπιστώ να βοηθήσουν και αυτοί από την τωρινή θεσμική τους θέση στην επίτευξη του σκοπού αυτού. Ο κ. Μ. Γλυνός μάλιστα με το επιτελείο του και μαζί με τον κ. Αντώνη Χατζηιωάννου επισκέφτηκαν το Μουσείο διαπίστωσαν και σχολίασαν σε ποια κατάσταση ήταν ή αυλή του, και πόσο ψηλά ήταν τα χόρτα! Το Μουσείο ήταν βέβαια κλειστό!
Από τους βουλευτές Δωδεκανήσου, όλων των κομμάτων είμαστε απογοητευμένοι, γιατί δεν έδειξαν καθόλου ενδιαφέρον! Η πραγματική λειτουργία του Μουσείου θα έχει για τις Φάνες και την γύρω περιοχή σημαντικά αναπτυξιακά αποτελέσματα, εάν μάλιστα πωλούνται τα τοπικά προϊόντα «Ρω» και κρασιά της ΚΑΙΡ! Ας μην χαθεί λοιπόν και μια ακόμα τουριστική σεζόν!!!
Ρόδος, 11.12.2019
Dr.-Ing.
Απόστολος Κυριατσούλης,
χημικός μηχανικός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου