Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου - Δηλώστε συμμετοχή!!!

Κάποτε στην Μεσαιωνική Ρόδο, πριν από περίπου 650 χρόνια, υπήρχε ένα φοβερό τέρας που φώλιαζε στο περίφημο Μαλ Πάσο (=κακό πέρασμα, σημερινό Μόντε Σμιθ). Εξαφάνιζε κατ’ εξακολούθηση νεαρούς βοσκούς και γηραιότερους προσκυνητές και γι’ αυτό το λόγο ονομάστηκε ο Δράκος της Ρόδου. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και μετά την αποτυχία πολλών ιπποτών να εξοντώσουν τον δράκο, ο Μεγάλος Μάγιστρος, Helion de Villeneuve, απαγόρευσε με διάταγμα να περνά κανείς από το πέρασμα αυτό. Όμως ο ιππότης Θεοδάτος Ντε Γκοζόν, αψηφώντας την εντολή, αποσύρθηκε για ένα έτος στο κάστρο του πατέρα του στην Γαλλία και εκπαίδευσε τον εαυτό του, τα σκυλιά και το άλογο του για την μάχη. Ο Ιππότης, αφού επέστρεψε για να εντοπίσει το τέρας, με ηρωισμό και τακτική, κατάφερε να το εξοντώσει και να γίνει ήρωας του λαού, ο οποίος με ζητωκραυγές τον έφερε στον Μεγάλο Μάγιστρο που ενώ στην αρχή έδωσε εντολή να τον τιμωρήσουν επειδή παράκουσε το διάταγμα του. Μετά όμως από παράκληση του πλήθους, ανακάλεσε και τον έχρισε τιμητικά Μεγάλο Μάγιστρο της Νήσου Ρόδου.
Την Παρασκευή 19 Ιουνίου, σας καλούμε να πάρετε μέρος σε μια μαγική διαδρομή στο χρόνο, μέσα από τις υπόγειες στοές και τα δαιδαλώδη καλντερίμια της Μεσαιωνικής Πόλης, να λύσετε γρίφους, να αποκωδικοποιήσετε μηνύματα και να βρείτε που κρύβεται ο θρυλικός Δράκος της Ρόδου! Σε ομάδες των τριών, σας δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσετε την Παλιά Πόλη, να επιδείξετε τις γνώσεις σας βιώνοντας μία μοναδική εμπειρία παιχνιδιού, φαντασίας και ιστορίας ταυτοχρόνως. Ο νικητής θα μεταφερθεί με μεγαλοπρεπή πομπή, με μουσική και φωτιές στον Μεγάλο Μάγιστρο του παιχνιδιού και θα χριστεί τιμητικά Μάγιστρος παίρνοντας το σπαθί και την κάπα του Θεοδάτου Ντε Γκοζόν, του Ιππότη που κατά την ιστορία σκότωσε τον τρομερό δράκο της Ρόδου.
Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ.22410 27427 εσωτερικό 7, ώρες γραφείου 09:00-17:00 ή με email: http://gr.mc271.mail.yahoo.com/mc/compose?to=cult@medievalrose.org
(δηλώστε: ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο). Για τους ανήλικους φίλους μας, που επιθυμούν να πάρουν μέρος, θα πρέπει να υπογράψει κηδεμόνας ή να τους συνοδεύει ενήλικο άτομο.
Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: 10 Ιουνίου 2009.
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων
Μεσαιωνικό Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου