Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ
Υψηλάντη 42 – Ρόδος- enosigmrodou@gmail.com- τηλ. 6976507568

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου πραγματοποίησε συνάντηση με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δωδεκανήσου κο Βασιλειάδη και κο Παπαδομαρκάκη προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες λίγο πριν τον αγιασμό. Το πρώτο που εκφράσαμε σαν διοικητικό συμβούλιο, εκπροσωπώντας τους γονείς του νησιού μας, είναι η έντονη ανησυχία μας για τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Όπως διαπιστώσαμε η νέα χρονιά βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή. Τα κενά σε εκπαιδευτικούς ξεπερνούν τα 600 στην πρωτοβάθμια και τα 340 στη δευτεροβάθμια! Πιο συγκεκριμένα αναφέρουμε:
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν 235 με 237 κενά δασκάλων, με πρόβλημα στελέχωσης κυρίως στα χωριά και στα γύρω νησιά. Επίσης λείπουν 77 νηπιαγωγοί, 70-72 καθηγητές αγγλικών, 68 γυμναστές, 25 πληροφορικής, 17 θεατρολόγοι και 13 γαλλικών και γερμανικών. Είναι αξιοσημείωτο ότι έχουμε χωρίς καθόλου δάσκαλο τα σχολεία στην Κρητηνία, Διαφάνι Καρπάθου, στο Καστελλόριζο, στην Τήλο, στην Τέλενδο, στο Αγαθονήσι στους Αρκιούς και στους Κάμπους Καλύμνου ενώ χωρίς νηπιαγωγό παραμένουν τα νηπιαγωγεία Λάρδου και Καλάθου! Μάλιστα οι ελλείψεις στα νηπιαγωγεία είναι πιθανόν να οδηγήσουν στη φοίτηση νηπίων εκ περιτροπής για λόγους ασφαλείας!!!
Το τοπίο στη Δευτεροβάθμια είναι ακριβώς το ίδιο: μόνο στη Ρόδο υπάρχουν 22 κενά φιλολόγων, 16 κενά μαθηματικών, 11 κενά φυσικών κλπ. Στο Καστελόριζο το γυμνάσιο είναι κλειστό ενώ στο Αγαθονήσι, στη Χάλκη και στην Τήλο υπάρχει μόνο ο διευθυντής και ένας γυμναστής!
Στην ερώτησή μας αν υπάρχει κάποια κατεύθυνση από το Υπουργείο Παιδείας για λύση του επείγοντος και σοβαρότατου προβλήματος των κενών η απάντηση που λάβαμε κι απ΄τους δύο Διευθυντές Εκπαίδευσης ήταν αρνητική. Μάλιστα μας ενημέρωσαν πώς η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών έχει καθυστερήσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά αφού καλούνται να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και τις 11-9 και η διαδικασία τοποθέτησής τους μαζί με τις ενστάσεις θέλει περίπου δύο εβδομάδες… Είναι προφανές πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για άμεση συμπλήρωση των κενών με εκπαιδευτικούς για να αρχίσει ομαλά η σχολική χρονιά!
Ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά για τα παιδιά μας με το Δημόσιο Σχολείο να μην έχει ούτε εκπαιδευτικούς αλλά ούτε και χρήματα καθώς η Γ΄ δόση της κρατικής χρηματοδότησης δεν έχει καταβληθεί και τα έξοδα των σχολείων θα καλυφθούν από αποθεματικά ποσά της Σχολικής Επιτροπής, τα οποία, βέβαια, δεν είναι ανεξάντλητα. Το θέμα των καθαριστριών δεν έχει λυθεί οριστικά παρόλο που η υπηρεσιακή κυβέρνηση δήλωσε πως θα το έλυνε άμεσα! Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι γονείς καλούνται να καλύψουν το κόστος λειτουργίας των σχολείων, γεγονός επικίνδυνο και απαράδεκτο καθώς ανοίγει το δρόμο και την όρεξη των εκάστοτε κυβερνήσεων για το οριστικό τέλος της υποχρεωτικά Δημόσιας και ΔΩΡΕΑΝ Παιδείας για όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των γονιών τους.(τεράστια ποσοστά ανεργίας, απλήρωτοι αλλά και κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι γονείς με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης κλπ) 
Αγαπητοί γονείς,
Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να μείνουμε απλοί θεατές στην επίθεση που δέχονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας! Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία χωρίς αναμονή, απογοήτευση και προσμονή λύσεων από «σωτήρες» που οδηγούν σε νέες απώλειες και υποχωρήσεις. Όλοι οι Σύλλογοι γονέων να καταγράψουν την κατάσταση στα σχολεία, να ενημερώσουν την Ένωση και να μη μείνει κανένα πρόβλημα αναπάντητο. Το ΔΣ της Ένωσης στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καλέσει σε Γενική Συνέλευση τους Συλλόγους προκειμένου να αποφασίσουμε από κοινού την παραπέρα αγωνιστική μας δράση. Επίσης καλούμε τους Συλλόγους των εκπαιδευτικών και της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας να συμπορευτούν μαζί με το γονεïκό κίνημα σε δράσεις και κινητοποιήσεις για την ανάδειξη και τη λύση των τραγικών προβλημάτων των σχολείων. Στη σημερινή δραματική κατάσταση μόνο η οργανωμένη δράση και αντίσταση μπορεί να φέρει ελπίδα και λύσεις!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Καραπάνου Ειρήνη
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαδοπούλου Σπυριδούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου