Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

ΕΚΡ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Ρόδος 16/05/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
OXIΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ, στη συνεδρίασή της, τη Δευτέρα, 15 Μαϊου 2017, συζήτησε το ζήτημα που προέκυψε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των Δήμων.
Το θέμα εισηγήθηκε ο Γιάννης Ντελλάκης, Αν. Γεν. Γραμματέας του Ε.Κ.Ρ και Πρόεδρος της Ένωσης Εργατοϋπαλληλικού & Επιστημονικού Προσωπικού Εργαζομένων στο Δήμο & τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Ρόδου.
Στηνεισήγησή του ο συνάδελφοςαναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχουν και στον Δήμο Ρόδου περίπου 140 συμβασιούχοι, οι οποίοι κινδυνεύουν, αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, με μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Επιπλέον αντιμετωπίζουν άμεσα το ενδεχόμενο της μη ανανέωσης των συμβάσεών τους λόγω της συμπλήρωσης 24μηνης απασχόλησής τους στο Δήμο Ρόδου.Ενημέρωσε ακόμη το Δ.Σ του Ε.Κ.Ρ για την κατάσταση στην Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία συνεχώς επιδεινώνεται, λόγω της μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και της μη ανανέωσης του μηχανικού εξοπλισμού. Η απαξίωση αυτή, τόνισε, ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και στην ανάθεση του συνόλου των έργων της σε ιδιώτες, που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τελών, την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και θα βάλει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Ρόδου.Ήδη ο Δήμος Ρόδου προχώρησε στην ανάθεση του 50% του έργου σε ιδιώτες.

Ύστερα από την εισήγηση του συναδέλφου, η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ αποφάσισε τα παρακάτω :
-Ζητούμε από την κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων συναδέλφων μας, τόσο με την εξασφάλιση ότι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, όσο και με την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους δεν ήρθαν από κανένα παράθυρο, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Προσλήφθηκαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων και των μνημονίων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους Δήμους από το 2011. Αποτέλεσμα είναι, οι υπηρεσίες Καθαριότητας να αποδιαρθρώνονται, προλειαίνοντας το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

- Ζητούμε να δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό για τις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.
- Ζητούμε από το Δήμο Ρόδου να προχωρήσει στην ενίσχυση της υπηρεσίας Καθαριότητας με μηχανικά μέσα και να βάλει φρένο στην απαξίωση της υπηρεσίας.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ εκφράζει την έντονη διαφωνία της για το γεγονός ότι σημαντικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου παραχωρούνται σε ιδιώτες (Καθαριότητα, Πράσινο κλπ) και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη θέση της, ότι οι υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, που πληρώνονται ακριβά από τους κατοίκους της πόλης, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας από ιδιωτικά συμφέροντα.

Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου, για να ενημερωθούμε για τις θέσεις του όσο αφορά τα παραπάνω ζητήματα και θα συνεργαστούμε στενά με τα δύο Σωματεία εργαζομένων του Δήμου, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τη δουλειά των εργαζομένων στον Δήμο Ρόδου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου