Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Στρογγυλή τράπεζα υποψήφιων πόλεων για το θεσμό της ΠΠΕ 2021

Δελτία Τύπου
[30/10/2015]
Στρογγυλή τράπεζα υποψήφιων πόλεων για το θεσμό της ΠΠΕ 2021

Στρογγυλή τράπεζα για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, διοργανώθηκε στο ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης από το γραφείο υποψηφιότητας «Rhodes 2021», στο πλαίσιο της 2ης Πολιτιστικής Ακαδημίας. Εκπρόσωποι από τις υποψήφιες ελληνικές και ρουμανικές πόλεις ανέλυσαν τις ιδιαιτερότητες του θεσμού και συζήτησαν εκτενώς τα θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που δημιουργούνται βάσει του νόμου (Ν.3852/10) του “Καλλικράτη”.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος, ο Διευθυντής της πρώτης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Αθήνα 1985» κ. Σπ. Μερκούρης, ο πρόεδρος του ΕΙΠ κ. Χρισ. Γιαλλουρίδης, η εκπρόσωπος της Προεδρίας κα. Σ. Χηνιάδου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης κ. Δ. Αλεξανδράκης, η σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών σε θέματα Πολιτισμού κα. Α. Δαλαμάγκα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τ. Χατζηιωάννου, η συντονίστρια του «Rhodes 2021» κα. Αλ. Μοσχή, τα μέλη του γραφείου υποψηφιότητας της Ρόδου, κ. Γ. Παπαγεωργίου, Θ. Παπαμιχαήλ και Α. Καραγιάννη, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σ. Αϊβάζης, ο εκπρόσωπος των Δελφών κ. Γ. Παναγιάρης, της Ελευσίνας κα. Γ. Διαπούλη και Π. Τσολακάκη, της Καλαμάτας κ. Εκτ. Τσατσούλης, της Σάμου κα. Ελ. Χουσνή, της Τρίπολης κα. Ε. Σιούντρη, της Κραϊόβα (Ρουμανία) κ. L. Pindirica και του Αράντ (Ρουμανία) κ. Α.Ando, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. S. Pasqua υπεύθυνος της αρμόδιας Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Στρογγυλή τράπεζα άνοιξε με τη τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου που επαίνεσε την προσπάθεια των ελληνικών πόλεων να συμμετάσχουν σε μια διαγωνιστική διαδικασία σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα. «Η συμμετοχή σας σ’ αυτή τη πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες των καιρών μπορεί να ονειρευτεί, όπως επίσης και να μετατρέψει τον συναγωνισμό σε ευγενική άμιλλα. Τα οφέλη από την διαδικασία -όπως πολύ καλά γνωρίζετε- είναι απαραίτητα και χρήσιμα για κάθε πόλη. Απ’ αυτό το ταξίδι θα μείνει μια


κληρονομιά που πρέπει να αξιοποιήσουμε όλοι» τόνισε ο δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος, ευχόμενος καλή επιτυχία σε όλους.
Στην αλλαγή των κριτηρίων επιλογής τα οποία είναι πλέον περισσότερο τεχνοκρατικά και απαιτούν συγκεκριμένα στοιχεία, αναφέρθηκε η σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών σε θέματα Πολιτισμού κα. Α. Δαλαμάγκα. Την ανάγκη δημιουργίας δικτύου όλων των υποψήφιων πόλεων (πρόταση που είχε καταθέσει η συντονίστρια της Ρόδου κα. Αλίκη Μοσχή) εξήρε ο κ. Σπ. Μερκούρης, που υπερτόνισε την αξία του, καθώς η εμπειρία που συλλέγουν οι υποψήφιες πόλεις δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη.
Την πρόταση του δικτύου παρουσίασε στους εκπροσώπους των πόλεων η κα. Μοσχή. Το δίκτυο αφορά την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, συνεργασία με κοινές εκδηλώσεις, αλλά και αξιοποίηση της εμπειρίας που αποκτείται από τη διαδικασία προετοιμασίας των υποψήφιων πόλεων για το 2021- με το υπόλοιπο των ελληνικών πόλεων- ως πολιτιστική στρατηγική μακροπρόθεσμου σχεδιασμού στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι η Ρόδος έχει δεσμευτεί σε περίπτωση που κερδίσει τον τίτλο, να φιλοξενήσει τη χρονιά του θεσμού δηλαδή το 2021 όλες τις ελληνικές πόλεις.
Στην σύσκεψη επίσης αποφασίστηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τ. Χατζηϊωάννου (σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των Ελληνικών υποψηφίων πόλεων) να προχωρήσουν στην καταγραφή των θεσμικών ζητημάτων που προκύπτουν από τις δυσκολίες του νόμου (Ν.3852/10) και οι δήμαρχοι των (ΠΠΕ 2021) πόλεων έχοντας συγκεκριμένη ατζέντα στα χέρια τους, να προγραμματίσουν συναντήσεις για τη διευθέτηση τους με τους εμπλεκόμενους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού.
Πριν την έναρξη των εργασιών οι μαθητές της Δ’ και Ε΄ τάξης (Αμαράντειος Σχολή) του 7ου Δημοτικού Σχολείου -παρουσία της Διευθύντριας κα. Τ. Μακρογιάννη και των εκπαιδευτικών κα. Α. Κοτσίφη και Κ. Χατζήπαπα- προσέφεραν στους εκπροσώπους των πόλεων και στους συνέδρους ένα τουριστικό οδηγό που σχεδίασαν τα ίδια τα παιδιά με την ιστορία της Ρόδου, που εκδόθηκε από τη Αμαράντειο Σχολή και το γραφείο υποψηφιότητας “Rhodes 2021” με την ευγενική χορηγία του τυπογραφείου Ν. Χατζηκαλημέρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου