Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 10ο Συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων.

ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ & ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΑΘΗΝΩΝ 73
ΡΟΔΟΣ
ΤΗΛ- FAX: 22410 61871
Ρόδος 04/04/12
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Θέμα: το 10ο Συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου

Παραγματοποιήθηκε με επιτυχία και πολλές γευστικές δημιουργίες το 10ο Συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου, στο Castello Rosso, την προηγούμενη εβδομάδα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Παμπάκας, ο πρόεδρος της ΕΞΡ, κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης, ο διευθυντής της ΑΣΤΕΡ κ. Αθανάσιος Στάμος και ο υποδιευθυντής ΕΠΑΣ, κ. Παναγιώτης Κουντούρης, ο πρόεδρος του συλλόγου διευθυντών ξεν/χείων Ρόδου, κ. Γιώργος Ματσίγκος και πολλοί φίλοι και συνεργάτες των Chef της Ρόδου. Το καλωσόρισμα και να νέα της Λέσχης απηύθυνε ο πρόεδρος κ. Νίκος Χριστοφόρου.
Το μενού επιμελήθηκαν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων και παρουσιάστηκε από τους σπουδαστές των δύο Τουριστικών Σχολών (ΑΣΤΕΡ, ΕΠΑΣ). Οι σπουδαστές των Σχολών, με την καθοδήγηση των καθηγητών και δευθυντών αντίστοιχα, απέδειξαν ότι το επίπεδο εκπαίδευσης των Σχολών είναι πολύ υψηλό, παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την απαξίωση που δέχονται από την πολιτεία τα τελευταία χρόνια.
Ακολουθεί το μενού που απόλαυσαν οι καλεσμένοι, ένα πάντρεμα παραδοσιακών προϊόντων που οδήγησε σε μια γευστική περιπλάνηση σύγχρονης κουζίνας:
ΜΕΝΟΥ
Σαλιγκάρι γκρατέν με βούτυρο αρωματισμένο με ροκφόρ,
πάνω σε κρούστα αλατιού και απόσταγμα σταφυλιού με γλυκάνισο.
⃰⃰⃰
Φιλέτο από φρέσκο λαβράκι και καλαμάρι σωτέ καθισμένο σε σεύκλα με μάραθο
σπαστό ρεβίθι με ταχίνι αρωματισμένο με πέστο βασιλικού.
Σούπα από γλυκό τραχανά με θρύματα από κώτικο κρασοτύρι
Μπουκέτο από πράσινα λαχανικά τυλιγμένα σε προσούτο Πάρμας τοποθετημένο σε μπισκότο παρμεζάνας και σάλτσα σκόρδου
Τουρνεντό από φιλέτο με μυρωδικά ροδίτικης γης με ανθούς λαχανικών και νεαρές πατάτες με κρούστα από φρέσκο φιστίκι αιγίνης και σάλτσα μανιτάρι βολίτης.
Σοκολά

Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια με θέμα τη Ροδίτικη Κουζίνα αλλά και αυτά της επαγγελματικής σχολής κρέατος που οργανώθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και πραγματοποιήθηκαν στα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου