Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 VIENTO DE TANGO SHOW

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ
13-28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 VIENTO DE TANGO SHOW
ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ 21:00
Σάββατο 27 , Παρασκευή 28, ΙΟΥΝΙΟΥ
VIENTO DE TANGO SHOW
Μουσική-Χορός-Τραγούδι
με αγαπημένα Αργεντίνικα tango
Μια ονειρική βραδιά χάρισε στους φίλους του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, ο διακεκριμένος έλληνας πιανίστας Στέφανος Θωμόπουλος, την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009, στο Ιστορικό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Ο ταλαντούχος πιανίστας ο οποίος ταξίδεψε από το Παρίσι μόνο για λίγες ώρες στη Ρόδο έδωσε ένα ρεσιτάλ με ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα από ελληνικούς και φανταστικούς χορούς των: Κωνσταντινίδη, Ξενάκη, Ravel και Liszt και εντυπωσίασε το ακροατήριο με την ερμηνεία του και την απίστευτη δεξιοτεχνία του σε ένα μαγικό σκηνικό με φόντο το Παλάτι!
VIENTO DE TANGO SHOW
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου θα κλείσει με δύο βραδιές γεμάτες από το πάθος του αργεντίνικου tango Μια παράσταση που θα μυήσει τους θεατές σε όλα τα μυστικά του «απαγορευμένου» χορού με το διάσημο σχήμα “Viento de Tango” από την Ιταλία. Η ορχήστρα οι έξι βραβευμένοι χορευτές tango και η αισθησιακή φωνή της υπέροχης τραγουδίστριας, Anna Karina Rossi υπόσχονται να αποκαλύψουν όλα τα μυστικά της φλόγας του tango.
Μια μουσική εμπειρία η οποία οδηγεί το ακροατήριο μέσα από την μακρά ιστορία και τις διαφορετικές, ιστορικο-στυλιστικές φάσεις, αυτού του μουσικού είδους του τάνγκο, το οποίο ξεσηκώνει ασύγκριτα συναισθήματα με τις μελαγχολικές μελωδίες του αλλά και με τους επιθετικούς και γεμάτους ενέργεια ρυθμούς του.
Tο μουσικό σύνολο “ Viento de Tango δημιουργήθηκε από τον διάσημο σολίστα του μπαντονεόν Massimiliano Pittoco, γνωστό από τις συνεργασίες του με την Milva, E. Morricone, Roberto Alvares, Luis Bacalov, Gidon Kremer, Nicola Piovani κ.α , ο οποίος έχει παίξει ως σολίστας με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, έχει εμφανισθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές στην RAI, Mediaset, TMC και έχει ηχογραφήσει μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
O μεγάλος αυτός καλλιτέχνης ο οποίος θα είναι στη σκηνή και ατις δυο παραστάσει ως 1ος μπαντονεοίστας του σώου μας λέει για το τάνγκο: « Έχει μια αιώνια φωτιά . Αυτή η φωτιά γεννιέται από τον εσωερικό διάλογο των δυο αρχέγονων χορευτών, από το ανεξέλεγκτο παθος ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα. Είναι η φωτιά που δημιουργεί τη σαγήνη του τάνγκο!
Viento de Tango Show. Η μυστική φλόγα του Tango στη Ρόδο!
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πηνελόπη Σερδάρη
Εισιτήρια προπωλούνται από το Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου Ροδίων και στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου πριν από κάθε συναυλία. Τηλ: 22410 35945. Τιμές: 20€, 10€ μειωμένο. Πληροφορίες: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων. Τηλ: 22410 27427, 26385
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου οργανώνεται, από την Αστική μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Εταιρεία για την Ανάπτυξη των Τεχνών και του Ελληνικού Πολιτισμού «Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Ροδίων-Πολιτιστικός Οργανισμός.
Ιστοσελίδα: www.rhodes.com.gr/festival
E mail: rhodesinternationalfestival@gmail.com
Με την υποστήριξη: ΟΠΑΠ, Υπουργείο Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Ανάπτυξης, ΕΟΤ, Ρόδων Α.Ε
Επίσημοι χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΝΕΤ 105,8
Χορηγοί φιλοξενίας: Rodos Palace, Amathus,
Υποστηρικτές: Ιριδα, TV4, Λυχνάρι, Ροδιακή, Πρόοδος, Λωτός, IF, ελculture.gr, Rhodes on Line, Dt productions, Μυροβολιές, Red, Security Force.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου