Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

«Δεσμοί φιλίας ενώνουν δύο Κοινότητες (Απόλλωνα και Μοντέϊγ)

Δελτίο Τύπου: 
Πριν από έξι χρόνια, το 2009, τα Σπίτια της Ευρὠπης στη Ρόδο και τη Λιμουζέν της Γαλλίας, έφεραν σε επαφή τον τότε Δήμο Καμείρου, στον οποίο ανήκε η Κοινότητα Απολλώνων, και την Κοινότητα Μοντέϊγ ο Βικόντ της Ωβέρνης, Γαλλίας, με προοπτική να «διδυμοποιηθούν» με τη στήριξη  σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος. Ο δεσμός που ένωνε  τις δύο Κοινότητες, Απόλλωνα και Μοντέϊγ ο Βικόντ, ήταν η ύπαρξη, από αιώνων, στην εκκλησία του Σταυρού  των Απολλώνων εικόνας της Παναγίας  με «πουκάμισο» από ασήμι που είχε κάνει σαν τάμα ο Γάλλος Μεγάλος Μάγιστρος Πιέρ ντ’ Ομπισόν, ο οποίος γεννήθηκε στο Μοντέϊγ ο Βικόντ.
Η «διδυμοποίηση» των δήμων δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο πρότεινε αργότερα, στον πολύ δραστήριο και με σημαντική δράση στ’ Απόλλωνα και πάντα με φιλοδοξίες για περισσότερα και ευρύτερα ανοίγματα σε άλλους τομείς, Πολιτιστικό Όμιλο «Νέοι Ορίζοντες», να συνδεθούν, να «αδελφοποιηθούν» με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Φίλοι των Πύργων». Ο σύλλογος αυτός είχε ενδιαφερθεί από την αρχή για ανάπτυξη σχέσεων με το νησί της Ρόδου, ακριβώς διότι προερχόντουσαν από τη γενέτειρα του Μαγίστρου Ντ'Ομπισόν, τη μικρή Κοινότητα Μοντέϊγ ο Βικόντ.
Τον Ιούνιο του 2014, εκπρόσωποι του ομίλου «Νέοι Ορίζοντες» και του Σπιτιού της Ευρώπης επισκέφθηκαν το Μοντέϊγ ο Βικόντ και υπεγρἀφη εκεί ένα «Σύμφωνο Φιλίας» από τους δύο Πολιτιστικούς Συλλόγους και από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, που έβαζε τις βάσεις και έδινε την υπόσχεση να αναπτυχθούν συνεργασίες σε πολλούς τομείς του πολιτισμού και  της εκπαίδευσης ανάμεσά τους!  
Μετά την πάροδο ενός έτους, σύμφωνα με τον όρο προσωπικών επαφών που περιλαμβάνεται στο «Σύμφωνο Φιλίας»,  από 11 έως 16 Σεπτεμβρίου 2015, θα φιλοξενηθούν στη Ρόδο από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Νέοι Ορίζοντες» των Απολλώνων,  στο ξενοδοχείο «Έλαφος» του Προφήτη Ηλία,  ο Δήμαρχος της Κοινότητας, Μοντέϊγ ο Βικόντ της Ωβέρνης Γαλλίας, κ. Ντιντιέ Μαρτίνεζ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι των Πύργων» της ίδιας Κοινότητας κ. Ζαν-Κλωντ Ντιμεϊνί και τα μέλη του ΔΣ κα Μονίκ Τουρτ και το ζεύγος Στιβ και Σίλα Χάρντκασλ.
Κατά  την επίσκεψη των Γάλλων επισήμων,  θα πραγματοποιηθούν επίσημες επισκέψεις  στις Αρχές της πόλης και της Περιφέρειας καθώς και στην Επίτιμη Πρόξενο της Γαλλίας κα Αλίκη Μοσχή,
Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στη Δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων των Απολλώνων,  θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες και το κοινό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο και τους «Νέους Ορίζοντες» και πραγματοποιήθηκε από την Ε' και ΣΤ' Τάξη του Δημοτικού Σχολείου των Απολλώνων, με μεγάλη επιτυχία, κατά το σχολικό έτος 2014—2015, υπό την εποπτεία της  εκπαιδευτικού κας Ιουλίας Οικονομοπούλου. Το πρόγραμμα έχει τίτλο: «Ακολουθώντας τα ίχνη των Ιωαννιτών Ιπποτών και του Μεγάλου Μάγιστρου Πιερ ντ’ Ομπισόν στη Ρόδο».
Η επίσκεψη των Γάλλων υψηλών καλεσμένων, προγραμματίστηκε να συμπέσει με τις εορταστικές εκδηλώσεις της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, που διοργανώνονται κάθε χρόνο με μεγάλη λαμπρότητα στ’ Απόλλωνα, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν, να συμμετάσχουν σε αυτές και να  αποκτήσουν εμπειρία από τα πανάρχαια έθιμα του χωριού, τους χορούς, τη μουσική και τα παραδοσιακά εδέσματα του τόπου. -- 

Γραφείο Τύπου - Press Office
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο - The House of Europe in Rhodes
30, Evraion Martyron Sq. and Byzantiou St., Medieval Town, P.C. 85100, Rhodes, GREECE
Postal Box 226, 85100, Rhodes, GREECE
Visit our website www.houseofeurope-rhodes.eu
Connect with us on FacebookTwitterGoogle+Youtube


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου