Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Χαμόγελο του Παιδιού

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»



Σήμερα το πρωί στο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Β. Ελλάδας που λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη δεχθήκαμε την επίσκεψη των κ.κ. Franck Sebert, Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κύπρου Κυπριανού, Ειδικού στον τομέα Διακρατικής Συνεργασίας της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και της κας Κλημεντίνης Διακομανώλη, Διευθύντριας Υπηρεσίας Τύπου στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη αφορούσε στο έργο INTERSYC που ολοκληρώθηκε μετά από υλοποίηση και εφαρμογή διακρατικών δράσεων διάρκειας δύο ετών στους τομείς υγείας, άμεσης επέμβασης, κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας παιδιών στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία με επικεφαλής «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τη συνεργασία κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων και των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με ζητήματα διακρατικής συνεργασίας, τις καλές πρακτικές αλλά και προβλήματα προς επίλυση.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο κ.Sebert παρέλαβε μια ζωγραφιά, με θέμα το ίδιο το πρόγραμμα INTERSYCόπως το κατάλαβαν και το αποτύπωσαν τα παιδιά μας στο Σπίτι που λειτουργεί από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη.

«Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε» έγραψε ο μικρός μας ιδρυτής Ανδρέας Γιαννόπουλος, 20 χρόνια πριν στο ημερολόγιό του.

“Together standing strong” είναι το μήνυμα των προγραμμάτων INTERREG, γιορτάζοντας 25 χρόνια εφαρμογής προγραμμάτων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της Ευρωπαϊκής διάκρισης που έλαβε στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 στο Λουξεμβούργο το Πρόγραμμα INTERSYC με επικεφαλής εταίρο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων INTERREG και της πρόσφατης ανακοίνωσης της Επιτρόπου Corina Creţu στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 για την έναρξη διαβούλευσης με στόχο τη συγκέντρωση απόψεων και εμπειριών από πολίτες και εμπειρογνώμονες, προκειμένου να διατυπωθούν αποτελέσματα και προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων σε διασυνοριακές περιοχές. Σκοπός της μελέτης είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Εταίροι της να διευκολύνουν τα εναπομείναντα εμπόδια, σε έκθεση που θα ανακοινωθεί το Δεκέμβριο του 2016.

2/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου