Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Γ. Χατζημάρκος για τα αποθεματικά: Δεν δεχόμαστε αιφνιδιασμούς…

Ημερομηνία: 21/04/2015 

Γ. Χατζημάρκος για τα αποθεματικά: «Δεν δεχόμαστε αιφνιδιασμούς. Όποτε μας ζητήθηκε να βάλουμε πλάτη, βάλαμε»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, λίγο πριν την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης της ΕΝΠΕ, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα,  σχετικά με την  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση δεσμεύει αναδρομικά  από 17 Μαρτίου 2015, τα ταμειακά διαθέσιμα των δημοσίων οργανισμών, των περιφερειών και των δήμων, οι οποίοι υποχρεούνται να τα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι. Τουλάχιστον όχι όπως τους εννοούν κάποιοι τις τελευταίες ημέρες.  Οι καταθέσεις της Περιφέρειας σε τραπεζικούς λογαριασμούς, έχουν «ετικέτα», είναι προορισμένες για συγκεκριμένα έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες αναπόφευκτα «παγώνουν» μετά  την απόφαση της κυβέρνησης.
Αναγνωρίζουμε και κατανοούμε πλήρως την  δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και όλοι επιθυμούμε να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές. Ωστόσο, είναι χρέος μας να ενημερώσουμε τους πολίτες που εκπροσωπούμε, για την επόμενη μέρα, για τις επιπτώσεις μιας απόφασης δημοσιονομικού πανικού, όπως αυτή. 
Η απόφαση για την υποχρεωτική δέσμευση των αποθεματικών μας, οδηγεί στην ακύρωση όλων των προγραμματισμένων έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών της Περιφέρειας. Παράλληλα, ο ορίζοντας του δεκαπενθημέρου που δίδεται,  κίνηση που από πουθενά δεν προκύπτει ότι θα είναι μεμονωμένη και όχι επαναλαμβανόμενη, μας στερεί κάθε δυνατότητα προγραμματισμού, όχι μόνο μεσομακροπρόθεσμου, αλλά και βραχυπρόθεσμου, με αποτέλεσμα ο φορέας της Περιφέρειας να περιέλθει σε πλήρη άπνοια και ακινησία.
Επιπλέον, περνά στην κοινή γνώμη και ειδικότερα στην αγορά, με τον πλέον επίσημο τρόπο, το αρνητικό μήνυμα περί στάσης πληρωμών και επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την ήδη κακή ψυχολογία που ρίχνει βαριά τη σκιά της στην οικονομία.
Σε κάθε περίπτωση, όταν φτάνεις στο σημείο «να ξύνεις τον πάτο του βαρελιού», ποιος πείθεται από τον ισχυρισμό περί επιστροφής των αποθεματικών μας σε ένα δεκαπενθήμερο; 
Με δεδομένο ότι μόνο η αυτοδιοίκηση μπορεί να κρατήσει όρθιες τις τοπικές κοινωνίες που πλήττονται ανηλεώς από την ύφεση τα πέντε τελευταία χρόνια και κατ’ επέκταση να αποτελέσει ανάχωμα για την οικονομική ασφυξία ολόκληρης της χώρας, η απόφαση της κυβέρνησης στερεί και αυτήν ακόμη την δυνατότητα.  
Εν κατακλείδι, συμμετοχή σε μια εθνική προσπάθεια επιτυγχάνεται μόνο όταν κάποιος σε κάνει μέρος αυτής και όχι όταν σε αιφνιδιάζει, σε υποτιμά και ακυρώνει την θεσμική και οικονομική σου αυτοτέλεια. Όποτε μας ζητήθηκε να βάλουμε πλάτη, βάλαμε».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις σχετικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου στο Mega και την εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega" 

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου