ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΗΛΙΟ ΣΤΟ ISO 9001
Είναι ιστορικό γεγονός ότι το νησί της Ρόδου συγκαταλεγόταν
ανάμεσα στους κατεξοχήν τόπους παραγωγής και εμπορίας οίνου στον αρχαίο κόσμο. Οι χιλιάδες ροδιακοί αμφορείς, με σήμα κατατεθέν τους το Θεό Ηλιο, που βρέθηκαν διάσπαρτοι στη λεκάνη της Μεσογείου, ξεδίψαγαν με "Ρόδιο οίνο" όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Αίγυπτο και τη Ρώμη διαδίδοντας μια πολύτιμη ονομασία προέλευσης της αρχαιότητας. Η Ρόδος ήταν από τους πρώτους τόπους του Αιγαίου που δέχθηκαν από την Ανατολή την άμπελο, την λάτρεψαν και στήριξαν πάνω της την ευμάρεια και τη δύναμή τους.
Προσεγγίζοντας νηφάλια την οινική ιστορία της Ροδου, το 1928 - έτος ίδρυσης της Cair - αποτελεί χρονιά - σταθμό για τις σύγχρονες εξελίξεις του κρασιού στο νησί. Διότι η Cair είναι ο φορέας που όχι διατήρησε ζωντανή την αμπελοκαλλιέργεια, αλλά έκανε τη Ροδο ένα από τα λίγα μέρη της Ελλάδας όπου οι αμπελώνες επεκτάθηκαν μετά τον Β'. Παγκόσμιο Πόλεμο.
'Eτσι το 1971 η Ροδος ήταν έτοιμη και κέρδισε το δικαίωμα της Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας για λευκά, κόκκινα και γλυκά κρασιά της.
Η Cair, συνδυάζοντας την παράδοση με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καταφέρνει να αναδειχθεί σαν μία από τις κορυφαίες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας. Γεγονός που πιστοποιείται τόσο από τα πολυάριθμα βραβεία της σε διεθνείς διαγωνισμούς, όσο και από τις εξαγωγές της σε Ευρώπη και Αμερική.
Τελευταίο επίτευγμα της Cair η απόκτηση πιστοποιητικού ποιότητας σύμφωνα με το νέο πρότυπο ISO 9001/2000 από τον Φορέα Πιστοποίησης European Quality Assurance Limited, διαπιστευμένο στον Βρεττανικό Φορέα UKAS.
Και οι εξελίξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς στην 4ετία 2003-2007 η Cair θα πραγματοποιήσει επενδύσεις εκσυγχρονισμού ύψους 13 εκατ. 150 χιλ. ΕΥΡΩ ( 4,4 δις Δρ. περίπου ), τοποθετούμενη μέσα στο επίκεντρο των μελλοντικών οινικών γεγονότων.
http://www.cair.gr/greek/history.html
Είναι ιστορικό γεγονός ότι το νησί της Ρόδου συγκαταλεγόταν

Προσεγγίζοντας νηφάλια την οινική ιστορία της Ροδου, το 1928 - έτος ίδρυσης της Cair - αποτελεί χρονιά - σταθμό για τις σύγχρονες εξελίξεις του κρασιού στο νησί. Διότι η Cair είναι ο φορέας που όχι διατήρησε ζωντανή την αμπελοκαλλιέργεια, αλλά έκανε τη Ροδο ένα από τα λίγα μέρη της Ελλάδας όπου οι αμπελώνες επεκτάθηκαν μετά τον Β'. Παγκόσμιο Πόλεμο.
'Eτσι το 1971 η Ροδος ήταν έτοιμη και κέρδισε το δικαίωμα της Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας για λευκά, κόκκινα και γλυκά κρασιά της.
Η Cair, συνδυάζοντας την παράδοση με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καταφέρνει να αναδειχθεί σαν μία από τις κορυφαίες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας. Γεγονός που πιστοποιείται τόσο από τα πολυάριθμα βραβεία της σε διεθνείς διαγωνισμούς, όσο και από τις εξαγωγές της σε Ευρώπη και Αμερική.
Τελευταίο επίτευγμα της Cair η απόκτηση πιστοποιητικού ποιότητας σύμφωνα με το νέο πρότυπο ISO 9001/2000 από τον Φορέα Πιστοποίησης European Quality Assurance Limited, διαπιστευμένο στον Βρεττανικό Φορέα UKAS.
Και οι εξελίξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς στην 4ετία 2003-2007 η Cair θα πραγματοποιήσει επενδύσεις εκσυγχρονισμού ύψους 13 εκατ. 150 χιλ. ΕΥΡΩ ( 4,4 δις Δρ. περίπου ), τοποθετούμενη μέσα στο επίκεντρο των μελλοντικών οινικών γεγονότων.
http://www.cair.gr/greek/history.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου