Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τιμώμενος φορέας στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Σουηδία

Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Λαογραφικού Συλλόγου της Σουηδίας και τη συμμετοχή του Δικτύου Αλληλεγγύης της Σουηδίας για την Ελλάδα (Nätverket för Grekland) πραγματοποιήθηκε το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Στοκχόλμη προς τιμήν του έργου που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την προστασία χιλιάδων παιδιών.

Με θέμα της εκδήλωσης «Χορεύουμε για το Χαμόγελο» ομάδες χορού ελληνικών, σουηδικών, κουρδικών και πολωνικών συλλόγων παρουσίασαν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 το καλλιτεχνικό τους πρόγραμμα μπροστά στο κοινό που τίμησε με την παρουσία του τον σκοπό της εκδήλωσης.


Ο Πρέσβυς της Ελλάδας στη Σουηδία, κ. Δημήτριος Τουλούπας, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση συγχαίροντας τους διοργανωτές για την ανάληψη της πρωτοβουλίας και επαινώντας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πολυετή προσφορά του για τα παιδιά. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, η Σύμβουλος Πολιτιστικών Θεμάτων της ελληνικής Πρεσβείας στη Σουηδία, όπως και πλήθος εκπροσώπων και φορέων της ομογένειας.

Η ομάδα του οργανισμού μας παραβρέθηκε στην εκδήλωση για να ευχαριστήσει τους διοργανωτές και συμμετέχοντες για την πρωτοβουλία στήριξης, αλλά και να ενημερώσει για τις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την προστασία των παιδιών, όπως και για τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες στήριξης εν μέσω της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας.


Στη διάρκεια της επίσκεψης του στη Στοκχόλμη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έτυχε της θερμής υποδοχής του Πρέσβεως της Ελλάδας στη Σουηδία στην ελληνική Πρεσβεία και είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το ελληνικό σχολείο της Στοκχόλμης και να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Στη διάρκεια ανάλογων εορταστικών εκδηλώσεων η ομάδα μας παραβρέθηκε και στην Ελληνική Πολιτιστική Στέγη της Στοκχόλμης, όπου παρουσία των Πρέσβεων της Ελλάδας και της Κύπρου, εκπροσώπων φορέων της ομογένειας και ελληνικών κοινοτήτων μίλησε για το έργο προστασίας των παιδιών και τη διαχρονική στήριξη του από τους Έλληνες της Ομογένειας.


Τα έσοδα της εκδήλωσης του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα διατεθούν για τη στήριξη των σκοπών του Οργανισμού.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα την κα Έλλη Χρηστάκη, Πρόεδρο του Ελληνικού Λαογραφικού Συλλόγου της Σουηδίας και την εθελόντρια μας από το Δήμο Στοκχόλμης, κα Άννα Τσέκα, για την ανάληψη και υλοποίηση της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Τύπου στο +30 210 33 06 140 ή στο press@hamogelo.gr  

30/10/2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου