Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο 4ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

08/02/2017

Με μερικές αλλά σημαντικές αλλαγές, θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου στις 9 Απριλίου 2017. Αυτό ανακοινώθηκε κατά την σημερινή (Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016) συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Οργανωτική Επιτροπή στο ξενοδοχείο «Πλάζα» στην πόλη της Ρόδου.
Οικοδέσποινα ήταν η πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στο Νότιο Αιγαίου κα. Μαριέτα Παπαβασιλείου και μαζί της βρέθηκαν, ο πρόεδρος της συνδιοργανώτριας ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Ζήκας, ο νέος Τεχνικός Διευθυντής κ. Νίκος Πολιάς, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ-Δήμου Ρόδου κ. Σέργιος Αϊβάζης και η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Μαραθώνιο ΡάνιαΡεμπούλη.
-Μαριέτα Παπαβασιλείου (Αντιπεριφερειάρχης-Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής): «Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου 2017 και όχι στις 30 Απριλίου, λόγω του ότι η Ρόδος θα φιλοξενήσει δυο μεγάλες διοργανώσεις στο TAE KWON DO. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach TKD (πούμσε) και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΤKD (πούμσε σε κλειστό χώρο), που θα φέρουν στη Ρόδο 1.500 αθλητές και συνοδούς.
Τεχνικός Διευθυντής και σύμβουλος της διοργάνωσης θα είναι ο κ. Νίκος Πολιάς, παλιός πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης στο Μαραθώνιο δρόμο, με πανελλήνιο ρεκόρ στο βιογραφικό του. Ο κ. Πολιάς εμπλέκεται πλέον σε διοργανώσεις αγώνων δρόμων σε όλη την Ελλάδα και συνεργαστήκαμε άψογα μαζί του στον περσινό αγώνα. Θα έχει άμεσο συνεργάτη τον Σάββα Διακονικόλα, νέο Τεχνικό Σύμβουλο στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.
Επίσης, σας ανακοινώνω ότι το 2017, πέρα από το Μαραθώνιο Δρόμο, τα 5χλμ., τα 10χλμ. και τα 1.000μ. για αθλητές Δημοτικών Σχολείων, θα διοργανώσουμε και Ημιμαραθώνιο Δρόμο.
Οι εγγραφές θα αρχίσουν από την προσεχη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 μέσα από το σάιτ www.roadstorhodes.com, ενώ από τον Γενάρη θα λειτουργήσει νέο σάιτ της διοργάνωσης.
Χρυσός χορηγός θα είναι και φέτος η Adidas στη Ρόδο και ευχαριστούμε για αυτό τον κ. Θάνο Χατζηστρατή.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι κι εφέτος, παρόντες θα είναι και όλοι οι εθελοντικοί Φορείς του νησιού, όπως και αρκετοί μεμονωμένοι. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε την κορυφαία αθλητική εκδήλωση στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ευχαριστούμε και τους χορηγούς που μας στηρίζουν. Αναγνωρίζουν την όλη προσπάθεια και μας εμπιστεύονται.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πριν τρία χρόνια, είχε στοχεύσει να μετατρέψει τη Ρόδο σε τόπο διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής περιόδου, αναζητώντας την επιμήκυνση της. Το 2017 έχουμε εκδηλώσεις τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Ενισχύουμε, λοιπόν, τον τουρισμό, το μοναδικό μοχλό ανάπτυξης στον τόπο μας».
-Βασίλης Ζήκας (Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ): «Πέρα από την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στοχεύουμε στην αθλητική συμμετοχή των Ροδιτών. Να κινητοποιήσουμε όλες τις ηλικίες. Στηρίζουμε το Δρομικό Κίνημα, που έχει τεράστια ανάπτυξη στην χώρα μας.
Η συνεργασία όλων των οργανωτικών φορέων είναι άρτια. Οι επιχειρηματίες ανταποκρίνονται, όπως και οι εθελοντές δηλώνουν παρόντες. Φέτος, με την παρουσία του Νίκου Πολιά, γνώστης των Μαραθωνίων Δρόμων σε όλα τα επίπεδα και με τη συνεργασία του με τον Σάββα Διακονικόλα και τους κριτές, το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι αρκετά καλό».
-Νίκος Πολιάς (Τεχνικός Διευθυντής): «Πέρσι έζησα μια πολύ ωραία εμπειρία στη Ρόδο. Είδα ότι υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης του Μαραθωνίου Ρόδου και χαίρομαι για τη νέα συνεργασία. Η διαδρομή είναι εύκολη και όμορφη. Με τις αλλαγές που σκεφθήκαμε θα μπορέσουμε να οργανώσουμε όλη την εκδήλωση καλύτερα και με περισσότερη ασφάλεια.
Η μια είναι η μετακίνηση των ωρών εκκίνησης των αγώνων στα 5 και 10 χλμ. μετά τις 12 το μεσημέρι. Επίσης, η φορά των αθλητών στη διαδρομή θα είναι αντίστροφη, σε σχέση με πέρσι.
Ο αγώνας έχει τις δυνατότητες να γίνει ελκυστικός σε Έλληνες και ξένους δρομείς. Πιστεύω ότι με ένα ρεαλιστικό πλάνο τριετίας, τα αποτελέσματα θα είναι πιο ουσιαστικά.
Με τον Ημιμαραθώνιο δίνουμε τη δυνατότητα στους αθλητές των 5 και 10 χλμ. να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, πριν κάνουν το άλμα στο Μαραθώνιο Δρόμο.
Με την άρτια συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των συμμετοχών, όπως και την ποιότητα του αγώνα».
-Σέργιος Αϊβάζης (πρόεδρος ΔΟΠΑΡ): «Ο Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου εξελίσσεται σε μια σοβαρή και επαγγελματική εκδήλωση, που σαφώς και βοηθά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ο Δήμος Ρόδου στηρίζει και έχει κατεύθυνση την ανάπτυξη του αθλητισμού μέσα στην πόλη. Ο ΔΟΠΑΡ, όπως και όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου, βρίσκονται και θα βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα. Το 2017 θα διοργανωθούν πολλές αθλητικές εκδηλώσεις στη Ρόδο και αυτό σίγουρα είναι πολύ ευχάριστο για όλους».
-Ράνια Ρεμπούλη (Πρωταθλήτρια Μαραθωνοδρόμος): «Εύχομαι κάθε επιτυχία στο Μαραθώνιο Ρόδου το 2017. Όλοι όσοι συμβάλουν στην διεξαγωγή του δουλεύουν σκληρά και το αγαπούν. Άρα, το αποτέλεσμα θα είναι καλό και πάλι. Με τον προπονητή μου κ. Παναγιώτη Χαραμήθα αποφασίσουμε σε λίγες ημέρες αν θα λάβω μέρος. Ίσως στη Ρόδο διεκδικήσω το όριο μου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, που θα γίνει το καλοκαίρι στο Λονδίνο. Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια, κουράγιο και δύναμη».
Στο τέλος, η κα. Παπαβασιλείου τόνισε ότι πέρα από την ExpoMarathon- Έκθεση του Μαραθωνίου Δρόμου της Αθήνας και τα γραφεία του ΕΟΤ σε όλο τον κόσμο, ο Μαραθώνιος Δρόμος προβάλλεται και στοχεύει άμεσα στις αγορές της Τουρκίας και του Ισραήλ. Επίσης, σε ειδικά πρακτορεία ταξιδιών που μετακινούν Μαραθωνοδρόμους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου