Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου του «Καλλικράτη»

Ημερομηνία: 08/10/2015
Η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου του «Καλλικράτη», αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με τον Υπουργό Εσωτερικών. Και στο Υπουργείο Οικονομίας ο Γ. Χατζημάρκος, για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στο τρέχον ΕΣΠΑ

Με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην συνάντηση, η οποία έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών, κυριάρχησαν θεσμικά θέματα λειτουργίας των Περιφερειών και του «Καλλικράτη».

Η πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών για κατάθεση σχεδίου νόμου που θα τροποποιεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, απετέλεσε το έναυσμα για την έναρξη ενός μεγάλου διαλόγου για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου του «Καλλικράτη», με τρόπο που να καθιστά την Αυτοδιοίκηση κρίσιμο και χρήσιμο συνομιλητή της κυβέρνησης, στην πορεία ανασυγκρότησης της χώρας.

Κοινός τόπος στην συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον κ. Κουρουμπλή, ήταν ότι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης μπορεί να είναι καθοριστικός, τόσο στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα που έχει μπροστά της η χώρα, αλλά κυρίως στα κοινωνικά, όπου η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων είναι μονόδρομος.Ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε σήμερα και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ.Ιωάννη Φίρμπα.

Στην διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε στο Υπουργείο Οικονομίας, κυριάρχησε το ζήτημα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού που προκύπτει για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά από την συμφωνία κυβέρνησης και Κομισιόν να κλείσει το τρέχον ΕΣΠΑ, στο τέλος του έτους, μόνο με τους κοινοτικούς πόρους και χωρίς την εθνική συμμετοχή. Η απόφαση αυτή υπολογίζεται ότι θα στερήσει από την Περιφέρεια περί τα 52 εκατ. ευρώ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έργα και τις δράσεις που εκτελούνται μέσω ΕΣΠΑ.

Ο κ. Χατζημάρκος ανέπτυξε στον κ. Φίρμπα την πλήρη εικόνα των επιπτώσεων που έχει για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η συγκεκριμένη απόφαση, δεδομένου ότι, λόγω του Στόχου 2, η εθνική συμμετοχή στο ΕΣΠΑ ανέρχεται σε ποσοστό 50% της συνολικής χρηματοδότησης του Προγράμματος και τόνισε την επιτακτική ανάγκη για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού από άλλες πηγές, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομίας κατανόησε πλήρως το πρόβλημα που δημιουργείται στο Νότιο Αιγαίο, όπως και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του. Η σημερινή συνάντηση, έκλεισε ουσιαστικά το θέμα του χρηματοδοτικού κενού σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομίας, αφού δεν υπάρχει κανένα αντεπιχείρημα έναντι της ισχυρής επιχειρηματολογίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το επόμενο στάδιο είναι να εξασφαλιστεί και η αντίστοιχη πολιτική απόφαση.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου