Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ένα νέο έτος ξεκινά για το Σπίτι της Ευρώπης - Βραβεύθηκαν οι υποστηρικτές του 2016

Σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, παρέα με τους φίλους και μέλη του, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο έκοψε την πίτα του την Πέμπτη, 19/01/2017, στο Alter Ego.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης, κος Μιχάλης Καβουκλής, μίλησε για μία εξαιρετική χρονιά που ολοκληρώθηκε με την τεράστια επιτυχία του Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης Διεθνών Περιφερειακών Οργανισμών Ρόδου - Rhodes Model Regional Co-
operation, αλλά και για την νέα χρονιά που ξεκινά με το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Eurochannel, 15-22 Φεβρουαρίου 2017, το Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τον Βιώσιμο Τουρισμό, 15-17 Μαρτίου 2017, το πρόγραμμα Expressions for Dialogue για τη δημιουργία Ζωντανών Βιβλιοθηκών, καθώς και για τις νέες προετοιμασίες για το RhodesMRC 2017, μεταξύ άλλων.

Σύντομη αναφορά έγινε από την Επίτιμο Πρόεδρο του Σπιτιού, κα Μαριλένα Σωκιανού, στο πρόγραμμα διδυμοποίησης του Πολιτιστικού Ομίλου Απολλώνων Νέοι Ορίζοντες με αντίστοιχο σύλλογο στη γενέτειρα του Μεγάλου Μαγίστρου D'Aubusson και τις δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν στους επόμενους μήνες. Τη διδυμοποίηση συντονίζει και επικουρεί το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο.

Σημαντικότερη στιγμή της βραδιάς, η βράβευση φορέων και προσώπων που με τη συμβολή τους καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό την επιτυχιά των δράσεων του Σπιτιού για το 2016. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν:

  • · Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την υποστήριξη του συνεδρίου RhodesMRC 2016. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Μιχάλης Ανανίας, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα παιδείας.
  • · Ο Δήμος Ρόδου για την υποστήριξη δράσεων όπως το Camp Democracy και το RhodesMRC 2016. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τέρης Χατζηιωάννου.
  • · Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την παροχή χώρων για τις εκδηλώσεις του Σπιτιού. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η Διευθύντρια της Εφορείας, κα Μάνια Μιχαηλίδου.
  • · Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για την φιλοξενία εκδηλώσεων του Σπιτιού. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου, κος Γεώργιος Αντώνογλου.
  • · Το Κοινωφελές Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου "Εμμ. και Μαίρη Σταματίου" για την παροχή χώρων για τις δράσεις του Σπιτιού. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κος Μάνος Κόκκινος.
  • · Τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου για την φιλοξενία εκδηλώσεων του Σπιτιού. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Διευθυντής του Σπιτιού, κος Ανδρέας Σιούλας.
  • · Το ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort για την υποστήριξη και φιλοξενία των εργασιών του RhodesMRC 2017. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η Οικονομική Διεύθυντρια του ξενοδοχείου, κα Ιωάννα Καμπουροπούλου.
  • · Το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου για την φιλοξενία εκδηλώσεων του Σπιτιού. Το τιμητικό δίπλωμα και αναμνηστικό δώρο παρέλαβε το μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου, κα Ρέα Παπαχρήστου.
  • · Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου - Europe Direct για την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων. Το τιμητικό δίπλωμα και αναμνηστικό δώρο παρέλαβε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΩ., κα Ρένα Διακίδη-Παυλάκη.
  • · Η Χαρούλα Γιασιράνη, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Εθελοντισμού, για την προσωπική της συμβολή και προσπάθεια για την επιτυχία του RhodesMRC 2016.
  • · Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τέρης Χατζηιωάννου, για την προσωπική του συμβολή και προσπάθεια στις δράσεις του Σπιτιού.
  • · Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου, κος Σέργιος Αϊβάζης, για την προσωπική του συμβολή και προσπάθεια για την επιτυχία του RhodesMRC 2016.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κος Χαράλαμπος Κόκκινος. Μεταξύ των φίλων που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ήταν αντιπροσωπεία των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ρόδου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, κος Γεώργιος Αλαφάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Απολλώνων «Νέοι Ορίζοντες», κος Μανώλης Κυριαζάκος και ο Πρόεδρος του Ροδιακού Κέντρου Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών, κος Ιωάννης Παπαγεωργίου. Το φλουρί της πίτας του Σπιτιού κέρδισε το μέλος του Σπιτιού και Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ρόδου, κα Κατερίνα Σφακιανάκη. Το φλουρί αντιστοιχούσε σε ένα γούρι για το 2017, προσφορά της Γραμματέως του Σπιτιού, Μαγδαληνής Τσουρδιού, και μίας συλλεκτικής κούπας περιορισμένης έκδοσης.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 15 Φεβρουαρίου, την ημέρα πρεμιέρας του 7ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Eurochannel, οπότε και 45 ταινίες μικρού μήκους από κάθε γωνιά της Ευρώπης θα προβληθούν σε 8 ειδικές προβολές στον κινηματογράφο Παλλάς, από τις 15 έως τις 22 Φεβρουαρίου στις 20:00, με συμβολική είσοδο 2€ ανά προβολή. Οι ταινίες, από δραματικές και κωμωδίες μέχρι stop motion και ντοκυμαντέρ, καταπιάνονται με το ιδιαίτερο θέμα της Οικογένειας και πως το αντιλαμβάνονται οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι δημιουργοί. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κατά αποκλειστικότητα στην Ελλάδα μέσα από μια συνεργασία του Σπιτιού με το αμερικανικό δίκτυο Eurochannel. Περισσότερα στο https://www.facebook.com/events/389286564753668/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου