Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια.

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Από τον τουρισμό στον υπερτουρισμό, ποσότητα εναντίον ποιότητας;

Η RICHeS στη Σύσκεψη της Βενετίας 

Με πρωτοβουλία του “Gruppo25Aprile” της Βενετίας και του Συλλόγου “San Giacomo” της Κέρκυρας έξι ΜΚΟ από έξι κορυφαίους προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου (Βενετία, Ντουμπρόβνικ, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Πάφος και Ρόδος) θα συναντηθούν στις 13 Απριλίου σε διεθνή σύσκεψη στη Βενετία για να συζητήσουν θέματα όπως ο υπερτουρισμός, η προστασία της πολιτιστικής - ιστορικής κληρονομιάς και η ασκούμενη πίεση στους φυσικούς πόρους. Αυτή η άνευ προηγούμενου συμμαχία αποσκοπεί στη στενή συνεργασία πάνω σε σχετικά θέματα και στη δημιουργία μιας κοινής φωνής ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες να ακουστεί από τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

Η RICHeS θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Χρίστο Μαλιαράκη (Πρόεδρο), ο οποίος θα μιλήσει στη συνεδρίαση της ολομέλειας, και την κα. Χάνι Παλιού (Ταμία). 

Η λέξη “υπερτουρισμός” εμφανίσθηκε τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Κυρίως όμως το 2017, έτος που σημειώθηκε ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ στον αριθμό των τουριστικών αφίξεων σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και προορισμούς. Έχει γίνει σαφές ότι ο τουρισμός δεν μας προσφέρει μόνο εργασία και άλλα πλεονεκτήματα αλλά, με τους συνεχώς αυξανόμενους αριθμούς, αποτελεί απειλή και δοκιμασία στη βιωσιμότητα – προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Μόλυνση, κυκλοφοριακή συμφόρηση, έλλειψη νερού και οι συνέπειες του airbnb είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον για να διατηρήσουμε τις πόλεις μας βιώσιμες για εμάς τους κατοίκους και ελκυστικές για τους τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου