Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ
13-28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ 21:00
Κυριακή 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
με το εκρηκτικό
Electric String Quartet 4tissimo

Μάγεψε τους φίλους του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, η εκπληκτική φλαουτίστα Νεβάρτ Βερόν Γαλιλαία σε πλήρη αρμονία με τον ταλαντούχο πιανίστα Νίκο Κυριόσογλου.Ο υπέροχος ήχος του φλάουτου και του πιάνου σε συνδιασμό με την επιβλητική, μυστηριώδη ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο μοναδικός αυτός χώρος στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου χάρισαν στιγμές μοναδικής απόλαυσης για τους ακροατές της συναυλίας.
Η επόμενη εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, την Κυριακή 21 Ιουνίου, είναι ένα αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με το πρώτο γυναικείο κουαρτέτο στην Ελλάδα με ηλεκτρικά μουσικά όργανα “Electric String Quartet 4tissimo” σε ένα πρόγραμμα με κλασικά έργα ειδικά διασκευασμένα, αλλά και πασίγνωστες διεθνείς επιτυχίες, μουσική από μιούζικαλς και από τον κινηματογράφο. (Mamma Mia, Libertango, James Bond, The Fantom of the Opera κ.α)
Το φεστιβάλ από την πρώτη χρονιά της ύπαρξής του γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και αφιερώνει μια ιδιαίτερη συναυλία στη μουσική αλλά και στους μουσικούς!
Το εκρηκτικό γυναικείο κουαρτέτο 4tissimo αποτελείται από διπλωματούχους μουσικούς, μέλη συμφωνικών ορχηστρών και είναι ένα νεανικό ευέλικτο μουσικό σχήμα που τα τελευταία χρόνια με τις εμφανίσεις του σε συναυλίες αλλά και σε όλες τις γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές έχει συναρπάσει το κοινό και έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Τα ΜΜΕ τις έχουν αποκαλέσει Vanessa Mae Χ 4!
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πηνελόπη Σερδάρη

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου οργανώνεται, από την Αστική μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Εταιρεία για την Ανάπτυξη των Τεχνών και του Ελληνικού Πολιτισμού «Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Ροδίων-Πολιτιστικός Οργανισμός.
Ιστοσελίδα: www.rhodes.com.gr/festival
E mail: rhodesinternationalfestival@gmail.com
Εισιτήρια προπωλούνται από το Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου Ροδίων και στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου πριν από κάθε συναυλία. Τηλ: 22410 35945. Τιμές: 20€, 10€ μειωμένο. Ειδικά προνομιακά πακέτα.
Πληροφορίες: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων. Τηλ: 22410 27427, 26385


Με την υποστήριξη: ΟΠΑΠ, Υπουργείο Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Ανάπτυξης, ΕΟΤ, Ρόδων Α.Ε
Επίσημοι χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΝΕΤ 105,8
Χορηγοί φιλοξενίας: Rodos Palace, Amathus,
Υποστηρικτές: Ιριδα, TV4, Λυχνάρι, Ροδιακή, Πρόοδος, Λωτός, IF, ελculture.gr, Rhodes on Line, Dt productions, Μυροβολιές, Red, Security Force.
-------------------------
Electric String Quartet 4tissimo
Το 4tissimo είναι το πρώτο γυναικείο electric string quartet που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Τα μέλη του είναι διπλωματούχοι μουσικοί, μέλη της Κρατικής Ορχήστρας και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και καθηγήτριες σε μουσικά σχολεία και ωδεία της Θεσσαλονίκης.
Η αναζήτηση για ένα μουσικό σχήμα νεανικό και ευέλικτο, ώστε να καλύπτει σημερινές κοινωνικές απαιτήσεις, κατέληξε στη δημιουργία του κουαρτέτου μέσα από το οποίο οι εκτελέσεις των έργων, από την κλασσική μουσική θεματολογία, ζωντανεύουν διατηρώντας το ειδικό βάρος των κλασσικών συνθετών και το ύφος του σχήματος.
Ξεκίνησαν τις πρώτες εμφανίσεις τους πριν πέντε χρόνια προσπαθώντας να συνδυάσουν τη διαχρονικότητα του κλασσικού με τη φρεσκάδα του μοντέρνου. Στο ρεπερτόριο τους περιέλαβαν διασκευές κλασσικής μουσικής με μοντέρνους ηλεκτρονικούς ήχους. Η μετάβαση αυτή συνοδεύτηκε και από την αλλαγή των κλασσικών οργάνων, στα αντίστοιχα κομμάτια, με ηλεκτρικά μουσικά όργανα..
Η πρώτη εμφάνιση του 4tissimo με τα ηλεκτρικά μουσικά όργανα έγινε τον Μάρτιο του 2005 στην τελετή έναρξης του Final Four Champion’s League Volley που έγινε στην Paok Sports Arena και μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε απευθείας μετάδοση σε όλη την Ευρώπη.
Οι καλλιτεχνικές εμφανίσεις τους εκτός των συναυλιών περιλαμβάνουν και συμμετοχή σε εκδηλώσεις όπως: Τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Helexpo Furnidec, Εγκαίνια της έκθεσης του Μουσείου της Αγίας Πετρούπολης, Εκδήλωση προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Συναυλίες για την «Ημέρα της Ευρώπης, Εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου Θεσσαλονίκης κ.α καθώς και εμφανίσεις σε Gala και Φεστιβάλ.
Έχουν εμφανισθεί σε όλες τις σημαντικές τηλεοπτικές εκπομπές (Μενεγάκη, Λαζόπουλο κ.λ.π) όπου έκλεψαν τις εντυπώσεις με την εντυπωσιακή δυναμική τους εμφάνιση και το υψηλό καλλιτεχνικό τους επίπεδο.Έχουν συνεργασθεί για δισκογραφικoύς λόγους με το συγκρότημα Δυτικές Συνοικίες και για την τηλεοπτική αναμετάδοση μουσικών βραβείων με τους ONIRAMA
Όνομα κουαρτέτου (4tissimo) Προφέρεται <φορτίσιμο>
Είναι ένας όρος της κλασσικής μουσικής (fortissimo) που σημαίνει πολύ δυνατά. Προφανές είναι το λογοπαίγνιο που συνδέει το for με τις τέσσερις κοπέλες του σχήματος και με τη δυναμική που τις διακρίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου