Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2016

«Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης & Τέχνης»
«Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας»
και το «4ο Μαθητικό Συνέδριο» στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε τρεις μοναδικές εκδηλώσεις, την «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2016» , «Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» και το «4ο Μαθητικό Συνέδριο».

«Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2016»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 -από τις 10:00 μέχρι τις 14:00- στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και πολυδιάστατη εκδήλωση ανοιχτή σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φίλους του σχολείου μας. Κάθε χρόνο καταφέρνει να συγκεντρώνει μεγάλο πλήθος επισκεπτών οι οποίοι παρευρίσκονται και παραμένουν στις εγκαταστάσεις του σχολείου καθ’ όλη τη διάρκειά της. Αποτελεί την κορύφωση μιας κοπιώδους αλλά και δημιουργικής προσπάθειας που πραγματοποιείται από την αρχή σχεδόν κάθε σχολικού έτους.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα -στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Εκπαιδευτηρίων- δραστηριότητες μαθητών των ομίλων, αλλά και ερευνητικές εργασίες που έχουν εκπονήσει μαθητές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους.

Φέτος, στην εκδήλωση συμμετέχει και ο γνωστός Chef Δημήτρης Κονταράτος, καλεσμένος του Όμιλου Μαγειρικής του σχολείου ο οποίος θα παρουσιάσει μυστικά της μοριακής κουζίνας.

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων στα περίπτερα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν εδέσματα από εταιρείες της Ρόδου, οι οποίες συμμετέχουν ως χορηγοί .
Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» προσφέρουν στους μαθητές τους, ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων ενταγμένο στο βασικό πρόγραμμα με το γενικό τίτλο «Ζώνη Εναλλακτικής Εκπαίδευσης» (ΖΕΕ). Ο θεσμός αυτός επιτρέπει στα παιδιά να ενταχθούν σε ομίλους που επιλέγουν και να ασχοληθούν με γνωστικά αντικείμενα και δραστηριότητες έξω από τα αυστηρά πλαίσια της επιβαλλόμενης μορφωτικής διαδικασίας. Επίσης, η μάθηση βασισμένη σε ερευνητικές εργασίες αποτελεί ένα καινοτομικό μοντέλο σχολικών δραστηριοτήτων που εφαρμόζεται εδώ και 13 χρόνια στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙ&Ome ga;Ν ΠΑΙΔΕΙΑ».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν σε ηλεκτρονική μορφή τον τόμο που περιλαμβάνει τις ερευνητικές εργασίες και την περιγραφή των ομίλων.

«Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας»

Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου ξεδιπλώνεται βήμα βήμα στο πιο δημοφιλές «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 από τις 10:00 στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Ένα ονειρικό ταξίδι, γνώσης και ψυχαγωγίας ανάμεσα σε αγαπημένους ήρωες και συγγραφείς. Περιπετειώδεις και απρόσμενες δραστηριότητε&sigma f;, αναδύονται σε κάθε «γωνιά» του σχολικού χώρου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Το Μονοπάτι Λογοτεχνίας» έχει αποσπάσει βραβεία από εκπαιδευτικούς φορείς για τη συμβολή του στην εκπαίδευση των παιδιώ ν καθώς επίσης και για την πρωτοτυπία του.

Επιπρόσθετα, μια πλούσια έκθεση βιβλίου στο χώρο του σχολείου φιλοδοξεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

«4ο Μαθητικό Συνέδριο»

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθεί –από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»- το «4ο Μαθητικό Συνέδριο». Οι μαθητές που έχουν εκπονήσει ερευνητικές εργασίες έχουν την ευκαιρία να λειτουργήσουν ως πραγματικοί επιστήμονες στο πλαίσιο ενός καινοτόμου μαθητικού συνεδρίου. Παρέχεται λοιπόν η ευκαιρία σε μαθητές να συμμετάσχουν σε διαδικασία προσομοίωσης επιστημονικού συνεδρίου. Οι εργασίες των μαθητών εστιάζονται σε θέματα που σχετίζονται με τις Ανθρωπιστικές και τις Θετικές Επιστήμες , την Τεχνολογία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με τις τρεις αυτές εκδηλώσεις συνεχίζουν μια ευρείας έκτασης παρέμβαση στην εκπαίδευση που στηρίζεται σε πρωτοπόρες παιδαγωγικές αρχές και αντιλήψεις, οι οποίες εφαρμοζόμενες έχουν συμβάλει σημαντικά στην καθιέρωση εκπαιδευτικών πρακτικών διερεύνησης και συνεργασίας και στη δημιουργία ενός σχολικού κλίματος που ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο την πρωτοβουλία, την επιλογή, τον πειραματισμό, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την καλλιέργεια θετικών στάσεων απέναντι στην επιστήμη και τον πολιτισμό.

Έχοντας ήδη την εμπειρία των ιδιαίτερα επιτυχημένων εκδηλώσεων τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζοντας το έργο των μαθητών μας και την ακάματη προσπάθεια των εκπαιδευτικ ών, είμαστε σίγουροι ότι και φέτος η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2016», «Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» και το «4ο Μαθητικό Συνέδριο» θα σας χαρίσουν μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες.

Σας περιμένουμε όλους.

Είσοδος Ελεύθερη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου