Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο ποτάμι της Κρεμαστής

Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου οι εργασίες καθαρισμού στο ποτάμι της Κρεμαστής
Γ. Χατζημάρκος: «Όταν, με το καλό, ξεμπερδέψουμε με όλο το φαύλο παρελθόν αυτού του έργου που κληρονομήσαμε, θα προχωρήσουμε αποφασιστικά σε όσα πρέπει και αξίζει αυτός ο τόπος»
Ξεκινούν οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων στην Απολακκιά
Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού φρεατίων και ρείθρων στο οδικό δίκτυο

Ξεκίνησαν σήμερα, Τρίτη, οι εργασίες καθαρισμού στο ποτάμι της Κρεμαστής, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενόψει της αντιπλημμυρικής περιόδου, προκειμένου να αποτραπούν ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα.

Από νωρίς το πρωί, βρέθηκαν στην περιοχή παρέμβασης ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Ευστρατίου, οι τεχνικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας κ. Νίκος Οικονόμου και Στέργος Στάγκας, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής κ. Τσαμπίκος Ποδιώτης

Το ποτάμι της Κρεμαστής και η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή. Παρότι ο καθαρισμός των ρεμάτων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως είναι ρητά διατυπωμένο και θεσμικά κατοχυρωμένο, μετά από τα αιτήματα που υπέβαλαν Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, η Περιφέρεια είναι έτοιμη να παρέμβει όπου απαιτείται, καθώς έχει εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για την εκτέλεση των έργων και με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάθεση των σχετικών εργολαβιών.

Ο Περιφερειάρχης, από την Κρεμαστή όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί, δήλωσε:

«Στο ποτάμι της Κρεμαστής, ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες καθαρισμού του από την Περιφέρεια μας. Την Περιφέρεια μας, που ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από την έλλειψη αρμοδιότητας και πάντα σε συνεργασία και συνεννόηση με τους Δήμους των νησιών μας παρεμβαίνει με όλες τις δυνάμεις της.
Στην συζήτηση για την γέφυρα του ποταμού της Κρεμαστής, επίσης συμμετέχουμε χωρίς να έχουμε τίποτα να αποφύγουμε. Η στάση και θέση μας είναι πολύ απλή και κρυστάλλινη:
Όταν, με το καλό, ξεμπερδέψουμε με όλο το φαύλο παρελθόν αυτού του έργου που κληρονομήσαμε, θα προχωρήσουμε αποφασιστικά σε όσα πρέπει και αξίζει αυτός ο τόπος. Τα φερέφωνα και τα παπαγαλάκια του χθες δεν αξίζουν το ξόδεμα ενέργειας, αφού η ίδια η ζωή τα προσπέρασε και εμάς το αύριο είναι αυτό που μας εμπνέει να δουλέψουμε».

Λόγω του εύλογου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης για την Γέφυρα Κρεμαστής και την πορεία του έργου, σημειώνεται ότι όλα τα στοιχεία γι αυτό περιλαμβάνονται σε 15σέλιδη εισήγηση του τέως Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Δημήτρη Σκιαδά, η οποία παρουσιάστηκε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το 2015 και είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου.

Στην εισήγηση περιγράφονται διεξοδικά οι πρωτόγνωρες και αντικανονικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, προκειμένου να καταστεί δυνατή η βεβιασμένη δημοπράτηση του έργου, εντός της προεκλογικής περιόδου του 2014, δηλαδή, λίγους μόλις μήνες μετά τα τραγικά γεγονότα του Νοεμβρίου 2013.

Αποτέλεσμα της πρωτοφανούς διαδικασίας που ακολουθήθηκε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, ήταν να μην είναι δυνατή η εγκατάσταση του εργολάβου και η έναρξη εκτέλεσης του έργου, ακόμη και πέντε μήνες μετά την διενέργεια των εκλογών, διάστημα που είχε στην διάθεσή της η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, πριν την έναρξη της θητείας της σημερινής, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μόλις η Γέφυρα Κρεμαστής απεμπλακεί από τον διοικητικό κυκεώνα στον οποίο οδηγήθηκε το 2014, για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας, η Περιφέρεια είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα για την υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού για το νησί έργου. Μέχρι τότε, προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή είναι ο έγκαιρος και αποτελεσματικός καθαρισμός του ποταμιού της Κρεμαστής, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Μέσα στις επόμενες ημέρες εξάλλου ξεκινά και ο καθαρισμός των ρεμάτων στην περιοχή της Απολακκιάς που επλήγη από την μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου Ιουνίου. Παράλληλα, συνεχίζεται, σε συνεργασία με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ο καθαρισμός των φρεατίων και των ρείθρων του περιφερειακού οδικού δικτύου του νησιού της Ρόδου.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου