Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Υποτιμούν την νοημοσύνη του Λαού για το θέμα του ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ !!

Φιέστα Διαπαραταξιακής η σύσκεψη για τον ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ!!

ΑΝΑΠΤ. ΠΟΛΙΤ. & ΠΕΡΙΒ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ , ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ,ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 
Πνευματικό κέντρο Αγ. Νικολάου Ρόδος, 
E-mail: apopes@yahoo.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόνο σύσκεψη της Διαπαραταξιακής δεν ήταν η φιέστα της 8-7-2016.

Σύσσωμη η ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ενισχυμένη μάλιστα από το σύμβουλο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ν. Καϊμάκη, ο οποίος κυριολεκτικά μόνο την ευθύνη για τα μνημόνια δεν μας επέρριψε, ήρθαν να κάνουν για ακόμα μια φορά μια… φιέστα-παρουσίαση του «όμορφου υποσταθμού» που θέλουν να εγκαταστήσουν στον Άγιο Νικόλαο. Συνδύασαν βέβαια και τις ολιγοήμερες διακοπές τους στο πανέμορφο νησί μας και μάλιστα με τα έξοδα πληρωμένα από τους καταναλωτές. 
Αν θέλατε να βοηθήσετε πραγματικά στην εξεύρεση εναλλακτικής για να λυθεί επιτέλους το θέμα ΕΠΡΕΠΕ και εσείς δυο χρόνια μετά την σχετική απόφαση του Δ.Σ. να έχετε φέρει εναλλακτικές προτάσεις. Προτάσεις οι οποίες να υπακούουν στις χωροταξικές, περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις που θέτει διαχρονικά το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου. Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. αντίθετα με μια επικοινωνιακή καταιγίδα, πληρωμένη από τους καταναλωτές σε μια εποχή που δεν αντέχουν ούτε το ηλεκτρικό τους ρεύμα να πληρώσουν, προσπαθεί να μεταπείσει την κοινή γνώμη και να εξασφαλίσει την ανοχή της ώστε να προχωρήσει σε αυτό που πεισματικά ήθελε να κάνει εδώ και χρόνια. Ως φαίνεται θεωρεί πως οι σημερινές συνθήκες ευνοούν αυτή την προσπάθεια. 
ΕΠΡΕΠΕ αφού εις βάρος του Δήμου ήταν η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και εφόσον υπάρχουν παρατυπίες-παρανομίες στην οικοδομική τους άδεια –το έχουν διαπιστώσει και οι αρμόδιες υπηρεσίες του – η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ να κάνει την προσφυγή στο ΣτΕ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να στηρίξει την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.
Έπρεπε να καλέσετε όλους τους τέως Δημάρχους στην συνάντηση, οι οποίοι μάλιστα έχουν πάρει ομόφωνη θέση σχετικά, κάτι που προφανώς δεν ΑΡΕΣΕ, για να μπορέσουν να απαντήσουν και στους κ. του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. που δεν ντράπηκαν να τους κατηγορήσουν ότι είχαν προτείνει και συμφωνήσει για την συγκεκριμένη θέση. ΕΥΤΥΧΩΣ ήταν ο κ. Χ. Χατζηευθυμίου εκεί, ως μέλος της επιτροπής , ο οποίος και διαμαρτυρήθηκε έντονα προκαλώντας τους να πουν ποιος Δήμαρχος και πότε συμφώνησε με αυτό.
Μια επιστολή ακούσαμε ότι έστειλε κάποιος βουλευτής… και αναρωτηθήκαμε ποιος. Φυσικά δεν μας είπε κανείς όχι τι έγραφε η επιστολή αλλά ούτε καν το όνομα του. Ήταν ο κ. Μ. Κόνσολας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του οποίου η επιστολή προφανώς δεν ήταν… αρεστή. 
ΗΜΕΡΙΔΑ του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ήταν στην ουσία και νομίζουμε πως κακώς έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι σε κάποιο ξενοδοχείο. Μια συνάντηση παρωδία ,ίδια με πολλές άλλες που έγιναν δέκα χρόνια τώρα, που όπως είναι φυσικό δεν είχε και δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.
Η ορισθείσα διαπαραταξιακή επιτροπή έχει συγκεκριμένο ρόλο και σκοπό και αποτελείται από συγκεκριμένα άτομα. Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας κύριοι..
Προσπαθήσαμε γιατί το θέλαμε να φέρουμε κοντά μας, τον Δήμαρχο μας. Γιατί το τι κάνει και τι θέλει η ΔΕΗ Α.Ε. δεν μας ενδιαφέρει, αλλά φαίνεται πως ματαιοπονούμε. Εξακολουθεί φαίνεται δυστυχώς να είναι κολλημένος σ’ αυτό που μας είπε στο Δ.Σ. το 2014, «είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε, ο υποσταθμός θα γίνει»… Το εννοούσε.
Και εμείς όμως κύριε Δήμαρχε, το ΕΝΝΟΟΥΜΕ. «ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ»…
Όσο για μελέτες κλπ, για το τι βλάπτει ή δεν βλάπτει την υγεία, να σας θυμίσω ότι πολύ πιο… αθώα κάποτε πράγματα όπως ο αμίαντος, τα παιδικά γάλατα, τα εμβόλια, οι παιδικές πούδρες, ακόμα μόλις χθες οι γνωστές παιδικές σοκολάτες, αποδεικνύονται καρκινογόνα και αποσύρονται αφού βέβαια έχουν βλάψει εκατομμύρια ανθρώπους….
Βεβαίως θα πούνε οι σημερινοί ειδικοί ότι αυτά που λέμε δεν έχουν αποδειχθεί. Να θυμίσουμε λοιπόν ότι το Σύνταγμα της Ελλάδας (αρθ. 24, παρ. 1) ορίζει ότι για τη διαφύλαξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος το Κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά μέτρα στο πλαίσιο της αειφορίας. Αυτή η αρχή της πρόληψης, η λήψη μέτρων δηλαδή για την αποφυγή της βλάβης καθώς και η αρχή της προφύλαξης, περιλαμβάνονται επίσης και στη Συνθήκη για την Ε.Ε (αρθ. 174.2) και γίνονται δεκτές στη χώρα μας ως δεσμευτικοί νομικοί κανόνες. 
ΕΣΕΙΣ που είστε πεπεισμένοι ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από μετασχηματιστές των 150.000 V, στην οποία εμείς οι κάτοικοι της γύρω περιοχής -αφήνουμε τον θόρυβο- θα είμαστε εκτεθειμένοι 24 ώρες το 24ωρο δεν βλάπτει, μπορείτε να πάρετε αυτή την ευθύνη; Μπορείτε να μας εγγυηθείτε ότι στο μέλλον δεν θα γίνει κάποια έκρηξη ή πυρκαγιά που θα μας τινάξει στον αέρα, αφού αν γίνει ο υποσταθμός, θα είναι σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια και τα σχολεία μας και μάλιστα δίπλα σε φούρνο και πρατήριο εμπορίας φιαλών υγραερίου;
Στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει ένα τεράστιο ερώτημα που πλανάται στον αέρα. Ποια τύχη και μοίρα επιφυλάσσεται(ε) για την περιοχή μας; Να ξαναγίνει αυτό που ήταν πριν μερικά χρόνια, μια βιομηχανική περιοχή; Ή να αναβαθμιστεί αξιοποιώντας την αρχιτεκτονική, πολιτισμική και πολιτιστική κληρονομιά της; Θα είμαστε μαζί με όποιους επιλέξουν το δεύτερο όμως δε θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να συμβεί το πρώτο. 

Η Πρόεδρος 
Η Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου