Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων!!

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

Ρόδος 13/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Ρόδου στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων 
στον αγώνα τους για τη διασφάλιση του ΕΦΑΠΑΞ 

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σάββας Χατζησάββας, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον Αντιπρόεδρο Θανάση Σταμούλη και τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Ξεν/λων Ρόδου Αναστάσιο Ψαρομπά, στο δυναμικό Συλλαλητήριο και στον αποκλεισμό του Υπουργείου Εργασίας, που οργάνωσε η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ, για να διαμαρτηρηθεί για την ουσιαστική δήμευση των αποθεματικών του ΕΦΑΠΑΞ των Ξεν/λων και την κατάργηση της 20ετίας στη χορήγησή του. Η συγκέντρωση ήταν μαζική και συμμετείχαν σ’ αυτήν ξενοδοχοϋπάλληλοι απ’ όλη τη χώρα.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Ρ συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, στον οποίο έθεσαν προβλήματα, που αντιμετωπίζουν διάφοροι κλάδοι εργαζομένων στην περιοχή. 
Τέθηκε το πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι αμειβόμενοι οδηγοί ΤΑΞΙ, οι οποίοι έχουν διαφορετικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επειδή οι επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονται δεν χαρακτηρίζονται ως εποχιακές, όπως συμβαίνει σε άλλους κλάδους εποχιακά εργαζομένων. Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ κατέθεσε αναλυτικό υπόμνημα στον Υφυπουργό για το ζήτημα αυτό και ζήτησε την άμεση επίλυσή του.
Έθεσαν επίσης στον Υφυπουργό το ζήτημα, που αντιμετωπίζουν αρκετοί Οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων, οι οποίοι απασχολούνται σε τουριστικά γραφεία πανελλαδικής εμβέλειας, τα οποία δεν είναι εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι οδηγοί αυτοί να μην παίρνουν επίδομα ανεργίας. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε σχετικό υπόμνημα του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου.
Ζητήθηκε επίσης η μεσολάβηση του Υφυπουργού, για να εγκριθεί άμεσα ο κανονισμός εργασίας, που έχει καταθέσει η ΔΕΥΑΡ από το 2011 στο ΣΕΠΕ.
Ζητήθηκε επίσης να προβλεφθεί στο Νόμο, που ετοιμάζεται για τις συλλογικές συμβάσεις, η απαγόρευση σύστασης και λειτουργίας Ενώσεων Προσώπων στις εποχιακά λειτουργούσες επιχειρήσεις τουρισμού – επισιτισμού.
Τέλος έγινε αναλυτική συζήτηση για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τα αποθεματικά του ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων και την κατάργηση της χορήγησής του στην 20ετία, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Τονίστηκε ότι χιλιάδες ξεν/λοι της Ρόδου έχουν καταβάλει και εξακολουθούν να καταβάλλουν τεράστια ποσά όλα αυτά τα χρόνια ως εισφορές, προσδοκώντας στη λήψη αυτού του ΕΦΑΠΑΞ, που αποτελεί τους κόπους μιας ζωής γι αυτούς.
Ο Υφυπουργός αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος, δεσμεύθηκε ότι θα αποδοθούν άμεσα τα εφάπαξ περίπου 4.000 ξεν/λων που εκκρεμούν, πριν την ψήφιση του Νόμου και υποσχέθηκε να επανεξετάσει το ζήτημα της χορήγησης του εφάπαξ στην 20ετία.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής και αναλόγως θα τοποθετηθεί.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου