Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΟΔ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ρόδος, 16 / 03 / 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Παράρτημα Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) που εδρεύει στην Ρόδο, ιδρύθηκε το 2006 και αποτελεί ένα από τα παραρτηματικά σωματεία νομών σε όλη την Ελλάδα, με μητρικό σωματείο αυτό της Θεσσαλονίκης (έτος ίδρυσης 1994).

Σκοπός του Παραρτήματος Νοτίου Συγκροτήματος Δωδ/σου της ΕΟΔ, είναι η δημιουργία βάσεως ετοιμότητας στην Ρόδο για την παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο, σε καταστάσεις έκτακτης και εθνικής ανάγκης, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ή σοβαρών περιβαλλοντικών κινδύνων όπως σεισμών, αποκλεισμών, ανθρωπογενών καταστροφών (πυρκαγιών, μαζικών ατυχημάτων κ.τ.λ), ερευνών αγνοουμένων (ορεινές ή θαλάσσιες ζώνες), ανθρωπογενών κρίσεων (πολεμικών συγκρούσεων και αποτελέσματα αυτών) και η δραστηριοποίηση του στις φάσεις πρόληψης, άμεσης επέμβασης, αποκατάστασης και ανοικοδόμησης.

Για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του σκοπού της, η ΕΟΔ Ν.Σ. Δωδ/σου, πραγματοποίησε τη Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης στη Ρόδο, ώστε να δημιουργήσει έναν πυρήνα εκπαιδευμένων εθελοντών που θα δραστηριοποιούνται όπου και όποτε υπάρχει ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή του νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Στη σχολή συμμετείχαν περισσότεροι από 40 εθελοντές, από Ρόδο και Κω, που έδωσαν εξετάσεις (θεωρία και πράξη) σε ενότητες που αφορούσαν τη διάσωση στο βουνό, στο υγρό στοιχείο αλλά και στην παροχή Α’ βοηθειών. Για την εκπαίδευση των εθελοντών στη Ρόδο, επισκέφτηκαν το νησί μας οι κορυφαίοι, μεταξύ των εκπαιδευτών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδας. Άλλωστε η Ελληνική Ο.Δ. είναι διακεκριμένη παγκοσμίως για τη δραστηριότητα και τη συμμετοχή της σε επιχειρήσεις διάσωσης στην Ελλάδα και διεθνώς.

Στο προσεχές μέλλον, θα ακολουθήσουν και άλλα Σχολεία Βασικής Εκπαίδευσης, που θα μπορούν να παρακολουθήσουν περισσότεροι εθελοντές, ώστε να δημιουργηθεί μία ευρύτερη ομάδα ανθρώπων από την τοπική κοινωνία, εκπαιδευμένων στην αυτοπροστασία αλλά και στη συμμετοχή τους σε συντονισμένες επιχειρήσεις διάσωσης, όπου και όταν χρειαστεί. Παράλληλα, θα οργανωθούν σεμινάρια για τα μέλη του τοπικού παραρτήματος, στη δασοπυρόσβεση, στην προστασία από σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές, στην αναρρίχηση κλπ

Για τη διευκόλυνση πραγματοποίησης του Βασικού Σχολείου, η ΕΟΔ επιθυμεί να ευχαριστήσει το Νοσοκομείο Ρόδου και τον πολιτιστικό σύλλογο Παστίδας για την παραχώρηση χώρων για τη θεωρητική εκπαίδευση αλλά και το σχολείο ΚΟΛΛΕΓΙΟ Ρόδου, για την παραχώρηση της πισίνας.

Το τοπικό παράρτημα της ΕΟΔ θα συμμετέχει ακολούθως στο Ίστριος Winter Camp που θα πραγματοποιηθεί στις 18 – 20 Μαρτίου με ανοιχτή εκπαίδευση σε Αναρριχητικό Τοίχο, για την κατασκευή του οποίου χορηγήθηκαν υλικά από το κατάστημα Ξυλείας ΣΠΑΝΟΣ, το οποίο και ευχαριστεί θερμά.

Τέλος, η ομάδα, στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων της, προγραμματίζει την οργάνωση δύο μουσικών εκδηλώσεων, στις 30 Μαρτίου και 5 Απριλίου, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν στην συμπολίτισσα μας, Κική Τσακίρη, για τις τεράστιες ανάγκες νοσηλείας της. Περισσότερα σχετικά με τις δύο εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο της ΕΟΔ, θα βρείτε παρακάτω:
Ιστοσελίδα: www.hrt.org.gr

Παράρτημα Ρόδου: www.eod-rodos.gr
Σελίδα στο fb: www.facebook.com/groups/112306922557

Για την ΕΟΔ Ν.Σ. Δωδεκανήσου

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Μπαλασκάς Παναγιώτης Σοροπίδης
Πρόεδρος Γραμματέας

Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Άννα Αχιολά

Τηλ. 2241074405
Κιν. 6972178603

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου