Οι αναρτήσεις

Όλες οι αναρτήσεις των ιστολογίων μου, κοινοποιούνται στο twitter, στο pinterest., στο Google+ καθώς επίσης και στο Facebook.

Αναδημοσίευση...

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση...
Αν θέλετε αναφέρετε την πηγή... Αν δεν θέλετε, πάλι φίλοι θα είμαστε!!!

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Συγκλονιστική μαρτυρία διασώστη στη Ρόδο!!

Συγκλονιστική μαρτυρία διασώστη στη Ρόδο: 
«Κοριτσάκι είχε πνιγεί κι επανήλθε στη ζωή»!


«Η πρώτη μου σκέψη όταν είδα το σκάφος ήταν ότι ...θα θρηνήσουμε πολλά θύματα λόγω του καιρού», λέει στο protothema.gr o Γιώργος Δραμουντάνης, μέλος της εθελοντικής ομάδας πρόληψης καταστροφών Δωδεκανήσου Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Ρόδου, έπειτα από το τραγικό ναυάγιο με τρεις νεκρούς μετανάστες στην περιοχή του Ζέφυρου, μόλις δύο μέτρα μακριά από την ακτή. Ενας ακόμη πρωταγωνιστής της πολύωρης διάσωσης 90 και πλέον μεταναστών που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, για να σωθούν, μίλησε στο protothema.gr για τις ώρες αγωνίας και τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε.
«Επικρατούσε ένας πανικός. Αντρες, γυναίκες και παιδιά φώναζαν για βοήθεια. Υπήρχε πολύς κόσμος που έτρεξε να βοηθήσει. Στο σημείο που έγινε το απίστευτο περιστατικό το νερό φτάνει στα δύο μέτρα βάθος, αλλά έχει πολλές ξέρες. Χθες, εκεί είχε τουλάχιστον 5 με 6 μποφόρ και τα ρεύματα στη θάλασσα ήταν πολύ έντονα», λέει στο protothema.gr ο 48χρονος Γιώργος Δραμουντάνης, ξενοδοχοϋπάλληλος και μέλος της εθελοντικής ομάδας πρόληψης καταστροφών (ΕΟΠΚ C.B. Δωδεκανήσου).«Η διάσωση κράτησε πάρα πολλές ώρες. Ευτυχώς που δε θρηνήσαμε το 50% των μεταναστών. Η πρώτη μου σκέψη όταν είδα το σκάφος ήταν ότι θα θρηνήσουμε πολλά θύματα λόγω του καιρού. Φοβήθηκα ότι επειδή το σημείο είναι βραχώδες κι ότι πολύς κόσμος θα χτυπήσει. Ολοι ενεργήσαμε πολύ γρήγορα κι είχαμε μόνο τρία θύματα. Θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε περισσότερα», προσθέτει ο κ. Δραμουντάνης, που είναι πατέρας δύο παιδιών.
«Δε θα μπορέσω ποτέ να ξεχάσω αυτές τις εικόνες. Είδα μπροστά στα μάτια μου ένα κοριτσάκι περίπου έξι ετών να είναι πνιγμένο και μέσα σε μία βάρκα να δέχεται τις πρώτες βοήθειες και να επανέρχεται στη ζωή. Αυτή η εικόνα με συγκλόνισε», δηλώνει ακόμη ο 48χρονος εθελοντής, σημειώνοντας πως «έτυχε να είμαι επάνω στο σκάφος του λιμενικού, όταν ήρθε το σήμα για σκάφος που είχε προσαράξει στην περιοχή του Ζέφυρου. Οταν έφτασα το σκάφος είχε αρχίσει ήδη να βυθίζεται κι όλοι οι μετανάστες είχαν βουτήξει στη θάλασσα για να σωθούν. Ηταν απίστευτο! Δεν προλαβαίναμε. Βοήθησα στη διάσωση τουλάχιστον 20 ατόμων. Εγώ προσωπικά, μεταξύ άλλων, έσωσα και μία κοπέλα που είχε σπάσει το πόδι της».
«Αυτό που επίσης, με συγκλόνισε η αυταπάρνηση των παιδιών του λιμενικού. Βούτηξαν μέσα στο νερό με τα ρούχα και με κίνδυνο τη ζωή τους, όπως κι εμείς οι εθελοντές, αλλά κι απλοί πολίτες», σημειώνει, καταλήγοντας στο ότι «δεν πρόκειται να σταματήσω όσο μπορώ κι όσο αντέχω να βοηθάω όπου υπάρχει ανάγκη».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου