Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

MIΧΑΛΗΣ ΑΡΦΑΡΑΣ 
Καθηγητής Χαρακτικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας Ζεί στην Αθήνα και στο Flensburg (Γερμανία) 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 
Δωδεκανησιακής καταγωγής (Σύμη), γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. 
1975-1980 Σπουδές στην Κρατική Ανωτάτη Σχολή Εικαστικών Τεχνών Braunschweig (Κάτω Σαξωνία, Γερμανία). 
1980-1982 Μεταπτυχιακές σπουδές στην ίδια σχολή, με παράλληλη ειδίκευση στην έντυπη τέχνη και το animation film. Oλοκλήρωσε τις σπουδές του με τον τίτλο του Meisterschϋler. 1980 Βραβείο χαρακτικής της Κάτω Σαξωνίας. 
1980-1983 Βοηθός καθηγητού στα εργαστήρια λιθογραφίας, βαθυτυπίας και τυπογραφίας της ίδιας σχολής. 
1980-2006 Μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών της Γερμανίας και μέλος του Συλλόγου Κινηματογραφιστών της Κάτω Σαξωνίας. 
1988 Βραβείο AICA Ευρώπης. 
1988-2006 Καθηγητής Ειδικών Μαθημάτων στο Ινστιτούτο Εικαστικών Τεχνών και Επιστήμης της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Hildesheim (Κάτω Σαξωνία, Γερμανία). 
1990- Μέλος της ομάδας Κέντρο Χαρακτικής (Αθήνα). 
2000 Κινηματογραφική υποτροφία του Υπουργείου Επιστημών και πολιτισμού της Κάτω Σαξωνίας. 
1982 & 1986 Υποτροφίες της κυβέρνησης του Ανοβέρου (Κάτω Σαξωνία, Γερμανία) 
2001 Υποτροφία της Sparkassenstiftung για τη δημιουργία και έκδοση λιθογραφιών στα εργαστήρια Quensen (Lamspringe, Γερμανία). 
1992 Έκδοση του βιβλίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΦΑΡΑΣ - Τα ειδώλια» (Εκδόσεις Diaspro Art Center - Λευκωσία, Κύπρος, κείμενα: Kati Mahrt, Ανδρέας Χατζηθωμάς). 
1994 Έκδοση του βιβλίου «MICHALIS ARFARAS/SENDBOTEN VERGESSENER RÄUME - ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΦΑΡΑΣ/ΑΓΓΕΛΙΑΦΟΡΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ» (Εκδόσεις ROEMER- UND PELIZAEUS MUSEUM HILDESHEIM - Γερμανία, Πινακοθήκη Πιερίδη - Ελλάδα, κείμενα: Manfred Boetzkes, Γιάννης Κολοκοτρώνης, Dieter Lüttge, Kati Mahrt). 
1995 Παραγωγή του κινηματογραφικού έργου «Το ταξίδι - Μιχάλης Αρφαράς» (Σκηνοθεσία Πανδώρα Μουρίκη, Παραγωγός ΕΡΤ - Ελλάδα). 
2006- Πρωτοβάθμιος Καθηγητής του τομέα «Χαρακτική» στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. 
2009 Έκδοση του πανεπιστημιακού διδακτικού συγγράμματος «ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ & ΕΝΤΥΠΗ ΤΕΧΝΗ» (Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ελλάδα, κείμενα: Μιχάλης Αρφαράς, Νίκος Μαστροπαύλος). 
2010 Έκδοση του βιβλίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΦΑΡΑΣ/ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ – MICHALIS ARFARAS/ABSENCE FROM REASON» (Εκδόσεις ΜΙΕΤ - Ελλάδα, κείμενα: Μιχάλης Αρφαράς). 
2011-2017 Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Εθνικής Πινακοθήκης και Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου. 
2014 Έκδοση και επιμέλεια του καλλιτεχνικού βιβλίου «Ο ΚΡΟΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – ποίηση Διονύση Καψάλη, χαρακτικά Μιχάλη Αρφαρά» (Εκδόσεις: ΔΙΑΤΤΩΝ - Καστανιώτης - Ελλάδα). 
2016 Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Ο ΚΡΟΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» στο Ίδρυμα Β και Μ Θεοχαράκη (Εισηγητές: Ομ. Καθηγήτρια & Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, Επιμελητής του Ιδρύματος Β και Μ Θεοχαράκη Τάκης Μαυρωτάς). 
2014-2015 Πρόταση και επιμέλεια της θεματικής ομαδικής έκθεσης:” ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ” στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. 
2016 Πρόταση και επιμέλεια της θεματικής ομαδικής έκθεσης: «Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα» στο Μουσείο Ηρακλειδών - Αθήνα. 

Από το 1979 έχει παρουσιάσει το έργο του με ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί και μουσεία στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς μπιενάλε τέχνης και φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου. Έργα του βρίσκονται σε πολλές διεθνείς συλλογές. 
Η συγγραφή και επιμέλεια καλλιτεχνικών βιβλίων αποτελεί μία συνεχή του ενασχόληση και πειραματισμό, καταλαμβάνοντας αξιόλογο μέρος της δημιουργίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου