Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση της Πρέσβειρας της Αυστρίας Andrea Ikic-Bohm με τον Υπουργό Θ. Δρίτσα (16/11/2015)

Τρί, 17/11/2015
Συνάντηση της Πρέσβειρας της Αυστρίας Andrea Ikic-Bohm με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα (16/11/2015)

Την Πρέσβειρα της Αυστρίας στη Αθήνα Andrea Ikic-Bohm και το δεύτερο τη τάξει της Αυστριακής Πρεσβείας Alexander Wojda, δέχθηκε, χθες το πρωί (16/11/2015), στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υπουργός Θοδωρής Δρίτσας.
Στα πλαίσια της εθιμοτυπικής αυτής επίσκεψης και υπό το βάρος των τελευταίων
τραγικών γεγονότων στο Παρίσι, συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων αρμοδιότητος που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, με ιδιαίτερη βαρύτητα στο προσφυγικό ζήτημα.
Από τη μεριά του, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε πως η Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει πισωγύρισμα σε εθνικούς εγωισμούς, πολύ περισσότερο σε ακραίους εθνικισμούς. Αντίθετα θα πρέπει να αναζητηθούν πρωτοβουλίες με χαρακτηριστικά την ισχυρή προστασία της δημοκρατίας, με αντίστοιχη εξασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας των Ευρωπαίων και με ταυτόχρονη προώθηση
δημοκρατικών και ειρηνικών λύσεων στις εμπόλεμες περιοχές απ' όπου προέρχονται τα προσφυγικά ρεύματα.
Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να ενταθούν οι συλλογικές προσπάθειες, τόσο σε Ευρωπαϊκό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Σημαντικό στοιχείο σε αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να είναι η συνεργασία με γείτονα χώρα, στο πλαίσιο δε αυτό εντάσσεται, τόσο η επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, όσο και αυτή του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναυάρχου Αθανασόπουλου, σε
συνέχεια πρόσκλησης του Τούρκου Ομολόγου του.
Με τη σειρά της, η Πρέσβης της Αυστρίας, επεσήμανε την άψογη διμερή συνεργασία σε τομείς αρμοδιότητας του Υπουργείου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απρόσκοπτη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με το εντεινόμενο προσφυγικό ζήτημα. Αναγνωρίζοντας δε, το ιδιαίτερο βάρος που έχει αναλάβει η Χώρα μας, ως χώρα πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων, εξήρε τις προσπάθειες τόσο του Υπουργείου εν γένει, αλλά και ειδικότερα του Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στην
φύλαξη των Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ και στην Διαφύλαξη της Ανθρώπινης ζωής στην Θάλασσα.
Υπήρξε κοινή η διαπίστωση της αναγκαιότητας προώθησης της διμερούς συνεργασίας, εντός των πλαισίων που θέτουν οι αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Οργάνων για το προσφυγικό, ενώ τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των κοινών προσπαθειών προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και της περαιτέρω ενίσχυσης της FRONTEX.
Αναζητήθηκαν εξίσου τρόποι συντονισμού των θέσεων των δύο χωρών εν όψει της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου της FRONTEX (Management Board), η οποία θα λάβει χώρα στη Βαρσοβία στις 25-26 Νοεμβρίου, ιδιαιτέρως ως προς το ζήτημα της παραμονής του Γραφείου Συνδέσμου της FRONTEX στον Πειραιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου