Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Εντοπισμός και συλλήψεις παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών και των διακινητών τους στη Χίο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπισμός και συλλήψεις παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών και των διακινητών τους στη Χίο
Διαβάστε επίσης:
- Εντοπισμός και συλλήψεις παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στην Πάτρα και την Κέρκυρα
- Έρευνες προς εντοπισμό αλλοδαπού επιβαίνοντα ταχυπλόου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Κω και Καλύμνου
- Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ'' στη Σκιάθο
- Πτώση ερασιτέχνη αλιέα στη θάλασσα στο Παράλιο Άστρους
Δύο (02) διακινητές ηλικίας 18 και 42 ετών, και δεκαεπτά (17) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες, και συνελήφθησαν.
Συγκεκριμένα ανωτέρω περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκτελούσε περιπολία στα πλαίσια της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015'' και κατόπιν ενημέρωσης από το στρατιωτικό παρατηρητήριο ''ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ'', εντόπισε ύποπτο πολυεστερικό μηχανοκίνητο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, προκειμένου αποφύγει τον έλεγχο.
Ανωτέρω σκάφος ακινητοποιήθηκε κατόπιν καταδίωξης, ενώ με τη συνδρομή δεύτερου περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίστηκε και περισυνελέγη ο 18χρονος διακινητής, ο οποίος είχε πέσει νωρίτερα στη θάλασσα προκειμένου αποφύγει τη σύλληψή του.
Οι δεκαεπτά (17) αλλοδαποί επιβαίνοντες, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς επίσης και οι δύο (02) αλλοδαποί διακινητές τους, αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, συνελήφθησαν.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.
*****
Ένας 17χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Φ/Γ όχημα, εντοπίστηκε σε εμφανές σημείο στο χώρο του φορτίου, το οποίο αποτελούνταν από μπάλες ποδοσφαίρου, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κ. Εισαγγελέας Υπηρεσίας αποφάσισε να απόσχει της ποινικής δίωξης του 17χρονου αλλοδαπού, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής αφέθηκε ελεύθερος λόγω ανηλικότητας. 
*****     
Ένας 30χρονος παράνομα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες, στο νέο λιμένα Κέρκυρας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό αγνοούμενου ταχύπλοου σκάφους με έναν 27χρονο αλλοδαπό επιβαίνοντα, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κω και Καλύμνου.
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των νήσων Ψερίμου, Καλόλιμνου, Ιμίων και Καλύμνου, ενώ από ξηράς διενεργήθηκαν έρευνες από περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις ακτές των νήσων Λέρου και Καλύμνου, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ'' Ν.Π. 11061, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Άγιο Κωνσταντίνο για Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή (πτώση πίεσης ελαίου).
Το πλοίο συνέχισε τον πλου με τη λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής και κατέπλευσε στο λιμένα της Σκιάθου όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους εξήντα τέσσερις (64) επιβάτες του.
Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ'', ενώ οι είκοσι οχτώ (28) επιβάτες με προορισμό την Σκόπελο και οι δέκα (10) με προορισμό την Αλόννησο πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με σημερινά δρομολόγια.
*****
Ένας 54χρονος, βραδινές ώρες χθες, έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του προσήνεμου μώλου στο λιμένα Παράλιου Άστρους.
Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι ο 54χρονος είχε ανασυρθεί με τη συνδρομή ιδιώτη, ενώ διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης για περαιτέρω νοσηλεία.
Κατά δήλωσή του ο 54χρονος έπεσε στη θάλασσα ενώ διενεργούσε αλιεία με καλάμι χειρός.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Παράλιου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου