Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος

Φράγμα του Γαδουρά
Ημερομηνία: 12/05/2017 

Θέμα:
Η ελαφρότητα, η ανευθυνότητα και το όργιο παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος, ερμηνεύονται μόνο από τις πολιτικές σκοπιμότητες που αυτός εξυπηρετεί. Η ψευδεπίγραφη ευαισθησία τους για τον τόπο, αποδεικνύεται υποκριτική και ανίσχυρη να επικρατήσει της νοσταλγίας τους για το πάρτι του παρελθόντος.

Στα συχνά Δελτία Τύπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου, ουδέποτε στο παρελθόν απαντήσαμε και αυτό φαίνεται ότι ερμηνεύθηκε από κάποιους ως αδυναμία.
Στο χθεσινό Δελτίο Τύπου του Συλλόγου με τίτλο «Οι γίγαντες δεν μπορούν να σταθούν σε πήλινα πόδια. Ποια είναι η αλήθεια για το νερό;», η απάντηση είναι επιβεβλημένη αφού είναι πρωτοφανής και η προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας που ο Σύλλογος δήθεν αδυνατεί να κατανοήσει και με τέχνη προσπαθεί να οδηγήσει το κοινό σε αυθαίρετα και αναληθή συμπεράσματα.
Σε μία τετρασέλιδη ανακοίνωση του Συλλόγου για το μεγάλο θέμα της ύδρευσης, όλο το κείμενο έχει στο επίκεντρο το έργο του Φράγματος του Γαδουρά με τρόπο που επιχειρείται να ακυρωθεί η αξία και σημασία της ολοκλήρωσης του έργου για την Ρόδο και τις ανάγκες ύδρευσης του νησιού.
Μόνο ο αυτοαποκαλούμενος Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου δεν κατάλαβε ότι η ολοκλήρωση του Φράγματος από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου υδροδότησε το 2016 την πόλη της Ρόδου και αν η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου δεν είχε πετύχει την ολοκλήρωση του έργου, η πόλη της Ρόδου δεν θα είχε νερό το 2016.
Μόνο ο αυτοαποκαλούμενος Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου δεν κατάλαβε ότι το 2016 η υδροδότηση της πόλης της Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά έγινε χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση της ΔΕΥΑΡ ή των καταναλωτών και αυτό έγινε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για δωρεάν παροχή νερού στην ΔΕΥΑΡ για όλο το 2016.
Μόνο ο αυτοαποκαλούμενος Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου δεν κατάλαβε ότι η Περιφέρεια προχώρησε στην δημοπράτηση του έργου της συντήρησης του ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ έργου, χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο ευθύς αμέσως, με την ολοκλήρωση του Φράγματος.
Μόνο ο αυτοαποκαλούμενος Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου δεν κατάλαβε ότι ο διαγωνισμός για την ανάθεση συντήρησης του έργου καθυστέρησε από ενστάσεις που κατατέθηκαν από συμμετέχοντες στον διεθνή διαγωνισμό και για κανένα άλλο λόγο.
Μόνο ο αυτοαποκαλούμενος Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου δεν κατάλαβε ότι ευθύς αμέσως μόλις ο διαγωνισμός απεμπλάκη από τις ενστάσεις, με δικαίωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, η οικονομική επιτροπή άμεσα προχώρησε στην ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας, χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα.
Μόνο ο αυτοαποκαλούμενος Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου δεν κατάλαβε ότι η Περιφέρεια απέστειλε, σε χρόνο ρεκόρ, στο Ελεγκτικό Συνέδριο το σύνολο των εγγράφων που ο νομοθεσία απαιτεί για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο, ο οποίος αναμένεται.
Μόνο ο αυτοαποκαλούμενος Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου δεν κατάλαβε ότι η λειτουργία του έργου έχει σχεδιασθεί ως ΜΗ Κερδοσκοπική από πλευράς της Περιφέρειας, αφού στο συνολικό τίμημα ΔΕΝ έχει υπολογισθεί ούτε ένα ευρώ επιπλέον της τεχνικής συντήρησης του έργου. Εδώ βέβαια γεννάται και το ερώτημα : Ο Σύλλογος διαθέτει και λύση ΔΩΡΕΑΝ λειτουργίας και συντήρησης του Φράγματος ;
Μόνο ο αυτοαποκαλούμενος Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου ανακάλυψε και μάλιστα με συγκεκριμένο ποσοστό (25%) την υποτιθέμενη αύξηση της τιμής του νερού.
Μόνο ο αυτοαποκαλούμενος Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου δεν κατάλαβε ότι αν δεν προλάβαινε η Περιφέρεια να δημοπρατήσει το έργο της συντήρησης του Φράγματος, του διυλιστηρίου και του αγωγού πριν την ισχύ του ν. 4412/16, στις 8 Αυγούστου 2016, οπότε και πάγωσαν οι δημοπρατήσεις έργων σε όλη την Ελλάδα, σήμερα η ελπίδα υδροδότησης θα μετατίθετο για το 2018.
Μόνο ο αυτοαποκαλούμενος Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Ρόδου ανακάλυψε οτι όλα τα παραπάνω συνιστούν ‘’αλαλούμ’’, ‘’ανευθυνότητα’’, ‘’ελαφρότητα’’ και ‘’πειραματισμούς’’, προφανώς κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.
Η ανευθυνότητα, η ελαφρότητα, η εξαγωγή αυθαίρετων συμπερασμάτων και η φρενήρης απόπειρα του Συλλόγου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη ξεγυμνώνει αποκαλυπτικά τις πραγματικές προθέσεις και την σκοπιμότητα υπό την οποία λειτούργησε. Δεν υπάρχει προηγούμενο να συκοφαντείται με τέτοιο ξεδιάντροπο τρόπο το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έγινε ποτέ στο Νότιο Αιγαίο, η μοναδική λύση στο πρόβλημα λειψυδρίας της Ρόδου. Εκτός κι αν ο Σύλλογος προτείνει να το λύσουμε με τον… χορό της βροχής.
Είναι φανερό πια ότι η υποτιθέμενη ευαισθησία τους για τον τόπο και το περιβάλλον, που τόσο αρέσκονται να διαφημίζουν, δεν είναι τόσο ισχυρή ούτε τόσο ειλικρινής για να υπερισχύσει των πολιτικών και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν, ως γνήσιοι νοσταλγοί των ημιτελών εργοταξίων.
Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί ο τόπος από όλους αυτούς που καπηλεύονται τα κοινωνικά κινήματα και τις κοινωνικές αξίες, όπως το περιβάλλον, για να εξυπηρετήσουν τις ατζέντες εκείνων που φαντασιώνονται την επιστροφή τους, για να συνεχίσουν το…πάρτι που τόσο άδοξα γι’ αυτούς, αλλά ευτυχώς για την κοινωνία, έλαβε οριστικό τέλος. Αυτή είναι και η μοναδική ερμηνεία του Δελτίου Τύπου του Συλλόγου. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις.
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου