Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

2.203 μονάδες αίματος πρόσφεραν σε ένα χρόνο οι Εθελοντές Αιμοδότες Ρόδου!!!

2.203 μονάδες αίματος πρόσφεραν σε ένα χρόνο οι Εθελοντές Αιμοδότες Ρόδου. Το 2008 ήταν μόλις 193 μονάδες!
Φιλ. Νικολάου: Μια ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά


Το σύνθημα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοσίας Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» είναι: «Όλοι μαζί να δώσουμε λίγη Ελπίδα και Ζωή. Κάθε σπίτι και ένας Εθελοντής Αιμοδότης». Ένα σύνθημα που έγινε βίωμα πλέον στον κόσμο της Ρόδου.
Ωστόσο, υπάρχει ένας άνθρωπος που έδωσε την ψυχή του προκειμένου το σύνθημα να μη μείνει στα λόγια, αλλά να έχει ένα σημαντικό αποτέλεσμα, και δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο του ΣΕΑ, κ. Φιλήμονα Νικολάου, ο οποίος δήλωσε για τη μέχρι τώρα πορεία του στον ΣΕΑ:
«Είμαι στον ΣΕΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως πρόεδρος και έξι στη διοίκηση. Η αλλαγή της προηγούμενης διοίκησης έγινε το 2008, όπου οι μονάδες αίματος ήταν μόλις 193!Και από τότε ξεκινάει η αλματώδης αύξηση των αποτελεσμάτων του συλλόγου μας, όπου κλείσαμε την τελευταία χρονιά, το 2014, με 2.203 μονάδες! Στις προηγούμενες εκλογές, πριν από δύο χρόνια, το 2012, ήταν 1.231. Σύντομα θα έχουμε και μια εκδήλωσηπου αφορά την προσκυνητική εκδρομή στο Ι.Μ. Θάρρι, η οποία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου θα συμμετέχει ο σύλλογός μας. Αυτό που ζητάμε από τον κόσμο είναι να προσέλθουν όσο γίνεται περισσότεροι υποψήφιοι για τις εκλογές, οι οποίες με πρόταση του διοικητικού συμβουλίου θα μεταφερθούν στην 1η Μαρτίου».
Όχι μόνο δεν θα διαφωνήσουμε με τον κ. Φ. Νικολάου, αλλά θεωρούμε ότι είναι ηθική μας υποχρέωση να συνδράμουμε το έργο του συλλόγου, ο καθένας όπως μπορεί από την πλευρά του. Και ας μην ξεχνάμε πως «ό,τι συμβαίνει στη διπλανή πόρτα, ίσως δεν θ’ αργήσει να συμβεί και στη δική μας». Η ανάγκη δεν γνωρίζει ηλικία, εθνικότητα, θρησκεία. Το ποσοστό των ατόμων που χρειάζονται αίμα είναι μεγάλο –βρέφη, χειρουργικές επεμβάσεις, θύματα τροχαίων, πολυμεταγγιζόμενα άτομα (λευχαιμικοί, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, πάσχοντες μεσογειακής αναιμίας), επιπλοκές τοκετού κ.ά. Όπως προκύπτει στατιστικά, σε κάθε δέκα νοσοκομειακούς ασθενείς, οι δύο χρειάζονται μετάγγιση αίματος!
Ο ανθρώπινος οργανισμός αναπληρώνει τον όγκο αίματος(πλάσμα) μέσα σε 24 ώρες. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια αναπληρώνονται από τον μυελό των οστών μέσα στις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες, ενώ ο σίδηρος αναπληρώνεται περίπου μετά από έξι με οκτώ εβδομάδες.
Ας μείνουμε λοιπόν στο σύνθημα του ΣΕΑ Ρόδου «Άγιος Εφραίμ»και ας το ενισχύσουμε με κάθε μας δύναμη για το καλό των συνανθρώπων μας, αλλά και το δικό μας.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση (εκλογοαπολογιστική) προβαίνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοσίας Ρόδου«Άγιος Εφραίμ» την ερχόμενη Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
Εκλογή Προεδρείου Γεν Συνέλευσης και εφορευτική επιτροπή
Απολογισμός του Δ.Σ. για το έτος 2014
Ταμειακός Απολογισμός για το έτος 2014
Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
Έγκριση Πεπραγμένων και Ταμειακού Απολογισμού για το έτος 2014
Απαλλαγή του Δ.Σ. πάσης ευθύνης για το έτος 2014 με ψηφοφορία
Παρουσίαση υποψηφίων για το επόμενο Δ.Σ της Διετίας 2015-2016
Διενέργεια αρχαιρεσιών για εκλογή νέου Δ.Σ της Διετίας 2015-2016
Διαγραφή του μέλους κ.Χρήστου Φτάρα
Προτάσεις οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου.
Απονομές επαίνων και ανακήρυξη σε Ευεργέτη το μέλος κ.ΠαπαγεωργίουΔημήτριο και Επίτιμο μέλος τον κ. Κωνσταντάκη Απόστολο
Τοποθετήσεις μελών
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΑ, δικαίωμα ψήφου αλλά και υποβολής υποψηφιότητας για το νέο Δ.Σ. έχουν τα μέλη που έχουν αιμοδοτήσει 1 φορά τους τελευταίους 18 μήνες, Η κάρτα εθελοντή και η αστυνομική ταυτότητα είναι απαραίτητα για την προσέλευση των μελών, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 22410-69444&22413-60112.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου