Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

«Δεν περνάω καλά στο σπίτι»…. «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056»

Ο έφηβος φίλος που μας κάλεσε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» ήθελε να μας μιλήσει για όσα του συμβαίνουν και δεν έχει αποκαλύψει πουθενά μέχρι τώρα. Ήθελε να μας μιλήσει για τη βία που βιώνει ορισμένες φορές από τους γονείς του. Τη σωματική αλλά και ψυχολογική βία όπως μας ανέφερε. Για αυτό το λόγο του είναι πολύ δύσκολο να τους εμπιστευτεί και να μιλήσει στους ίδιους για τις σκέψεις του. Αρχίζοντας λοιπόν, ήταν πολύ διστακτικός. Σιγά σιγά όμως βρήκε τη δύναμη ώστε να μας εμπιστευθεί και να μας ανοιχτεί. Μας είπε πως «δεν περνάει καλά στο σπίτι....».

Μας είπε λοιπόν πως οι γονείς του τον χτυπούν αλλά και τον απειλούν για τους χαμηλούς βαθμούς που έχει στο σχολείο, αλλά και επειδή οι συμπεριφορές του δεν είναι αυτές που προσμένουν. Τον ακούσαμε προσεκτικά σε όσα μας ανέφερε και συζητήσαμε μαζί του για τα δικαιώματα του και το γεγονός πως ακόμα και αν έχει κάνει κάποιο λάθος, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τον κακομεταχειρίζεται με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και αν είναι ο πατέρας ή η μητέρα του. Μιλήσαμε όμως και για τη δική του συμβολή στη διαμόρφωση των αρνητικών σχέσεων με τους γονείς του.

Αφού πήρε το χρόνο και εξέφρασε τα συναισθήματα του, τον προτρέψαμε να βρει το θάρρος όπως έκανε με εμάς και να μιλήσει ψύχραιμα με τους γονείς του για όλα αυτά που τον βαραίνουν. Να ξεκινήσει δηλαδή ο ίδιος την προσπάθεια εξυγίανσης των σχέσεων με τους γονείς του, αναλογιζόμενος τη δική του συμμετοχή στις εντάσεις και την έκφραση των επιθυμιών και αναγκών του με ήρεμο τρόπο. Του εξηγήσαμε ότι θα είναι σημαντικό να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους γονείς του. Έγινε όμως σαφές πως αν οι γονείς του δεν είναι πρόθυμοι ώστε να τροποποιήσουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν απέναντι του, τότε θα πρέπει συνεργατικά με εμάς να γίνει προσπάθεια ώστε οι γονείς να καταλάβουν ότι με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά το μόνο που μαθαίνουν.... είναι να μισούν....

Οποιοδήποτε λάθος και αν έχει κάνει κανείς, καμία μορφή βίας δε δικαιολογείται. Σε όλες μας τις δυσκολίες υπάρχουν λύσεις.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν, πως η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» λειτουργεί πανελλαδικά και σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και η κλήση είναι δωρεάν από καρτοτηλέφωνα και κινητά.

Είμαστε εδώ για να ακούσουμε οτιδήποτε σας προβληματίζει και σας απασχολεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου