Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΤΕΧΝΟΣΦΑΙΡΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ "ΣΑΛΠΙΓΓΑΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ"


ΚΥΡΙΑΚΉ 4/10 ΩΡΑ 18.30ΜΜ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ "ΣΑΛΠΙΓΓΑΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ" ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΑΟΥΜ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΣΦΑΙΡΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : "ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ"
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΣABBATO 3/10 ΩΡΑ 19.30ΜΜ ΣΤΟ ΠΟΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΦΛΟΙΣΒΟΣ" ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Εκδόσεις Όστρια Κοτσαφτόπουλος Γιάννης
Τιμή 8,00 ευρώ
Σχήμα 14Χ21...Το έργο εκτυλίσσεται στην σύγχρονη εποχή και αφορά το θέμα της παρένθετης μητέρας! Ο Τόνυ, γόνος, μιας μεσοαστικής οικογένειας είναι γκέι καιψάχνει απελπισμένα μια γυναίκα να του χαρίσει ένα παιδί. Είναι ένας συνεσταλμένος τριαντάρης, ο οποίος τα φτιάχνει με ένα συνομήλικό του. Με αυτήν την ευκαιρία, εξετάζεται ο βαθμός δυσκολίας των γκέι ερωτικών σχέσεων και η επιπολαιότητά τους. Το ανακοινώνει στην μητέρα του κι εκείνη τον παροτρύνει να τής γνωρίσει τον νέο άντρα. Η σχέση του Τόνυ χτίζεται με δυσκολία, αφού ο Σίμος, ένας νέος δικηγόρος, πασχίζει να κάνει την αυτογνωσία του.
Ο πατέρας του Τόνυ, ένας λαϊκός τύπος, ανακαλύπτει την διαφορετικότητα του γιού του, πράγμα που τον κάνει έξαλλο, αφού ο ίδιος δηλώνει «βαρύς κι ασήκωτος». Τα πράγματα κατευνάζονται, όταν ό Τόνυ φέρνει μια φίλη του, τη Ρίτα, την οποία παρουσιάζει ως την γυναίκα, που θα τού χαρίσει ένα παιδί. Ο πατέρας δεν πείθεται, πλησιάζει ιδιαίτερα την κοπέλα και την αναγκάζει να συνάψει ερωτικές σχέσεις μαζί του.
Λίγο, πριν τον χωρισμό του Τόνυ με τον σύντροφό του, ένα ανώνυμο τηλεφώνημα οδηγεί την μητέρα του, στο ραντεβού του πατέρα του με την Ρίτα. Αφού τους πιάσει «στα πράσα», η μητέρα του αποφασίζει να χωρίσει επίσης. Η απόγνωση του Τόνυ, τον βυθίζει στην κατάθλιψη, μετά την εξαφάνιση της Ρίτας. Την κατάστασή του επιδεινώνει ο χωρισμός του από τον Σίμο.
Τελικά, η μητέρα του παίρνει την μεγάλη απόφαση να δεχτεί το σπέρμα του στην μήτρα της, ως σύγχρονη Ιοκάστη. Παρά τις δυσκολίες, που παρουσιάζονται, η μητέρα του γεννά τον γιο του Τόνυ, τον εγγονό της.
Τίποτα δεν είναι απλό και τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόστος, αρκεί κανείς να μένει πιστός στον στόχο του και να τον επιδιώκει, με ζέση. Η αγάπη της μάνας κι η αυτοθυσία της οδηγεί τα πράγματα σε αίσιο τέλος. Η τελευταία σκηνή πραγματοποιείται ένα χρόνο μετά από την γέννηση του μικρού γιου κι εγγονού της, παράλληλα. Το νέο μέλος της οικογένειας δίνει την χαρά και την ελπίδα, που οι σύντροφοι, της μάνας και του γιου αντίστοιχα, δεν κατάφεραν να χαρίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου