Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Παρέμβαση δανειοληπτών στο Δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2016

Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ)
Σόλωνος 21 Καλλιθέα, Τ.Κ.17674
Επικοινωνία: 2114072755 / 6936707030
FAX: 2111820685
email: info@daneia-chf.gr

«Παρέμβαση δανειοληπτών στην Ρόδο»

Μετά το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα στήριξης που εξέδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σειρά έχει ο Δήμος Ρόδου όπου θα παρέμβουν στις 25/11/2016, στο Δημοτικό συμβούλιο, οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο (ΣΥΔΑΝΕΦ) http://www.daneia-chf.gr/katastatiko.html .

Ο εκπρόσωπος τους, θα περιγράψει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες δανειολήπτες, τονίζοντας τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους Ελληνικές οικογένειες, πολλές εξ’ αυτών και από τη Ρόδο.

Ενώ ήδη έχουν προηγηθεί παρεμβάσεις από τον Πανελλήνιο Σύλλογο με όμοια θετικά ψηφίσματα σε όλη την Ελλάδα, η εν λόγω παρέμβαση χαρακτηρίζεται από τον ΣΥΔΑΝΕΦ συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας, καθώς την ίδια στιγμή που σε Συλλογικό επίπεδο και μετά από αγωγή του ΣΥΔΑΝΕΦ / ΙΝΚΑ με χιλιάδες ενάγοντες αναδεικνύεται η 1η σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δικαστική απόφαση, η ναυαρχίδα των αποφάσεων, 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που κάνει δεκτή την ασκηθείσα αγωγή η Ρόδος έχει ήδη επιδείξει θετικές δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν δανειολήπτες.

Όπως τονίζει και ο Πρόεδρος του ΣΥΔΑΝΕΦ, κος Αντωνιάδης Παντελής, «…Πιο επίκαιρο από ποτέ το οξύτατο θέμα των δάνειων σε Ελβετικό φράγκο, καθώς στο παρόν χρονικό διάστημα έρχεται να ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο η Ευρωπαϊκή οδηγία που όλοι έχουμε διαβάσει, δίνοντας όμως μια «λύση» ή αλλιώς θέτοντας ένα δίχτυ προστασίας ,όχι για τους χιλιάδες δανειολήπτες που ήδη αγωνιούν, αλλά για αυτούς που ΘΑ λάβουν δάνειο σε ξένο νόμισμα ! Θέλουμε μια λύση σήμερα αν όχι χθες και η λύση δεν είναι άλλη από την νομοθέτηση του διατακτικού της ήδη εκδοθείσας δικαστικής απόφασης 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών».

Με αίσθημα ευθύνης και γνώσης πως στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε δεν χωρούν εντυπωσιασμοί, καθώς η αμείλικτη εικόνα και μόνο των πλειστηριασμών μιλά από μόνη της, θα τονιστεί για άλλη μια φορά πως τώρα όσο ποτέ άλλοτε αναδεικνύεται η ανάγκη δημιουργίας μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας.

Στην Ελλάδα έχουν συναφθεί 65-70.000 δανειακές συμβάσεις. Συνυπολογίζοντας, λοιπόν, κανείς ότι οι δανειακές συμβάσεις περιλαμβάνουν στην πλειοψηφία τους συνοφειλέτες και εγγυητές εύκολα συμπεραίνει κάποιος ότι το εν λόγω θέμα αφορά περί τους 200.000 και πλέον συνανθρώπους μας.

Σε ένα βαρέλι δίχως πάτο έχει μετατραπεί το στεγαστικό τους δάνειο , αφού ενώ καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις του δανείου, μετά από πολλά χρόνια συνεχίζουν να βλέπουν πως χρωστούν όσα αρχικώς δανειστήκαν , εάν όχι και περισσότερα. Η δε μηνιαία καταβληθείσα δόση του δανείου έχει αυξηθεί πάνω από 50%, την ίδια στιγμή που η ανεργία καλπάζει, καθώς οι συντάξεις και οι μισθοί όλων των Ελλήνων έχουν περικοπεί.

Θετική θα είναι μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία και για την ίδια την Πολιτεία αφού όπως εξηγούν, οι ίδιοι οι δανειολήπτες, η άμεση εφαρμογή του διατακτικού της ιστορικής δικαστικής απόφασης, αυτόματα θα τονώσει την αγορά, εφόσον το καπέλο των δόσεων (έως και 57% επιπλέον) που καλούνται τώρα τα χιλιάδες νοικοκυριά να καταβάλλουν, αυτόματα θα μετακυλήσει στην καθημερινότητα του πολίτη, δηλαδή στην αγορά δίνοντας την ένεση τόνωσης που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Τέλος, οι δανειολήπτες με επιστολή που έχει ήδη κατατεθεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου θα αιτηθούν την έκδοση Ψηφίσματος από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου με αναφορά αιτήματος προς την Πολιτεία να προβεί στην νομοθέτηση της 1ης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δικαστικής απόφασης 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κάνει δεκτή την ασκηθείσα συλλογική αγωγή Καταναλωτικών Ενώσεων και ΣΥΔΑΝΕΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου