Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Παρουσίαση λογοτύπου: «ΡΟΔΟΣ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2021» Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Δελτία Τύπου
[08/10/2015]
Παρουσίαση λογοτύπου: «ΡΟΔΟΣ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 2021» Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Το λογότυπο της υποψηφιότητας «Ρόδος- Δωδεκάνησα 2021» για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, με κεντρικό θέμα «Ταξίδι στο Φως», παρουσίασαν σήμερα ο Δήμος Ρόδου και το Γραφείο Υποψηφιότητας «Ρόδος 2021».

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου το παρών έδωσαν ο δήμαρχος κ. Φ. Χατζηδιάκος, ο δήμαρχος Κω κ. Γ. Κυρίτσης, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χ. Κόκκινος, Γ. Φλεβάρης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τ. Χατζηιωάννου, Μ. Χατζηλαζάρου, Γ. Πόκκιας, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ κ. Γ. Κούρτης, οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χ. Γιασιράνη, Β. Ψυλλάκης, Γ. Γιανακάκης, Α. Γιαννικουρής, Σ. Δράκος, Κ. Μπιλιά- Παπαστεργή, ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας κ. Μ. Παγκάς, οι σύμβουλοι κκ. Φ.Καράμπελα, Τ. Βασιλαράκης, ο Πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Α. Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Ν. Μπόνης, ο πρόεδρος του Οικ. Επιμ. κ. Μ. Μιχαήλ, η εκπρόσωπος του ΕΒΕΔ κα. Φ. Σπανού, ο Δντης του ΕΟΤ κ. Α. Ξάνθης, ο πρόεδρος Δντων Ξενοδοχείων κ. Γ. Ματσίγκος, ο Πρόεδρος του ΛΤΝΔ κ. Μ. Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σ. Αϊβάζης, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου Αρχιμ. κ. Κύριλλος, ο εκπρόσωπος της 95 ΑΔΤΕ Συνταγματάρχης κ. Κ. Χατζηχαραλάμπους, ο Διοικητής Αεροπορικού Αποσπάσματος κ. Π. Σκουντζούρης, ο Λιμενάρχης κ. Ν. Αρμπουνιώτης, ο Διοικητής της ΠΥΡ κ. Β. Κοκμοτός, ο Υποδιοικητής της ΝΑ.Σ.ΡΟ. κ. Ν. Κουτρομάνος, ο πρόεδρος της Ομ. Πολ. Συλλ. κ. Π. Εγγλέζος, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων που συμμετείχαν στη διαβούλευση και πλήθος κόσμου.
«Το σχέδιο για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Αρκεί άπαντες να το αντιληφτούμε και να δουλέψουμε σοβαρά και μεθοδικά. Ας το κάνουμε δική μας υπόθεση. Μέσα από το θεσμό θα μας δοθεί η δυνατότητα να ενδυναμώσουμε πολιτικές μακροχρόνιας συνεργασίας, να σχεδιάσουμε κοινές πολιτιστικές δράσεις, να ολοκληρώσουμε την στρατηγική εταιρική μας σχέση με άξονα τον πολιτισμό. Διαθέτουμε την εμπειρία, την διάθεση και το μεράκι ώστε από κοινού να διεκδικήσουμε τον τίτλο -αν και δεν είναι εύκολο, θέλω να είμαι ρεαλιστής» υπογράμμισε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

«Ένα ελληνικό γνωμικό λέει: « Mια κοινωνία προοδεύει όταν οι γηραιότεροι φυτεύουν δέντρα που ξέρουν ότι δεν θα καθίσουν ποτέ στον ίσκιο τους». Αυτή είναι η πρόκληση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Να δούμε μακριά, να σχεδιάσουμε, να συμφωνήσουμε σε ένα στρατηγικό σχέδιο για τη Ρόδο και τα νησιά μας» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου.

«Η ΠΠΕ είναι η μοναδική μας μεγάλη ευκαιρία. Στην κρίση γεννιούνται οι ευκαιρίες. Βοηθήστε, κάντε και δική σας υπόθεση… το ταξίδι προς το φως. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στη Ρόδο μας» ανέφερε η συντονίστρια του Γραφείου Υποψηφιότητας κα. Αλίκη Μοσχή.

«Δεν θα το μετανιώσετε. Μόνο οφέλη έχει η διαδικασία της διεκδίκησης. Η δράση της ΠΠΕ έχει εξελιχθεί σημαντικά από τα πρώτα χρόνια. Είναι πλέον μια χρυσή ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσετε. Η Ρόδος πρέπει να λάμψει » ανέφερε η βρετανίδα σύμβουλος έργου και εμπειρογνώμονας Dr. Dianne Dodd, που υπογράμμισε την δυναμική που αποκτούν οι πόλεις που κερδίζουν το θεσμό, αναφέροντας ως ενδεικτικά παραδείγματα το Λίβερπουλ και Κορκ. 

Ως ένδειξη τιμής ακoλούθησε η προβολή των προτάσεων όσων συμμετείχαν στο διαγωνισμό και στην προσπάθεια που κατέβαλαν εμπνεόμενοι από το ταξίδι της Ρόδου. Η νικήτρια του διαγωνισμού κα. Βεατρίκη Ντόβα περιέγραψε την δική της προσέγγιση στο κεντρικό θέμα της υποψηφιότητας, με την προβολή animation σύνθεσης και ερμηνείας του λογότυπου.

Το λογότυπο της Ρόδου, είτε ως αμφορίσκος, είτε ως Κολοσσός, είτε ως λύρα του Απόλλωνα, διαγράφει και συνοδεύει τις τροχιές ανθρώπων, πολιτισμών, λαμπρότητας. Τα χρώματα του ανεξίτηλα, όπως τα σύμβολα τους, ήλιος, χώμα, θάλασσα. Το λογότυπο στην επιφάνεια του αντανακλά τον περιβάλλοντα χώρο, μια φωτεινή εικόνα του ταξιδιού.

Το καραβάκι, οι λαμπρές αποχρώσεις, το γαλάζιο. Το δομικό στοιχείο της σύνθεσης (τρίγωνο) αποδίδει την γεωπολιτική αξία της περιοχής, το σταυροδρόμι Ανατολής-Δύσης. Στη συνεχεία αναγνώστηκε η διακήρυξη της υποψηφιότητας. Αμέσως μετά η Ευρωπαϊκή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου υπό την διεύθυνση του κ. Μιχάλη Καλαϊντζή (φορώντας μπλουζάκια με το λογότυπο) τραγούδησαν Χατζηδάκη και Θεοδωράκη για το ταξίδι της Ρόδου, ενώ προσκεκλημένοι και πολίτες παρακολούθησαν την ανάρτηση των σχετικών banner στην πρόσοψη του δημαρχείου.

Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις ευχαριστίες της στον πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ κ. Γ. Κούρτη και τα μέλη του Δ.Σ. για την αμέριστη στήριξη τους στο εγχείρημα, καθώς η σύσταση του Γραφείου Υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση του τίτλου ΠΠΕ 21, υλοποιείται μέσω της Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Ρόδου.

ΥΓ. Το Γραφείο Υποψηφιότητας παρέχει τη σχετική άδεια και παροτρύνει ΜΜΕ, φορείς, συλλόγους, εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο των νησιών μας, να χρησιμοποιήσουν το λογότυπο στις ιστοσελίδες και έντυπες εκδόσεις, συμβάλλοντας στην διάχυση της πληροφορίας και στήριξης της υποψηφιότητας «Ρόδος- Δωδεκάνησα 2021».

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου