Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ 13-28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ 13-28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009
ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΓΙΣΤΡΟΥ 21:00
Πέμπτη 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ με θέμα “Χοροί για πιάνο “
με τον διακεκριμένο πιανίστα Στέφανο Θωμόπουλο
Εντυπωσίασε το εκρηκτικό κουαρτέτο με τα ηλεκτρικά μουσικά όργανα “Electric String Quartet 4tissimo” την Κυριακή 21 Ιουνίου με μια συναυλία αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου.Οι ακροατές που από νωρίς είχαν πλημυρίσει τον μαγευτικό χώρο στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου χειροκροτούσαν όρθιοι με ενθουσιασμό για αρκετή ώρα για μiα ακόμη εκτέλεση.
Η επόμενη εκδήλωση του «Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου», την Πέμπτη 25 Ιουνίου, είναι ένα ρεσιτάλ πιάνου με τον Στέφανο Θωμόπουλο. Ο διακεκριμένος έλληνας πιανίστας με έδρα το Παρίσι, έρχεται στη Ρόδο για ένα ρεσιτάλ με ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα από ελληνικούς και φανταστικούς χορούς των: Κωνσταντινίδη, Ξενάκη, Ravel και Liszt.
Ο Στέφανος Θωμόπουλος σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε το ίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί σε ηλικία 17 ετών και στην Musikhochschule της Κολωνίας όπου απέκτησε το Δίπλωμα σολίστ. Συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatoire National Supιrieur de Musique de Paris. Το 2005 παίρνει μάστερ από το Κονσερβατόριο του Amsterdam.Κατά τη διάρκεια των σπουδών του αποσπά τις υποτροφίες της Yamaha Music Foundation, «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του ιδρύματος AG Leventis, και της Tokyo Foundation.
Έχει δώσει συναυλίες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, και στη νότια Αμερική. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα σε αίθουσες όπως το Μεγάρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Concertgebouw στο Amsterdam, Salle Cortot, Salle Gaveau, το auditorium του μουσείου Orsay, Unesco, Hτtel National des Invalides στο Παρίσι το μικρό θέατρο Επιδαύρου κ.α. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Βελιγραδίου, την Καμεράτα Αθηνών, τη Netherlands Chamber Orchestra, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Οδησσού και την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου. Η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει έργα Χατζiδάκη για το ιταλικό ίδρυμα CIMA, Scriabin για το Mιcιnat Musical de la Sociιtι Gιnιrale και Liszt για τη γαλλικη εταιρία Cassiopι. Είναι μέλος του ελληνικού συνόλου πιάνων Piandemonium
Μετά το ρεσιτάλ πιάνου ακολουθούν δύο παραστάσεις του ιταλικού διάσημου σχήματος Viento de Tango με ορχήστρα, βραβευμένους χορευτές τάνγκο και αυθεντικό αργεντίνικο τραγούδι.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Πηνελόπη Σερδάρη
Εισιτήρια προπωλούνται από το Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου Ροδίων και στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου πριν από κάθε συναυλία. Τηλ: 22410 35945. Τιμές: 20€, 10€ μειωμένο. Πληροφορίες: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ροδίων. Τηλ: 22410 27427, 26385
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου οργανώνεται, από την Αστική μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Εταιρεία για την Ανάπτυξη των Τεχνών και του Ελληνικού Πολιτισμού «Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Ροδίων-Πολιτιστικός Οργανισμός.
Ιστοσελίδα: www.rhodes.com.gr/festival
E mail: rhodesinternationalfestival@gmail.com
Με την υποστήριξη: ΟΠΑΠ, Υπουργείο Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Ανάπτυξης, ΕΟΤ, Ρόδων Α.Ε
Επίσημοι χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΝΕΤ 105,8
Χορηγοί φιλοξενίας: Rodos Palace, Amathus,
Υποστηρικτές: Ιριδα, TV4, Λυχνάρι, Ροδιακή, Πρόοδος, Λωτός, IF, ελculture.gr, Rhodes on Line, Dt productions, Μυροβολιές, Red, Security Force.
________________
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ
Βιογραφικό

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο Στέφανος Θωμόπουλος σπούδασε στην Musikhochschule της ολωνίας, στο Conservatoire National SupÈrieur του –αρισιού, και στο ονσερβατόριο του Amsterdam. αθηγητες του υπήρξαν ο Jacques Rouvier, η Δόμνα Ευνουχίδου και η Marie-FranÁoise Bucquet, ενώ στην πορεία του τον συμβουλεύουν εξέχουσες μουσικές προσωπικότητες όπως ο Aldo Ciccolini και ο Dmitri Bashkirov. ατά τη διάρκεια των σπουδών του αποσπά πληθώρα διακρίσεων (Yamaha Music Foundation, Holland Music Sessions, Maria Canals, Hellexpo, Αλεξάνδρα ‘ριάντη, AG Leventis).
O ”τέφανος Θωμόπουλος έχει δώσει συναυλίες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις Ηνωμένες –ολιτείες, και στη νότια Αμερική. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα σε αίθουσες όπως το Μεγάρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η Concertgebouw στο Amsterdam, η Salle Cortot, η Salle Gaveau, το auditorium του μουσείου Orsay, η Unesco, το HÙtel National des Invalides στο –αρίσι το μικρό θέατρο Επιδαύρου,...Έχει συμπράξει ως σολίστ με τις ρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την ρατική Ορχήστρα Βελιγραδίου, την αμεράτα Αθηνών, τη Netherlands Chamber Orchestra, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Οδησσού και την ρατική Ορχήστρα ύπρου. Η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει έργα Χατζiδάκη για το ιταλικό ίδρυμα CIMA, Scriabin για το MÈcÈnat Musical de la SociÈtÈ GÈnÈrale και Liszt για τη γαλλικη εταιρία CassiopÈ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου