Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Τελική Ημερίδα Ενημέρωσης για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών

Τελική Ημερίδα Ενημέρωσης του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών – INTERSYC»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη 10 Ιουνίου 2015
Τελική Ημερίδα Ενημέρωσης του έργου
«Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών – INTERSYC»
Ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών - ΙNTERSYC», το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» διοργάνωσε με επιτυχία την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 την Τελική Ημερίδα Ενημέρωσης του έργου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Tο έργο INTERSYC συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ), το Ελληνικό και το Βουλγαρικό κράτος, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013» (www.greece-bulgaria.eu). Στο έργο συμμετείχαν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως Επικεφαλής Εταίρος, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παγγαίου, η Περιφερειακή Επιθεώρηση Υγείας του Κάρτζαλι και οι οργανισμοί «Nadja Centre» και «Chance» από τη Βουλγαρία.
Κατά την διάρκεια των εργασιών της τελικής ημερίδας ενημέρωσης παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα αποτελέσματα του έργου τόσο στην Ελληνική, όσο και στην Βουλγαρική πλευρά και επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η ανάγκη στήριξης ανάλογων δράσεων και συνεργασιών σε Διασυνοριακό επίπεδο.
Την τελική ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόξενος της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με εκπρόσωπό της, αντιπροσωπίες του Δικαστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, και της 113 ΠΜ στελέχη του ΕΚΑΒ, των Δήμων Παγγαίου, Θέρμης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, δομών υγείας, των φορέων Praxis, Άρσις, Α21 Campaign, εθελοντές του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εκπρόσωποι των εταίρων από τη Βουλγαρία καθώς και πλήθος κόσμου.
Το INTERSYC στόχευσε στην προώθηση ευρωπαϊκών μέσων για την προστασία των παιδιών σε κίνδυνο και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας για τα παιδιά. Συνοπτικά το έργοΙNTERSYC περιλάμβανε τις εξής δράσεις:
● Προληπτική ιατρική σε τουλάχιστον 3.000 παιδιά σε Ελλάδα και Βουλγαρία, με διάθεση του στόλου ιατρικών οχημάτων και έμψυχου δυναμικού του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις δύο πλευρές των συνόρων.
● Ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000 και της Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας για τις Εξαφανίσεις Παιδιών (ECAAS) στη Βουλγαρία.
● Προώθηση του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (SEEC).
● Εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης για επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά σε Ελλάδα και Βουλγαρία.
● Ανάπτυξη Κέντρων Υποστήριξης Οικογενειών σε Κρίση σε Ελλάδα και Βουλγαρία.
Επισυνάπτεται το Απολογιστικό Δελτίο του έργου, ενώ τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα είναι διαθέσιμες όλες οι παρουσιάσεις και επιπλέον υλικό στην ιστοσελίδα του έργου www.intersyc.eu

Πληροφορίες για δημοσιογράφους:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Tηλ. 2310 250160 & 2310 270308


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου