Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2015

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»  σας προσκαλούν στην πολυδιάστατη εκδήλωση με τίτλο:
«Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2015».
Η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εκδήλωση ανοιχτή σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και φίλους των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».
Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται για έκτη χρονιά καταφέρνει να συγκεντρώνει πάντα περισσότερους από 1.500 επισκέπτες οι οποίοι παρευρίσκονται και παραμένουν στις εγκαταστάσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια της. Αποτελεί την κορύφωση μιας κοπιώδους αλλά και δημιουργικής προσπάθειας που πραγματοποιείται από την αρχή σχεδόν κάθε σχολικού έτους.Η φετινή εκδήλωση περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:
«Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας»
Ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου ξεδιπλώνεται βήμα βήμα στο πιο δημοφιλές  «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας». Ένα ονειρικό ταξίδι, γνώσης και ψυχαγωγίας ανάμεσα σε αγαπημένους ήρωες και συγγραφείς. Περιπετειώδεις και απρόσμενες δραστηριότητες, αναδύονται σε κάθε «γωνιά» του σχολικού χώρου των Εκπαιδευτηρίων.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με τίτλο: «Μονοπάτι Λογοτεχνίας» έχει αποσπάσει βραβεία από εκπαιδευτικούς φορείς για τη συμβολή του στην εκπαίδευση των παιδιών καθώς επίσης και για την πρωτοτυπία του.Επιπρόσθετα, μια πλούσια έκθεση βιβλίου στο χώρο του σχολείου φιλοδοξεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.
«Παρουσίαση Εκπαιδευτικού Έργου Ομίλων και Εργασιών»
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα -στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Εκπαιδευτηρίων- δραστηριότητες μαθητών των ομίλων που λειτουργούν στα Εκπαιδευτήρια, αλλά και ομαδικές εργασίες που έχουν εκπονήσει μαθητές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους. 
Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» προσφέρουν στους μαθητές τους, ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων ενταγμένο στο βασικό πρόγραμμα με το γενικό τίτλο «Ζώνη Εναλλακτικής Εκπαίδευσης» (ΖΕΕ). Ο θεσμός αυτός επιτρέπει στα παιδιά να ασχοληθούν με γνωστικά αντικείμενα και δραστηριότητες έξω από τα αυστηρά πλαίσια της επιβαλλόμενης μορφωτικής διαδικασίας. Τους δίνει επίσης την ευκαιρία να γνωριστούν με μαθητές από άλλα τμήματα ή τάξεις με τους οποίους τους συνδέουν κοινά ενδιαφέροντα. Έτσι, με ελεύθερη βούληση συμμετέχουν σε μια γόνιμη ενασχόληση με το είδος εκείνο της γνώσης και της δημιουργίας το οποίο έχουν οι ίδιοι επιλέξει.&n bsp;
«Διαγωνισμός Λογικής»
Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, τόσο από τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» όσο και από άλλα σχολεία, καθώς επίσης και γονείς, έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο διασκεδαστικό διαγωνισμό λογικής. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν τριμελείς ομάδες. Συνεργάζονται μεταξύ τους, ώστε σε καθορισμένο χρόνο να επιλύσουν μαθηματικούς γρίφους, προβλήματα λογικής, σπαζοκεφαλιές. Οι νικήτριες ομάδες περνούν από τον 1ο στο 2ο γύρο μέχρι το μεγάλο τελικό. Στους τελικούς νικητές απονέμονται οι έπαινοι καθώς και έπαθλο-δώρο από τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».
Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» με την εκδήλωση «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2015» συνεχίζουν μια ευρείας έκτασης παρέμβαση στην εκπαίδευση που στηρίζεται σε πρωτοπόρες παιδαγωγικές αρχές και αντιλήψεις, οι οποίες εφαρμοζόμενες συνέβαλαν σημαντικά στην καθιέρωση εκπαιδευτικών πρακτικών διερεύνησης και συνεργασίας και στη δημιουργία ενός σχολικού κλίματος που ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο την πρωτοβουλία, την επιλογή, τον πειραματισμό, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την καλλιέργεια θετικών στάσεων απέναντι στην επιστήμη και τον πολιτισμό.Έχοντα&sigm af; ήδη την εμπειρία των ιδιαίτερα επιτυχημένων εκδηλώσεών μας τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζοντας το έργο των μαθητών μας και την ακάματη προσπάθεια των εκπαιδευτικών, είμαστε σίγουροι ότι και φέτος η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης και Τέχνης 2015» θα σας χαρίσει μια ακόμα μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Σας περιμένουμε όλους.
Είσοδος Ελεύθερη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου