Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΛΠ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ & 
ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 
(ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ)


Αρ. Πρ 28
Ρόδος 13/05/2016

ΠΡΟΣ
-ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
κ. Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
κ. ΓΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
κ. ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ
κ. ΚΟΝΣΟΛΑ ΜΑΝΟ
κ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
κ. KAMATEΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΩΣ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
- ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
- ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΟΔΟΥ και ΠΡΟΕΔΡΟ της ΠΕΔ, κ. Στάθη Κουσουρνά

Κύριοι,

Κατ’ αρχάς εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια αναγνωρίστηκε και από σας και απ’ όλους τους επίσημους φορείς αλλά και από την κοινωνία της Ρόδου η ανάγκη λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και η προσφορά των εργαζομένων σ’ αυτήν, τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος (δασοπυρόσβεση) όσο και στη συμβολή της στην αποκατάστασή του, στις περιπτώσεις που αυτό έχει πληγεί (φωτιές, πλημμύρες, πολιτική προστασία κλπ). Ακόμα αναγνωρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρία διακρίνονται από επαγγελματισμό και διάθεση να προσφέρουν σ’ αυτό που λέγεται προστασία, τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και των κατοίκων της περιοχής, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. 

Η Διοίκηση του Σωματείου μας εκφράζει την οργή της για το γεγονός ότι η νέα προγραμματική σύμβαση όσο αφορά τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, δεν εγκρίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, παρόλο που πέρσι εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό (αυτοκίνητα). Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για κάποιον λόγο, που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ακόμη, επικαλείται την ΚΥΑ 129/2534/20.01.2010 και δεν εγκρίνει τα αυτοκίνητα της εταιρίας, που είναι παραχωρημένα από το Δήμο με χρυσοδάνειο στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Κατά τη γνώμη μας αυτό αποτελεί δικαιολογία, καθώς στην προηγούμενη προγραμματική , που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2015 μας ζήτησαν να αφαιρέσουμε δύο μηχανήματα έργου (1 γκρέιντερ – χωματουργικό και 1 διαγραμμιστικό), τα οποία αφαιρέσαμε και στη συνέχεια υπεγράφη και υλοποιήθηκε η σύμβαση κανονικά. Μέσα σε πέντε μήνες δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι άλλαξε και επικαλείται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τη συγκεκριμένη ΚΥΑ. Από πέρσι ακολουθήθηκε μια διαδικασία υπογραφής προγραμματικής σύμβασης από την Περιφέρεια και μ’ αυτό το καθεστώς εργάστηκαν οι εργαζόμενοι μέχρι το τέλος του 2015. 

Το γεγονός είναι ότι αυτή τη στιγμή οδηγούνται 60 εργαζόμενοι στην ανεργία, παρόλο που θα έπρεπε να είναι στη θέση τους, ιδιαίτερα με το άνοιγμα της φετινής θερινής περιόδου και τη μακροχρόνια περίοδο ξηρασίας κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, κάτι το οποίο αυξάνει την επικινδυνότητα πυρκαγιάς και ανεφοδιασμού νερού στις δεξαμενές των χωριών της Ρόδου. Χωρίς την εφαρμογή της προγραμματικής διακυβεύεται η αξιοπρέπεια, η ηθική και επαγγελματική ακεραιότητα των εργαζομένων στην εταιρία, καθώς 60 εργαζόμενοι στην εταιρία προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια τα μέγιστα για την πυροπροστασία, υδροδότηση και προστασία του νησιού.

Σας παρακαλούμε να παρέμβετε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αρθεί άμεσα αυτό το τυπικό κώλυμα, που επικαλείται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση, όπως έχει κατατεθεί, ώστε να μπορέσει η Εταιρία να αρχίσει τη λειτουργία της. Γνωρίζουμε ότι η στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια ήταν αμέριστη όσο αφορά το μείζον αυτό ζήτημα της λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ώστε να κατοχυρωθεί νομοθετικά και μόνιμα η λειτουργία της. Ζητούμε συνάντηση μαζί σας το συντομότερο και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Αν υπάρχει οποιοδήποτε τυπικό θέμα, θα φροντίσουμε να το λύσουμε στην επόμενη προγραμματική σύμβαση.

Καλούμε και όλους τους αρμόδιους φορείς να βγουν και να υπερασπιστούν τους εργαζομένους στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ από τη νέα άδικη επίθεση που δέχονται και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επαναλειτουργία της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι, αν και βρίσκονται εκτός εργασίας, εξακολουθούν να είναι μάχιμοι και να προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους στην πρόληψη και καταστολή φυσικών καταστροφών. Παρεμβάσεις γίνονται σε ολόκληρο το νησί. Υπάρχουν συνεργεία παντού. Οι εργαζόμενοι καθαρίζουν και κλαδεύουν. Υπάρχει και ομάδα που ασχολείται με αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου. Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα που υπάρχουν από την πόλη της Ρόδου μέχρι την Κατταβιά. Ξεκίνησε και ο καθαρισμός των ακινήτων που βρίσκονται κοντά σε οικισμούς και είναι γεμάτα από ξερά χόρτα.
Ξεκινήσαμε από ακίνητα που βρίσκονται την περιοχή Σγουρού. Καθαρίζονται από τα ξερά χόρτα, ώστε να μην γίνουν εστίες φωτιάς. Οι εργαζόμενοι έκαναν παρεμβάσεις στο Μόντε Σμιθ, στις Πεταλούδες για το άνοιγμα της κοιλάδας, πλύσιμο και πλήρωση δεξαμενών. Όλες οι προηγούμενες παρεμβάσεις τονίζουμε ότι έγιναν και γίνονται ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ!!!

Σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση των εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια, για να προστατεύσει την τιμή, την υπόληψη και την επαγγελματική αξιοπρέπεια των εργαζομένων στην εταιρία. Το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η εταιρία πρέπει να λειτουργήσει, όχι μόνο γιατί πρέπει να εργαστούν όσοι απασχολούνται σ’ αυτήν, αλλά και γιατί πρέπει να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον από τις πυρκαγιές.

Το Σωματείο θα συνεχίσει να αγωνίζεται, για να αποκτήσει η λειτουργία της εταιρίας μονιμότερα χαρακτηριστικά και να αποτελέσει την ασπίδα προστασίας του νησιού μας, τόσο για τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος όσο και των κατοίκων του από φυσικές ή άλλες καταστροφές.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικόλαος Ρεσβάνης Αικατερίνη Τσαγκάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου