Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Δωρεάν φιλοξενία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στη Σαντορίνη

«Το να προλαβαίνεις, είναι καλύτερο του να θεραπεύεις. 

Οι περσινές διεκδικήσεις του κινήματος των αναπληρωτών, ξεκίνησαν από το κοσμικό νησί των Κυκλάδων. Εκεί που οι αναπληρωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια οικτρή κατάσταση να μένουν σε σκηνές καθώς δεν υπήρχαν άμεσα διαθέσιμα σπίτια. 
Στην ίδια κατάσταση βρέθηκα και εγώ, όντας όχι πέρυσι αλλά πρόπερσι στο νησί της Σαντορίνης. Δυστυχώς η όποια διεκδίκηση έκλεισε φέτος όταν χαμήλωσαν τα φώτα της δημοσιότητας. Και λέω δυστυχώς γιατί το πρόβλημα παραμένει. 
Θεώρησα ότι δεν έπρεπε να κλείσει έτσι άδοξα αυτός ο κύκλος και με την βοήθεια της πρωτοβάθμιας διεύθυνσης των Κυκλάδων πρότεινα ένα σχέδιο το οποίο θα διασφαλίζει την εγκατάσταση των αναπληρωτών συναδέλφων στην Σαντορίνη με δωρεάν φιλοξενία στα ξενοδοχεία της περιοχής, μέχρι και 20 μέρες από την εγκατάσταση τους στο νησί. 
Πρόταση που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του νησιού. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου υπάρχει ήδη ένας ξενοδόχος που δέχτηκε και θα διαθέσει δωμάτια για την στέγαση των αναπληρωτών και είναι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και άλλοι επαγγελματίες που θα στηρίξουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.» 
Ενόψει των δηλώσεων περιοχών η πληροφορία αυτή είναι πολύ σημαντική για όσους φοβούνται το συγκεκριμένο νησί. 


https://cyclades24.gr/2018/07/dwrean-filoxenia-anaplirwtes-santorini/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Cyclades24+%28cyclades24.gr%29

Απάντηση (1/8/2015) στα δημοσιεύματα περί δωρεάν φιλοξενίας για τους αναπληρωτές στη Σαντορίνη 

Με έκπληξη παρατηρούµε τις τελευταίες µέρες διάφορους µεµονωµένους µεσσίες να προσπαθούν ευκαιριακά και µε εγωκεντρικό χαρακτήρα να έλθουν στο επίκεντρο της ενηµέρωσης έχοντας ως προµετωπίδα το -κατά τα αλλά κοσµικό- νησί της Σαντορίνης. 
Συνάδελφοι, λοιπόν, που είτε πέρασαν παλαιότερα από τη Σαντορίνη, ή που ενδεχοµένως να µην έχουν καν υπηρετήσει ποτέ στο συγκεκριµένο νησί, ερήµην του Συλλόγου Θήρας και Γύρω Νήσων που είναι το κατεξοχήν εκλεγµένο θεσµικό όργανο, ανέλαβαν να κοινοποιήσουν ένα έγγραφο του Δηµοτικού Συµβουλίου Θήρας που αφορά την επικείµενη στέγαση των εκπαιδευτικών τη νέα σχολική χρόνια. 
Προφανώς και ο σύλλογος ήταν ενήµερος για το εν λόγω έγγραφο και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία µε τις δηµοτικές αρχές, όµως χωρίς τυµπανοκρουσίες παλεύει να φθάσει στην εφαρµογή της συγκεκριµένης πρότασης που προς το παρόν τέτοια παραµένει. 
Συγκεκριµένα, η εν λόγω πρόταση έχει περάσει από το Δ.Σ. Θήρας στις 12/7/2019. Ωστόσο έως τις αρχές Σεπτέµβρη που θα βρεθούµε ξανά αντιµέτωποι µε τα ίδια προβλήµατα, µεσολαβεί η έγκριση του αναφερόµενου κονδυλίου (ύψους 75.000€ που θα αφορά την εξυπηρέτηση – διευκόλυνση όλων των συναδέλφων αναπληρωτών Α/θµιας και Β/θµιας εκπαίδευσης µέσω της κάλυψης των εξόδων προσωρινής διαµονής) από 3 οικονοµικές επιτροπές, οι οποίες έχουν προς το παρόν προγραµµατιστεί ως τις 20 Αυγούστου 2018. 
Στη συνέχεια αν και εφόσον εγκριθεί εγκαίρως, περνάµε στο πρακτικό κοµµάτι που είναι η εξεύρεση διαθέσιµων καταλυµάτων στις αρχές Σεπτέµβρη εν µέσω αυξηµένης τουριστικής κίνησης, οι οποίες θα µισθωθούν από το πολυαναµενόµενο εγκεκριµένο κονδύλιο. 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Θήρας και Γύρω Νήσων αγωνίζεται εδώ και χρόνια να υπερασπιστεί και να δώσει λύσεις σε θέµατα που αφορούν όλους τους εκπαιδευτικούς, µόνιµους και αναπληρωτές. 
Στη προσπάθεια αυτή επιλέγουµε να ενηµερώνουµε τον κόσµο για τις εξελίξεις όταν αυτές είναι βάσιµες, τεκµηριωµένες, σαφείς και σε καµία περίπτωση βεβιασµένες. Λυπούµαστε, ωστόσο, και δεν µπορούµε να µην παρέµβουµε όταν παρατηρούνται ελλιπείς, βεβιασµένες «ενηµερώσεις», όπως «έχει προβλεφθεί κονδύλι» ή «δωρεάν φιλοξενία για τους αναπληρωτές στη Σαντορίνη ενόψει των δηλώσεων, η πληροφορία αυτή είναι πολύ σηµαντική για όσους φοβούνται το συγκεκριµένο νησί», οι οποίες ελλοχεύουν τον κίνδυνο της παραπληροφόρησης των συναδέλφων. 
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες καταλαβαίνουμε πως προσπαθείτε να δώσετε λύση στα προβλήµατα που ταλανίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα. Αδυνατούµε όµως να συνειδητοποιήσουµε πως αυτό µπορεί να γίνει µέσω των κοινωνικών µέσων δικτύωσης, µακριά από τις κοιτίδες αποφάσεων που δεν είναι άλλες από τους εκάστοτε εκλεγµένους τοπικούς συλλόγους. 
Τέτοιου είδους παρεµβάσεις- δηλώσεις για θέµατα στα οποία είστε ελλιπώς ενηµερωµένοι αποτελούν τροχοπέδη στις προσπάθειες των αρµόδιων θεσµικών οργάνων και παραπέµπουν µόνο στη δηµιουργία λανθασµένων εντυπώσεων. 
Επειδή το ζήτηµα είναι πολυσύνθετο και πολυδιάστατο και δηµιουργείται σύγχυση, σας παρακαλούµε να είστε πιο προσεκτικοί και πιο φειδωλοί στις δηµοσιεύσεις σας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ 
Ταχ. Διεύθυνση: Ακρωτήρι
84700 ΘΗΡΑ
Πληροφ.: Λέντζας Απόστολος
Αρ. τηλεφώνου: : 2286081112
Αρ. τηλ/που: 2286081112
Ηλ. Δ/νση : spethiras@gmail.com
Ιστοσελίδα : spethiras.blogspot.com
Θήρα, 31/07/2018
Αρ. Πρωτοκόλλου: 52 

Προς:
1) Μ.Μ.Ε. και Μ.Κ.Δ.
2) Δ/νση Α/θµιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων
3) Μέλη του Συλλόγου Θήρας και Γύρω Νήσων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου