Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

5ο Φεστιβάλ Ρώσικου Κινηματογράφου -Απολογισμός

Δελτία Τύπου

[06/10/2015]
5ο Φεστιβάλ Ρώσικου Κινηματογράφου -Απολογισμός

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Ρώσικου Κινηματογράφου στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2015. Το Φεστιβάλ, διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα και του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Δήμου Ρόδου.
Κατά τη διάρκειά του Φεστιβάλ, προβλήθηκαν ρώσικες ταινίες και ταινίες animation, παρουσία γνωστών Ρώσων ηθοποιών, σκηνοθετών και παραγωγών που συμμετείχαν
 μάλιστα στις συζητήσεις πριν από τις προβολές. Παρών στην έναρξη, στο ανοιχτό κινηματοθέατρο 
«Ρόδον», ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας κ. Αλεξέι Ποπώφ, η κα. Ιλένι Μπορίσοβα παραγωγός και διοργανώτρια του Φεστιβάλ, η κα. Ελένη Γκρόμοβα Διευθύντρια του Τμήματος Κινηματογραφικής παραγωγής και η κα. Γκαλίνι Στροτσκόβα προϊσταμένη του Τμήματος Επίβλεψης Φεστιβάλ του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βαγγέλης Μανδρακός, οι Αντιδήμαρχοι, Πολιτισμού, Τουρισμού, Μεσαιωνικής Πόλης και Πολεοδομίας κ.κ. Τέρης Χατζηιωάννου, Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Γιώργος Κακούλης, οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κα. Φωτεινή Καράμπελα και Στέλλα Αναστασιάδη, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αϊβάζης κ.α.
Τη ρώσικη αποστολή υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Επικοινωνίας & ΜΜΕ Τέρης Χατζηιωάννου. «Εκ μέρους του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου σας καλωσορίζουμε στη πόλη της Ρόδου. Η Ελλάδα συνδέεται με τη Ρωσία με ισχυρούς, ιστορικούς δεσμούς φιλίας που εδράζονται σε κοινές πνευματικές και πολιτιστικές αξίες. Η πρόσφατη ενεργοποίηση του συμφώνου διακρατικής συνεργασίας των δύο χωρών, θεμελιώνει ισχυρή βάση με κατάληξη το αμοιβαίο έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 και δημιουργεί προϋποθέσεις για μονιμότερη συνέργεια των δύο πλευρών με δυνατότητες μακροχρόνιας προοπτικής. Στόχος, η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ρώσικου κινηματογράφου να μετεξελιχθεί σε θεσμό στη Ρόδο. Θεσμό που θα συνδέσει ακόμα περισσότερο τη Ρωσία με την Ελλάδα, ισχυροποιώντας την «αδελφική» μας σχέση και την πολιτιστική μας κληρονομιά, έτσι ώστε με αισιοδοξία να αντικρίζουμε το αύριο» τόνισε ο μεταξύ άλλων, ζητώντας και τη στήριξη των Ρώσων στην προσπάθεια της Ρόδου για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
Ο Γενικός Πρόξενος κ. Αλεξέι Ποπώφ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο δήμαρχο κ. Χατζηδιάκο και το Δήμο για τη φιλοξενία και την πολύτιμη βοήθειά του στη διοργάνωση του Φεστιβάλ και τόνισε δεν επελέγη τυχαία η Ρόδος, καθώς πρόκειται για έναν παγκόσμιο
δημοφιλή τουριστικό προορισμό. «Το Φεστιβάλ δημιουργεί νέες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης όχι μόνο των πολιτιστικών ελληνορωσικών σχέσεων, αλλά και ειδικότερα των σχέσεων των Ρώσων με τη Ρόδο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Και η διοργανωτής του Φεστιβάλ κα. Ιλένα Μπορίσοβα ευχαρίστησε από την πλευρά της τον Δήμο Ρόδου, τονίζοντας ότι Ρώσοι και Έλληνες είμαστε αδελφικοί λαοί που μας ενώνει η ιστορία, ο πολιτισμός και η θρησκεία και ευχήθηκε το Φεστιβάλ να μετεξελιχτεί σε πολιτιστικό θεσμό.
Μεταξύ των ανθρώπων της ρώσικης αντιπροσωπείας που βρέθηκαν στη Ρόδο και το γνωστό αστέρι της Ρωσίας, η κα. Ιλένα Γκαντουλάινεν, ηθοποιός, στιχουργός και μουσικοσυνθέτης που τραγούδησε στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ.
Τις προβολές παρακολούθησαν Ρώσοι που ζουν και εργάζονται στο νησί της Ρόδου όπως και πολλοί επισκέπτες. Να σημειωθεί τέλος ότι οι Ρώσοι καλλιτέχνες διαβεβαίωσαν ότι με χαρά θα παρευρίσκονται στο περίπτερο της Ρόδου στη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας για να στηρίξουν την προβολή του νησιού στην αγορά της Ρωσίας., αποδεχόμενοι την πρόταση-πρόσκληση της δημοτικής αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου