Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΔΗΚΚΙ για τη χθεσινή παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα Ίμια

ΔΗΚΚΙ
Κάνιγγος 12 – 106 82 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. & Φαξ: 210 5234 289
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: infodikki1@gmail.com
Ιστοσελίδα:www.dikki.org

Ίμια 2017

Η χθεσινή παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα Ίμια για την οποία επιστρατεύθηκε σύσσωμη η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και έλαβε χώρα στην «επέτειο» της επίθεσης του ΄96 στο ίδιο σημείο δεν μπορεί να ερμηνευθεί σαν - ένα ακόμη - αποτέλεσμα της συγκυρίας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της ηΤουρκία. Δεν μπορεί να ιδωθεί μόνο σαν μια σπασμωδική κίνηση «αντιποίνων» για την μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών ή απλώς σαν «επικοινωνιακού» χαρακτήρα κίνηση με σκοπό να αντιρροπήσει την άσχημη εικόνα από τις ήττες και της τελευταίας στις στρατιωτικές εισβολές που διενεργεί στην Συρία και το Ιράκ. 

Δεν υπήρξε ποτέ στην ιστορία – τουλάχιστον στα νεότερα χρόνια -σοβινιστική επίθεση που να μην χρησιμοποίησε κάποια δικαιολογία,κάποια αφορμή, όπως δεν υπήρξεπερίπτωση σοβινιστικής επίθεσης που να μην αντανακλούσεκαι να μην εκτόνωνε εμφανείς ή αφανείς εσωτερικές αντιθέσεις του επιτιθέμενου.

Η χθεσινή πρόκληση στα Ίμια δεν μπορεί να εκληφθεί σαν κάποιο ξεχωριστό συμβάν και όχι σαν συνέχεια μιας προηγούμενης πορείας και στρατηγικής που ακολουθεί η Άγκυρα για την διχοτόμηση της ζώνης Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη, επομένως σαν κάτι χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση και συνέχεια. 

Από τις αρχές του ΄16 (πολύ πριν την μη απέλαση των Τούρκων αξιωματικών και το πραξικόπημα του καλοκαιριού) έχουμε εισέλθει σε περίοδο έντασης και αναβάθμισης της Τουρκικής επιθετικότητας. 

Αναβάθμισηςόπου πέρα απ΄ τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου και του F.I.R.Αθηνών, πέρα από τις χαμηλές πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα ή μη ελληνικά νησιά και τις απειλές που επικρέμανται για έρευνα του υποθαλάσσιου χώρου σε περιοχές εμφανώς εντός της Ελληνικής ή Κυπριακής υφαλοκρηπίδας και Α.Ο.Ζ. έχουμε και κινήσεις όπως:

Τις απόπειρες συνεχούς δέσμευσης (δέσμευσης καθ΄ όλη σχεδόν την διάρκεια του έτους) του μεγαλύτερου μέρους του Αιγαίου με έκδοση παράνομων NOTAMκαι NAVTEX σε αντίθεση με όσα προβλέπουν οι διεθνείς Οργανισμοί (ICAO,IMO κ.ά.), το μπαράζ των δηλώσεων Ερντογάν που αμφισβητούν επίσημα τη Συνθήκη της Λοζάνης και θέτουν θέμαεπαναχάραξης των συνόρων και τις δηλώσεις, αρχικά Ερντογάν και στη συνέχεια Κιλιτσντάρογλου που αμφισβητούν την ελληνικότητα 16 - 18 ελληνικών νησιών. Σε αυτά τα πλαίσια και σαν κλιμάκωσή τους πρέπει να δούμε την χθεσινή πρόκληση.

Είναι το λιγότερο πολιτική αφέλεια, αν όχι ιστορικών διαστάσεων σφάλμα αν συνεχίσουμε να «κρύβουμε» το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Αν συνεχίσουμε ναεγκαταλείπουμε διπλωματικά – πολιτικά και νομικοπολιτικά μέσα αποτροπής που διαθέτουμε ως χώρα για να μην διαταράξουμε το καλό κλίμα με τους «συμμάχους» μας! για να μην διαρρήξουμε την - πολυπόθητη αυτήν την περίοδο - ενότητα της Ν. Α. πτέρυγας του ΝΑΤΟή/και τον άξονα Βερολίνου - Άγκυρας που φαίνεται να οικοδομείται με βάση το προσφυγικό. Αλλά και σε αυτόν τον τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τη σκυτάλη από τους προηγούμενους συναγωνιζόμενος με τα υπόλοιπα τμήματα του Ευρω-ατλαντικού πολιτικού κατεστημένου της χώρας για το ποιος θα αποσπάσει την εύνοια των ξένων επικυρίαρχων. 

Άλλωστε ηεξωτερική του πολιτική δεν θα μπορούσε να είναι παρά η άλλη όψητου νομίσματος της Ευρωαποικίας. Η αφήγηση των «έγκλειστων» πλέον του Μαξίμου ότι με την τακτική αυτή - την τακτική που επιτρέπει να οικοδομούνται προηγούμενα σε βάρος της ακεραιότηταςχώραςκαι προσφέρει την δυνατότητα στην Άγκυρα να σφίγγει όλο καιπερισσότερο τον στρατιωτικό κλοιό -συμβάλλουνστη διατήρηση της ειρήνης δεν πείθει ούτε τους παροικούντες το Μέγαρο αυτό, κυρίως όμως δεν «πείθει» την χούντα του Ερντογάν…

Η τελευταία, διακρίνει στο υποτελές πολιτικό καθεστώς της Αθήνας και στην καθημαγμένη Ελλάδα τηςΕυρωκρατίας μια «εύκολη λεία», μια ευκαιρία για τον κλιμακούμενο σοβινισμό της. Αυτό δείχνουν οι εξελίξεις. Και δεν πρόκειται να τις αποτρέψουνοι δήθεν «σύμμαχοι» (ΗΠΑ -Ε. Ένωση) ούτε ένα νέο «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» δια στόματος αυτή την φορά Α. Τσίπρα.Αρκεί να ανατρέξεικανείς στην μακρά ιστορία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων για να πεισθεί απόλυτα επ΄ αυτού.

Καμιά άλλη χώρα στον πλανήτη δεν θα υφίστατο τέτοιας έκτασης προκλήσεις σε βάρος της ακεραιότητας τηςχωρίς να προχωρήσει σεάμεση καταγγελία τους στα διεθνείς Οργανισμούς. Χωρίς ένα σχέδιο μέτρων πολιτικής αποτροπής. Χωρίς να επανατοποθετηθεί συνολικά στην κατεύθυνση μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής ικανής να δημιουργεί συσχετισμούς υπεράσπισής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου