Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

18 ΜΑΙΟΥ ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). 

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συν- εργασία μεταξύ των λαών. Το Δ.Σ του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, ενημερώνει το φιλότεχνο κοινό του νησιού μας, ότι την Τετάρτη 18 Μαΐου στο πλαίσιο της Διεθνούς ημέρας Μουσείων η είσοδος στα κτήρια των πινακοθηκών μας είναι ελεύθερη. Υπενθυμίζεται ότι, στο κτήριο «Α. Ιωάννου» στην πλατεία Σύμης, αυτήν την περίοδο παρουσιάζεται η πρώτη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης με τα πρώτα 185 έργα, στον ίδιο χώρο που πρωτοπαρουσιάσθηκαν. 

Ωράριο: Δευτέρα. έως και Παρασκευή 8.00 – 16.00 Στο Νεστορίδειο Μέλαθρο στον ισόγειο χώρο εκτίθενται τα έργα της συλλογής του ΕΒΕΔ του Βάλια Σεμερτζίδη, ενώ στον πρώτο όροφο αξιολογότατα έργα ελληνικής ζωγραφικής, των σπουδαιότερων καλλιτεχνών της δεκαετίας του 60. 

Ωράριο: Τρίτη έως και Σάββατο 8.00 – 16.00 Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (παλιό συσσίτιο) στην οδό Σωκράτους, θα ανοίξει τις πύλες του τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Η Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου ετοιμάζεται, (μετά την συνεργασία του Μουσείου με το πολιτιστικό τμήμα της ΑLPHΑ ΒΑΝΚ), για τη μεγάλη σημαντική έκθεση που θα εγκαινιασθεί στις 8 Ιουνίου, με επιλογές έργων ζωγραφικής και χαρακτικής από την συλλογή της ALPHA BANK. 

Για το Δ.Σ 

Ο Πρόεδρος 

δρ. Νικόλαος Τσ. Φρόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου