Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ) - 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ) 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
“Θέτοντας τον Σχολικό Εκφοβισμό ως Προτεραιότητα στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα”
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βρυξέλλες, 9 Δεκεμβρίου 2015
#EANconf15

Αθήνα/Βρυξέλλες, 30 Νοεμβρίου 2015

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 9 Δεκεμβρίου 2015.
Στο συνέδριο “Θέτοντας τον Σχολικό Εκφοβισμό ως Προτεραιότητα στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα”που τελεί υπό την αιγίδα του Έλληνα ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκου θα συμμετάσχουν φορείς και οργανισμοί του Δικτύου ΕΑΝ, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαμορφωτές πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι αρχών επιβολής του νόμου, ακαδημαϊκοί και μέλη οργανισμών της κοινωνίας των πολιτών στο πεδίο της παιδικής προστασίας και των δικαιωμάτων του παιδιού από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδειχτούν οι πολλαπλές διαστάσεις του σχολικού εκφοβισμού, ένα φαινόμενο με αρνητικές συνέπειες και η πιεστική ανάγκη για την προώθηση συντονισμένης και ενιαίας αντιμετώπισης και στρατηγικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο με αιχμή του δόρατος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου θα είναι ο Επίτιμος Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Peter Smith, ο οποίος θα παρουσιάσει τη θεματική «Ο Σχολικός Εκφοβισμός ανάμεσα στα παιδιά και στους νέους: Η εξάπλωση, οι συνέπειες, και η αποτελεσματική αντιμετώπιση».
Στη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν και θα αναλυθούν μια σειρά από θεματικές που αγγίζουν διαφορετικές πτυχές και μορφές του φαινομένου, ενώ οι ομιλητές θα εστιάσουν σε θεματικές, όπως είναι ο εκφοβισμός ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες, ο ομοφοβικός εκφοβισμός, ο εκφοβισμός στο διαδίκτυο. Καλές πρακτικές ενδυνάμωσης των παιδιών θα ανταλλαχθούν ανάμεσα στους συμμετέχοντες.
Μια ημέρα πριν στις 8 Δεκεμβρίου θα προηγηθούν οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου ΕΑΝ στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ) δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ελληνικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο του ομώνυμου έργου που υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του προγράμματος DAPHNE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το Δίκτυο απαρτίζεται από 19 μέλη από 14 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, την Κροατία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Μάλτα, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο).
Για περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο, τις δράσεις και τις προτάσεις του μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΑΝ www.antibullyng.eu
Ανάμεσα στους βασικούς στόχους του Δικτύου είναι ο συντονισμός των δράσεων κατά του σχολικού εκφοβισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η προώθηση ευρωπαϊκής στρατηγικής και πολιτικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως και η ευαισθητοποίηση του κοινού, των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Για την ατζέντα του Δικτύου είναι εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο press@hamogelo.gr ή στο +30 210 33 06 140.

1/12/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου