Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καλεί το ροδιακό λαό να συμμετάσχει στην απεργία την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία, το ροδιακό λαό συνολικά να συμμετάσχει στην απεργία την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 πμ στην πλατεία Σύμης, με το ΠΑΜΕ. 

Απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου, η απεργία 
* Αποτελεί την απάντηση των εργαζομένων, θέτει στο επίκεντρο τα αιτήματα για άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. 
* Απαντά στους μνημονιακούς νόμους - που καθηλώνουν μόνιμα τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις με υπουργικές αποφάσεις, με βάση τα κριτήρια της «ανταγωνιστικότητας» και της «παραγωγικότητας» και καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. 
* Ξεσκεπάζει το αντιλαϊκό περιεχόμενο του κρατικού προϋπολογισμού και για το 2019, με πλεονάσματα που ματώνουν το λαό, με ενισχύσεις και προνόμια προς τους επιχειρηματικούς ομίλους και νέο «ψαλίδισμα» κονδυλίων για την κάλυψη λαϊκών αναγκών για την υγεία, την παιδεία, τα επιδόματα ανεργίας κ.ά. 
Και όλα αυτά ενώ δαπανάται το 2% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες του ΝΑΤΟ και αγορά νέων οπλικών συστημάτων. Όταν δαπανώνται εκατομμύρια κάθε μήνα για να παραμένουν πολεμικά πλοία και στρατιωτικές μονάδες έξω από τα σύνορα της χώρας, τα οποία υποτίθεται ότι προστατεύουν 
Η αντιλαϊκή πολιτική στο εσωτερικό της χώρας, που ματώνει καθημερινά το λαό μας και η εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους είναι οι δύο όψεις του ίδιας πολιτικής, του εκμεταλλευτικού συστήματος, που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση, πόλεμο, προσφυγιά. Είναι πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, της οικονομικής ολιγαρχίας. Το ίδιο σύστημα, που επιδιώκει τον έλεγχο νέων αγορών, μοίρασμα της πίτας των πλουτοπαραγωγικών πηγών, της ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. 
Μπροστά σε αυτή την επίθεση καλούμε το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του από τη σκοπιά των δικών του συμφερόντων και αναγκών, που φυσικά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Καλούμε το λαό με την οργανωμένη πάλη του 
* Να παλέψει για το δικαίωμα στη δουλειά, στην ασφάλιση, στην παιδεία, στην υγεία. 
*Να εκφράσει παράλληλα την εναντίωσή του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς. 
*Να απαιτήσει την αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου